Hemligheter

På denna sida kan du ta del av de många hemligheterna i FF7. Finn hemliga karaktärer, hemliga bossar, hemliga vapen, och en massa annat skoj.

Glöm inte bort att även ta en titt på vår sida med Tips och Trix. Eller på vår sida för hur man får allas bästa vapen och allas bästa limits!

Hitta Yuffie

Så får du Yuffie

Hitta Vincent

Så får du Vincent

Gubben i Kalm

I staden Kalm som man tar sig till efter att kommit ur Midgar. På gatuplan så finns det ett hus i övre högra hörnet. På övervåningen i det huset så finns en man som i slutet av skiva 2 och på skiva 3 ber dig om några saker. En av dem är Desert Rose, den andra är Earth Harp och den tredje saken är Guidebook.
Om du ger nån av dessa saker till mannen så kommer han att belöna dig väl, riktigt väl. Igentligen bör man hämta alla saker i ordning men det behövs inte.

Vi börjar med Guidebook. Den finns utanför Junons undervattens reaktor och dit kan du komma när som helst så här sent. Börja med att pallra dig till Junon, betala 10 gil för att åka upp med hissen till övre Junon. Här ska du gå ut, ur rummet med en savepoint, till vänster för att komma ut på “gatan”. Följ den tills du kommer till en gång som går ned åt vänster och en öppning ut framför dig. Följ gången nedåt istället och gå in i dörren du finner där (oftast finner man en massa soldater här som tränar). Följ nu alla gångar tills du kommer ut i en glasgång på havsbottnen. I dessa korridorer (dörren är låst) finner du en fiende som är ett skellett som ror ett gammalt skepp. Om du har MORPH materian utrustad och dödar honom med ett MORPH-slag så förvandlas han till en Guidebook. Ta den till mannen så får du “Underwater materia” som gör att tiden hos Emerald Weapon stannar (hur länge luften räcker).

Döda nu Emerald Weapon för att få Earth Harp som utbytes mot 3 MASTER materior av mannen i Kalm. Han ger dig Master Summon, Master Magic och Master Command som innehar alla materior i den kategorin på MASTER nivå. Utom Master Command som inte innehar alla men de flesta.

Utrustad med dessa så är Ruby Weapon ingen match och när han är död så får du Desert Rose som om du byter in ger dig en Golden Chocobo! Nu behöver du inte föda upp nån och du kan hämta K.o.t.R. nu med den. Visserligen kan man behöva K.o.t.R. för att krossa Emerald och Ruby Weapon.

Nu har du gett gubben allt han ville ha och du har fått en fantastisk belöning och så är detta klart.

Ancient forest

En liten grön kub med en blomma på toppen av ett berg nära Cosmo Canyon är Ancient Forest. Du kan komma hit om du har en Grön, Svart eller Guld färgad Chocobo. Du kan också komma hit utan en Chocobo efter att du har dödat Ultimate Weapon för då har han landat och sprängt bort en del av berget så att du kan gå upp.
Ancient I Ancient Forest så tar du upp, och släpper, saker med och trycker du på så börjar du om från början oavsett hur långt du kommit.
Bikupor – Katsa en sådan i en köttätande växt så äter han upp den så att du kan gå förbi utan att skadas.
Gräshoppa – Om du lägger in den i en liten stamm så kommer en groda ut istället.
Groda – En stor groda.
Lianer – Du kan hänga dig i dessa och kasta dig iväg en bit.
Köttätande växt – De äter dig om du går på den och alla medlemmar i ditt Party förlorar 1000 HP per gång.
Kokong – Du kan stå på dem när deras lock är stängt, det är stängt endast när de äter. De äter gräshoppor men spottar ut grodor som ger dig en ordentlig skjuts om du står på locket då.
Okey, låt oss börja.

Del 1

Det första du bör göra är att ta en groda och lägga honom på mitten av den köttätande växtens vänstra blad så får du “Supershot ST”. Ta sedan gräshopporna och lägga dem nedan för kullen upp till kokongerna. Kuta sedan och lägg i en, ta nästao lägg i osv. tills du har kommit över. Gå över trädstammen och ta “Spring Gun Clip” och fortsätt till nästa del.

Del 2

Ta en Gräshoppa och hoppa upp med lianen och kasta den i Kokongen. Ta dig ner på andra sidan. Gå vidare och ta upp Grodan som du ska lägga i den vänstra av de två kokongerna för att få en skjuts upp till dynghögen. Ta den och kasta den på den Köttätandeväxten strax under dig. Ta nu “Slash All” materian som ligger där. Ta nu Grodan och lägg den nu i den högra av de två kokongerna för att slungas över den Köttätande växten.

Del 3

Ta de två första Gräshopporna och lägg dem innan kokongerna. Ta nu dem snabbt och lägg dem i varje kokong och hoppa upp bland träden via lianen. Ta dig så långt åt höger du kan och kasta dig vidare över tre lianer så kommer du åt “Typoon” materian. Ta dig nu tillbaka och så långt åt vänster du kan komma och gå ner för stammen för att ta “Minerva Bands” och hoppa av stammen och upprepa slutet av del två.
Tillbaka i Del 3 igen så ska du upprepa proceduren för att komma upp till trädkronorna igen men gå nu ner innan lianerna och gå över tråden. Nu kommer det krångliga.
Ta en Gräshoppa och lägg den i kokongen till höger och ta dig upp till höger. Ta därdyngan och katsa den på den Köttätande växten. Ta en Gräshoppa och lägg den i kokongen bakom växten och på denna sida ska du ta en till Gräshoppa och lägga den i stammen för att få en groda. Lägg grodan en bit ifrån kokongen och hämta en Gräshoppa. Lägg den i Kokongen, ta Grodan och hoppa över. Lägg sedan Grodan i Kokongen mest åt höger och ställ dig på den och vänta på en skjuts över till andra sidan.

Del 4

Ta “Apocalypse” (Cloud’s vapen med 3 gånger AP bonus) och “Elixir” och så är du klar med Frog Forest.

Yuffie’s Subquest

Denna del behöver du inte genomföra för att klara spelet men den är materialistiskt lönsam. Detta utspelar sig i Yuffies hemby Wutai som ligger på den västligaste öns norra udde. Du kan inte komma till denna ö förens du har fått Tiny Bronco eller Highwind och uppdraget kan du bara göra om du har hittat Yuffie. Om du åkte med Tiny Broncon hit så kommer Yuffie och snor 48-50 av er materia vid toppen av första berget, men om ni landade med Highwind utanför Wutai så snor hon dem där istället. Efter sig lämnar hon ett par Shinra vakter som ni skall bekämpa. Från och med så kan du inte lämna denna ö förens du har tagit tillbaks det som en gång var ditt, din materia.

Efter att du gått in i staden Wutai, på den norra udden, så kommer Yuffie att se dig och springa iväg. Kuta mot den långa stigen som går till ett högt hus bland trädtopparna så kommer du till en annan del av stan med tre byggnader. Ta det till höger och gå i hallen (det finns 2 kistor i huset) tills du kommer till en man som ligger och sover som lyssnar till namnet Godo, Yuffie’s far. Stör honom med ditt snack tills han reser sig upp och jagar bort en nyinkommen Yuffie ur rummet.
Glöm inte de två kistorna med en Hairpin och en Magic Shuriken i vardera (kistorna är gömda bakom väggarna).

Gå till restaurangen i nedre vänstra hörnet och gå in. Här inne sitter Rude, Reno och Elena och dem skall du snacka med. Efter att ha snackat med dem alla så ska du gå till Item shopen. Den kista som står där är nu tillgänglig eftersom att kvinnan som förut stog framför den har nu flyttat sig. En MP absorb materia finns däri men Yuffie dyker snabbt upp och norpar den ifrån dig. Ta dig till ett hus i sydvästra hörnet och gå in deär, kolla bakom skärmen (där man brukar byta om) till vänster. Då kutar Yuffie fram därifrån och sätter iväg mot restaurangen. Utanför så står det en “Här-kan-Yuffie-gömma-sig” kruka så gå fram till den och tryck på cirkel för att ni ska spärra alla flyktvägar och tryck sedan på cirkel cirka tre gånger för att få ut henne. Nu kommer hon att leda er till hennes hus som ligger uppe på en liten kulle som ni tidigare inte kunde komma in i.

Medans ni är upptagna med Yuffie så kutar två Shinra soldater in i restaurangen för att möta The Turks. Efter detta lilla scenario så befinner ni er i Yuffies hus med Yuffie. Följ efter henne ner i källren. Snacka lite med Yuffie och gå sedan in i rummet och dra i valfri spak för att en bur ska falla över er (detta sker alltid). Dra i valfri spak för att få bort buren men det är försent för att Yuffie har redan stuckit. Ta dig upp till huset där Yuffies far låg och sov men gå inte in där utan gå upp i klock-byggnaden till höger. Slå igång klockan så öppnas en hemlig dörr i dess sockel. Här innen ser du Yuffie och en annan gammal “kompis”; Don Korneo, bordellpappan från Wall Market. Du ser också att han har Elena i fångenskap. Innan ni sätter er efter honom så ska du ta en Elixir och en Swift bolt som ligger i de två kistorna. Gå upp för trapporna för att komma upp i Godo’s altarrum och här möta tre Shinra soldater. Döda dem och dra ut ur huset.

Guess what! Reno och Rude står här. Tala med dem och gå till den nordöstra delen av stan och ta stigen upp på berget med ansikten på. Tala med the Turks igen och följ stigen tills den viker av åt olika håll men fortsätt du bara rakt upp. Fortsätt tills du stöter på en korsning där Rude står och blockar en grotta. Efter att ha snackat med honom så går han in och du kan följa med. Om du har “Leviathan Scales” (som man får vid ubåtarna i Underwater reaktorn i Junon ) så kan du släcka eldarna och komma åt en kista med ett vapen åt Yuffie. Det finns också en kista, som du kan ta redan nu, med en Dragon Lance till Cid. Snacka med Rude och gå ut ur grottan, gå söderut för att stöta på Don Corneo. Han har bundit fast Yuffie och Elena på ansiktet bakom er. När du går till attack mot Don Corneo så skickar han monstret “Rapps” på er.

Efter att ha vunnit striden så kommer Don Corneo att fråga er en fråga med tre alternativ som du kan svara vad som helst på. Han hotar att döda Yuffie och Elena fast det blir han som dör stället. Efter detta så återvänder ni till Yuffies hus där ni får tillbaks all er stulna materia och skickas ut ur staden till kartan. Men änn så är det inte slut utan spara och dra in i staden igen. Nu kan du komma åt en kista i rummet fyllt med katter, klättra på lådorna i rummets bakre del och ta HP absorb materian som finns gär uppe. Nu ska du gå till den stora byggnaden, Pagodan, vid Godo’s hus och gå in i Pagodan. Snacka med mannen som erbjuder Yuffie att slåss med alla i huset för att testa hennes styrka. Hon skall besegra alla gubbarna på de fem våningarna för att få en liten belöning. Om hon dör eller avbryter en strid så kan hon gå hit igen och försöka ytterligare en gång. Först möter du Gorky som hon får en X-potion utav. Sedan möter hon Shake som ger henne en Turbo Ether, Chekov som ger henne en Ice Ring och på sista våningen så möter hon Godo, sin far. Om hon besegrar honom så får hon Leviathans summon materia.
Godo spöar du lättast genom att först köra Sense på honom och sedan vänta tills han har använt slut på sina MP. Eftersom att han hela tiden kastar Cure1, 2 och 3 på sig tills du anfaller då han slår tillbaka. När hans MP tagit slut så kan du med lätthet slå ner honom.

BOSS INFO:


RAPPS | LV: 39 | HP: 6000 | MP: 300 | DROP: Peace Ring

Denna bevingade plåga är inte så svår men om du inte har nån materia kvar efter att Yuffie snodde en bunt så är det ända ni kan göra att attackera. Vincent är bra med hans starka limits så kör dem och glöm inte att hela er och har ni barrier materian kvar så kasta barrier på er och Haste om ni har den materian kvar också.


GORKY | LV: 30 | HP: 3000 | MP: 150 | DROP: X-Potion | WEAK: Wind

Nu när du har all materia igen så ska du använda Haste på dig. Kör deathblow mycket på honom och glöm inte att hela dig om det behövs.


SHAKE | LV: 32 | HP: 4000 | MP: 180 | DROP: Turbo Ether

Kör som du körde mot Gorky. Hans attack Furious Bomber orsakar mycket skada men skickar upp den limit mätare en hel del. Du kan välja att kasta Barrier på dig för att hålla ditt HP uppe eller inte för att din limit ska gå upp.


CHEKHOV | LV: 34 | HP: 5000 | MP: 210 | DROP: Ice Ring

Haste och Barrier är alltid bra, likaså här. han kan kasta Paralyze så var beredd på det, men annars är han en lätt match.


STANIV | LV: 36 | HP: 6000 | MP: 240 | DROP: Elixir

På samma sätt som du slog ner Chekhov. Denna boss är lätt.


GODO | LV: 41 | HP: 10000 | MP: 1000 | DROP: All Creation (Yuffies 4:e limit)

Snubben har tre huvuden med olika attack-typer för varje huvud. Bland hans attacker finns enemy-skill-attacken Trine. Samt så kastar han ofta en heal magi för att få cirka 1200 HP tillbaka. Detta tar han från sitt förråd med MP och när det är tömt så är han hjälplös. Du kan antingen vänta ut honom tills hans MP är slut eller hjälpa honom en bit på traven. Då ska du kasta (enemy-skill) Magic Hammer på honom som tar 100 MP från honom. Efter att hans MP tagit slut så ska du bara dunka ihjäl honom.

Efter denna strid så får du summon materian Leviathan av Godo.

Turtle Paradise reklamblad

Du kanske har märkt att det finns en massa reklamblad som det står “Turtle Paradise” på. Det finns sex av dem sprida över världen i FF7 och de finns på följande platser:
Första: I staden som du måste passera för att komma till Aeris hem. Nere i högra hörnet finns ett hus och på dess översta våning ligger en grabb och slaggar, på väggen finns reklambladet.
Andra : Shinra HQ, våning ett på anslagstavlan vid hissarna sitter nummer två.
Tredje: Ghost Square på Golden Saucer. Gå in i “hotellet” och kolla efter en skylt som det står “Shop” på nära ingången och läs på den.
Fjärde: Cosmo Canyon, TigerLily Arms Shop på den träposten bredvid trappen sitter numero quatro.
Femte : Cosmo Canyon, värdshuset, andra våningen finns ett gyllene papper, blad nummer fem.
Sjätte: Wutai, bottenvåningen på Yuffies lya till höger om dörren. OBS! Du måste ha gjort Yuffies deläventyr för att komma in här.

Du behöver inte läsa dem i ordning men du måste läsa alla och sedan gå till restaurangen i Wutai och snacka med Bartendern. Han ger dig då en Guard Source, Magic Source, Power Source, Speed Source, Luck Source, Mind Source och en Megalixir.

Klä ut Cloud till tjej

När man i början av spelet träffat på Aeris och kommer till Wall Market för att rädda Tifa så ska man som bekant klä ut Cloud. Vem Don Corneo slutligen väljer kan vara vem som helst av er tre, och detta är hur man gör för att dels klara denna del helt vanligt, men också exakt hur du ska göra för att få Cloud att bli vald av Don Corneo. Detta är det svåraste och mest tidskrävande valet. Man får inget direkt för det, men det är lite kul att lyckas.

Detta måste minst göras för att ens klara denna del i storyn. Du kan göra detta för eller efter allt annat, det spelar ingen roll. Men jag skriver detta först utifall att du bara vill göra det och inte orkar resten.

 1. Gå till klädaffären (längst upp till vänster på första bildskärmen i Wall Market) och prata med expiditen.
 2. Gå upp en skärm och in till baren (uppe till vänster, typ i mitten), prata här med den första gamla mannen till höger om ingången.
 3. När mannen frågar vilken stil på klänning du vill ha svara vad du vill. Men vill du att Cloud blir vald måste du svara “Something soft” och sedan “That shimmers”!
 4. Återvänd till klädaffären, mannen är nu där, prata med honom så ska du få en klänning, bästa klänningen är “Silk Dress” (svara som det står på punkt 3).
 5. Efter provning av kläder gå upp en skärm och direkt till höger och in på gymmet där.
 6. Prata med personen framför boxningsringen för att starta en tävling om en peruk. Vinner du inte så får du ändå en peruk, men för att få Cloud vald av Don Corneo måste du vinna för att få “Blonde Wig”. Du får en chans att öva innan tävlingen startar – ta den. När du lärt dig rytmen så är tävlingen väldigt lätt då “Big bro” stannar upp ofta och kliar sig i skallen.

Dessa steg måste göras för att komma vidare i storyn. När man gjort dem kan man gå tillbaks till klädaffären och byta om och sedan gå till Don Corneos hus och prata med vakten. Detta tar dig vidare i spelet, men Tifa kommer bli vald. Vill du anstränga dig mer så kan Aeris, eller allra helst Cloud bli vald! För att Cloud ska bli vald måste du göra allt rätt och få allt av det bästa.

Se till att du på punkt 3 ovan svarade “Something soft” och sedan “That shimmers”. Detta ger dig den vackraste klänningen, “Silk Dress”, och den måste Cloud ha. På punkt 6 ska du också ha vunnit tävlingen och fått “Blonde wig” till Cloud.

Dessa steg ska du nu (eller innan de andra) ta för att få alla de extra föremål som krävs för att Cloud ska väljas ut av Don Corneo.

 1. På nedre skärmen av Wall Market ska du högst uppe till höger gå in i en affär (den ligger lika högt uppe som klädaffären). Här inne ligger en man och sover på disken, prata med honom och fråga “What is it?” och sedan svara “I’ll go” när han ber dig om hjälp med en grej.
 2. Gå till Innet i staden (direkt till vänster då du kommer in i Wall Market) och sov där för 10 Gil.
 3. På natten kommer du stå vid en maskin och får frågan hur mycket pengar du vill stoppa i den. Ta det dyraste alternativet på 200 Gil för att få rätt föremål (de andra föremålen kommer inte få Cloud vald av Don Corneo).
 4. Detta föremål du nu fick ska du ta tillbaka till mannen i butiken på punkt 1 och ge honom för att få en “Diamond Tiara” i utbyte.
 5. I mitten av Wall Market (första skärmen) finns en restaurang, gå in där och ät vad du vill, men du måste svara “It was alright” när de frågar hur det smakade. Då får du en “Pharmacy coupon” av dem.
 6. Gå ner till affären under restaurangen och prata med mannen bakom disken. Ge honom kupongen du fick på punkt 5 så ger han dig ett val på vad du vill ha i utbyte, välj “Digestive”.
 7. Gå upp till andra bildskärmen och den första byggnaden till vänster (baren). Gå till toaletten längst uppe till vänster i byggnaden och “prata” med dörren. Vid möjligheten så ge personen “Digestive” som du fick på punkt 6 så får du “Sexy Cologne” i utbyte.
 8. Gå nu ner till precis utanför Honey Bee Inn (fortfarande på första skärmen/delen av Wall Market) där en fet man i vit väst går omkring. Prata med honom så ger han dig sitt medlemskort “Member’s Card”.
 9. Gå vidare in till höger till Honey Bee Inn och prata med vakten i svart kostym som står utanför så släpper han nu in dig.
 10. Väl inne så gå högst upp i rummet och gå in genom dörren där. Här inne sitter tre tjejer i bi-kläder, gå till den längst ute till vänster och prata med henne 6 gånger. Då får du möjlighet att introducera dig – gör det.
 11. Gå nu ut ur rummet och välj rummet högst uppe till vänster. Bekräfta ditt val för bi-flickan.
 12. Inne i rummet gå längst till vänster och prata med skuggan av Cloud som sitter på huk.
 13. När du vaknat kan du svara vad du vill på frågan de ställer. Prata sen med bi-flickan så får du “Lingerie” av henne.
 14. Gå nu tillbaks in till de tre bi-flickorna som satt vid spegeln i rummet längst upp. Prata med hon längst till vänster som du pratade med 6 gånger på punkt 10 så kommer hon att sminka Cloud.

Nu är du klar. Har du lyckats med allt detta så är det bara att gå till klädaffären och byta om. Gå sen till Don Corneos hus och prata med vakten. Don Corneo lite senare välja Cloud som den sötaste tjejen – rätt åt Don Corneo. Du får ingen extra bonus för detta förutom äran att du lyckades.

All 7 fever

Det gäller helt enkelt (det är inte så enkelt) att ha 7777 i HP på nån av dina gubbar. Testa att ta av och på materia, bli skadad, kasta “coin” på dig (du betalar den summa som du ska få i skada) mm. Efter att med denna summa HP gått in i en strid så kommer meddelandet “All 7 fever” upp. Personen kommer göra åtskilliga slag mot sina fiender som hela tiden tar 7777 HP i skada. Efter detta så sänks personens HP till 1 och för att upprepa attacken måste han, eller nån annan få 7777 i HP igen.

100 gil mot 1 GP

På den bildskärm som möter dig när du kommer upp med linbanan till Golden Saucer så kan det stå en snubbe i ett hörn bland ballongerna längst bort. Chansen att möta honom är 1/8 (vissa säger att det är 1/16, 1/30, 1/60 mm men det blev 1/8 för mig så jag testat cirka 40 gånger och då mött honom 5 gånger). Om du snackar med honom så vill han ha 100 gil för 1 GP. Detta är dyrt men bra om du behöver GP, typ om du måste spara (som kostar 5 GP). Bästa sättet är att gå ut och in genom ingången till Square-vals platsen, där du väljer vilken square du vill till i Golden Saucer (åk inte ner med linbanan hela tiden).

Striderna på Fort Condor

Kolla på den dedikerade sidan om Fort Condor, där står allt om vinster, kostnad, taktik och mycket mer.

URA-battle

Du skall ha vunnit ihop Omnislash, tagit Ultima Weapon och vunnit W-Summon och utrusta dem för att kunna komma till denna speciella strid på Battle square som är mycket svårare än den vanliga. I slutet möter du Proud Clod, igen, och när du spöat honom så får du nått speciellt av flickan vid disken. Det är nämligen den eftertraktade FINAL ATTACK materian!

Lunar Harp (och annat) i Bone Village

Första gången du kommer hit så är det för att hitta Lunar Harp för att ta dig igenom Sleeping forest och finna Aeris. Fast här finns mer än bara Lunar Harp att gräva fram. Längre fram i spelet så kommer du att finna en man ståendes utanför Midgar som berättar att han tappat sin nyckel in i Midgar på en “excavation site” (utgrävnings plats). Efter att ha pratat med honom så kan du nu hitta hans nyckel i Bone Village.

Här är alla platserna, dock så kan man alltid hitta småsaker som potion m.m. här. Sök mitt i kryssen eller nära dem.

Hur du får Tifas Ultimate Weapon

Hemlig sekvens med Zack

När Cloud kommer tillbaks från sin “sjukdom” på CD 2, ska man åka till Nibelheim och gå ner till källaren i Shinra mansion. Gå in i laboratoriet så kommer Cloud att svimma och man får se hur Cloud kom till Midgar i början och vad som hände med Zack.

Detta tips är inskickat av “Peppe”.

Navigation: