Om guiden

Hur guiden är uppbyggd

Guiden är uppdelad i kapitel, varje kapitel prövar att handla om en fint avgränsad och inte allt för lång del av spelet. I varje kapitel får du tips om spelet och hur du tar dig vidare, där står också hur du hittar alla eventuella saker på en plats, annan relevant information (till exempel om fiender bär bra vapen du kan stjäla) skrivs upp.

För att navigera mellan guidens olika kapitel kan du använda menyn till höger (på mobil finner du den högst uppe på sidorna, klicka på texten “Meny” för att expandera och visa menyn. Du kan också använda vår lilla guide-navigator på toppen och botten av varje kapitel för att snabbast ta dig runt i guiden. Hoppa tillbaks till översikten om du går vilse i guiden, den listar alla kapitel och information om vad de innehåller. Boss-tips finner du kortfattat direkt i guiden, med länk till mer djupgående tips och information om varje boss på egna sidor.

“Bild”, “skärm”, och “bildskärm” är begrepp jag använder ofta i guiden för att beskriva “bakgrundsbilden” som din karaktär springer “på” (eller “i”). När man byter bildskärm så blir det svart en kort stund och en ny bakgrundsbild laddas in. Detta sker till exempel då man går in genom en dörr, byter rum, eller liknande. Du märker nog ganska snabbt vad jag menar.

Kom igång med spelet

Grundläggande kontroller (Playstation):

  • Undersök / prata / välj: Tryck på -knappen.
  • Avbryt / Gå bak i menyer: -knappen.
  • Springa: Håll inn -knappen samtidigt som du rör dig.
  • Öppna menyn: -knappen.

Du kan gå in i menyn och välja “Config” och där ändra vad knapparna gör, om du önskar. Men kom ihåg att denna guide enbart kan visa original-knapparna, så då får du själv översätta detta.

Ett gott tips är att spara ofta, och det är klokt att ha 2-3 stycken olika sparningar så du inte råkar låsa in dig med din enda sparning, t.ex. genom att gå in i en grotta och få slut på alla items. Jag använder alltid minst 3 olika sparningar aktiva och sparar alltid bara över den äldsta varje gång.

Jag rekommenderar starkt att om du är nybörjare på detta spel aktiverar hjälp-ikonerna med -knappen (Select). En hand kommer då alltid att visa vart spelkaraktären är (jättebra då bilden är väldigt utzoomad, eller då du går bakom något), röda ikoner kommer visa dörrar/ingångar, och gröna ikoner visar stegar.

Navigation: