image/svg+xml Ta mig upp

Sjätte delen

Åka lite ubåt kanske

Ta “Battle Trumpet”, “Scimitar” och “Leviathan scales” (“Leviathan scales” är inte nödvändiga att ta för de används i Wutai för att få ett vapen till Yuffie). Spöa vakterna och ta ubåten. Nu ska du jaga och sänka den röda ubåten som tål 12 träffar. När du stigit upp till ytan så ska du ner igen. Ta dig söderut ner mot Midgar och fortsätt ner mot Temple of the Ancients. Kör in i den röda ubåten som ligger där. Nu får du “Huge Materia”. Ta dig bort till hamnen utanför “Golden Saucer” och åk in i planet. Spara och ta “Heaven’s Cloud” och i rummet vid sparnings ikonen; “Megalixir”, “Escort Guard”, “Double Cut” samt “Conformer” och ta dig till det andra rummet efter att ha sparat. Här möter du “Reno och Rude”. Döda Reno först och efter att båda är besegrade så ska du ta dig vidare.

OBS! Alla fiender i dessa rum gör cirka 2000-3000 HP i skada på ett slag samt ger “Confusion”, “Silent”, “poison” mm. De har cirka 14000 HP i liv och du gör bara cirka 1000-2000 HP i skada på dem med vanliga vapen om du är på level 50. När jag var här första gången hade jag level 99 på alla så då var de ingen match men nu hade jag bara level 41 så jag fick spö en hel del. Fly istället, om du inte har samlat en massa och har en högre level förståss.

I detta rum ska du ta “Outsider”, “Highwind”, “Hades” och “Spirit Lance”. Ta dig sedan ut härifrån.

Den sista Huge Materian, och en gammal nyckel

Kör nu mot Bone Village. Här ska du skjunka under vattnet och leta reda på den tunnel som finns väster ut från Bone Village. Ta nyckeln “Key to the Ancients” och åk tillbaka till Junon och flyg västerut till Rocket town. Ta dig upp i raketen och spöa vakterna. Du kommer att möta “Rude” igen men han är lätt. Efter att du har tagit dig in i raketen och den har lyft så ska du ta dig in till höger och upp för stegen, slå passkoden (cirkel, fyrkant, kryss och kryss) så får du nästa “Huge Materia”. Efter det så ska du ta dig ut i kockpit och gå mot skärmen och fortsätta tills du kommer till en stege som du ska ner för. Efter lite snack så skjuts ni ut med en livrädnings kapsel och efter att ha landat ska du ta dig söderut till Cosmo Canyon. Bege dig upp till Bugenhagen och när ni åker upp i hans planet grej så ska du gå till den blåa materian (längst fram till höger) så får du materian “Bahamut ZERO”. Efter detta så befinner ni er på Highwind med Bugenhagen. Ta dig till Ancient city (Den lilla plattformen i sprickan vid Bone Village) och landa på vattnet i sprickan och ta dig in i den gamla byn. Spring åt vänster och ta dig till kristallen i mitten. Efter en massa snack och efter överlämnandet av “Key of the Ancients” så kommer vatten att strömma ner över platsen. När ni snackat klart och är på väg ut så ringer Cait Sith och berättar att de har flyttat den stora kanonen från Junon till Midgar.

Tillbaka till Midgar

När du ska flyga iväg så får du se när Weapon stiger ur vattnet och går mot Midgar. Bege dig till Midgar och landa där. Ställ dig ivägen för “Diamond Weapon” och bered dig på en fight. När du spöat Diamond Weapon så får du se en sekvens där dels han blir genomborrad av Mako strålen samt att barriären runt “Northen Cave” sprängs och när Rufus skjuts i bitar. Efter detta så ska du bara flyga och kolla Northern crater. Flyg sedan över Midgar så hoppar gänget ner med fallskärm.

Ta dig till Cait Sith och hoppa ner för stegen. Här finns föremålen “Aegis Armlet”, 2 “Elixir”, “Starlight Phone”, “Max Ray” och en “Megalixir”. Nere på tågspåret så ska du springa mot skärmen tills du kommer till en Save Point och på vägen dit så ska du ta “Power Source”, “Guard Source”, “Mind Source”, “Magic Source” och “W-Item” som ligger nära Save Point’en. Ta dig tillbaka så får du möta “Rude”, “Elena” och “Reno”. Ta “Rude” först och använd dig utav “Hades” så får de poison på sig och får cirka 800 HP i skada varje runda. Använd också Limit’s och summons en hel del. Efter detta så ska du fortsätta. När du ska välja väg så tar du åt höger för att komma till Shinra building igen. Ta nu till vänster om byggnaden och upp för trapporna (60 stycken). I mitten finner du en “Behemoth Claw”, vapen till Red XIII. Efter trapporna så ta dig till våning 63 där alla dörrar nu är öppna och du finner Cid’s “Grow Lance” i mittersta rummet. På våning 64 så finner du en Mind source och en Speed source i apparaten du la några mynt i vid första besöket. I skåprummet så kommer du nu åt den där megaphonen, “HP shout”, Cait Sith’s bästa vapen. Åk nu hiss ända ner och ta en trapp upp till andra våningen och tömma de två kistorna du förut förbjöds att tömma på en “Master Fist” och en “Pile Bunker”. Lämna byggnaden och gå mot spåret igen. Ta nu vänster och klättra upp för ställningen. Möt “Proud Clod”. Efter honom så fortsätt mot trappan. Ta “Mystile” och “Elixir”, spara och ta dig upp för trappen. Om du vill ha Barrets bästa vapen så bör du ha honom i ditt team nu. Vapnet finns i en låda nära där Vincent står. Du kan gå ner efter att ha tagit vapnet och byta ut Barret. Om du inte har med Barret så finns inte lådan. Dra upp och snacka med Hojo. Du kommer att möta = “Hojo”. Koncentrera allt på Hojo.

Möt sedan “Helletic Hojo”. Satsa på kroppen och ha Barrier på dig.

Efter dessa så möter du “Lifeform-Hojo NA”. Hans Combo med slag är farlig så ha Barrier på dig samt gärna “Ribbon” utrustad. Efter att ha spöat alla versioner av Hojo så befinner ni er i Highwind. Tifa och Cloud kommer att ha det puttinuttit värre och efter det så återvänder ni till Highwind och race’ar till Northern Cavern. Nu är skiva 2 avklarad.