Allas bästa vapen

Här nedan kan du läsa hur du får tag i varje karaktärs bästa och ultimata vapen. Detta är det som är så speciellt med dessa vapen:

  • Vapnet har 8 länkade materiaplatser.
  • Materian på vapnet får ingen AP.
  • Vapnet gör extra skada när vissa saker händer (läs beskrivningen på varje vapen nedan).
  • Vanliga vapen gör bara cirka 33% av den vanliga skadan när man använder Morph materian, men det händer inte med ett av dessa vapen (full skada görs istället!).

Ultima Weapon (Cloud Strife)

Special: Desto närmare Clouds nuvarande HP är hans maximala HP, ju mer i skada gör detta vapen – oavsett vad för typ av fysiskt skydd/försvar fienden har.

Döda Ultimate Weapon som flyger omkring vid Junon på skiva 2/3. Åk in i honom ett par gånger, ibörjan får ni slåss och sedan åker han bara omkring. Följ efter honom tills du tillslut får möta honom vid Cosmo Canyon och spöa honom, nu kan du också komma åt den gamla skogen på berget. Läs mer om hur man besegrar Ultimate Weapon.

Missing Score (Barret Wallace)

Special: Ju högre summan av all AP på all materia som Barret har på detta vapen desto starkare blir vapnet. Till exempel All-materian har mycket AP.

Under räden av Midgar, när du precis passerat en save-point under en brandtrapp som går upp mot en platform med Hojo på, så måste du köra med Barret för att finna hans vapen. Gå upp för trappen så kommer du att finna en låda med vapnet i på en liten avsats.

Premium Heart (Tifa Lockhart)

Special: När Tifa utför sin Limit Break och får upp “MISS” en eller flera gånger på de snurrande hjulen så kommer vapnet bli lite starkare. Så det lönar sig att missa.

Efter att du räddat Cloud från Mideel på disc 2 eller på disc 3 så ska du ta dig till Midgar och prata med mannen som står där utanför porten och berättar att han tappat bort sin nyckel till sector 5 under en tur till utgrävningarna i Bone Village. Åk nu dit och börja med att snacka med mannen till vänster i “huset” där. Välj det första alternativet sedan det andra eller tredje alternativet. Placera inte ut nån grävare utan välj alternativet som visar att du är nöjd, spräng och gå sedan till platsen där en grävare satt förut vid en vinge och grävde när du kom in i byn. Där ska du se en liten bit metal sticka ut mellan vingen och nosen på flygplanet. Gå mot den, ställ dig cirka 3 millimeter till vänster om den och dutta till knappen uppåt så du kollar dit och gräv.
(Bilder på alla platserna finns här på Bone Village-sidan).

Efter att ha fått nyckeln så åk tillbaka till Midgar och gå in i staden. Ta dig till slummen i Sector 5 och gå in i Item-affären. Alltså den affär där man inte kan köpa något eller ens göra något utan att ett vapen börjar skjuta på dig. Hur som helst använd nu maskinen där inne så får du Tifas bästa vapen.

Princess Guard (Aeris Gainsborough)

Special: Vapnet ska power-up när man skyddar en polare. Om det är när man har “cover” materian på sig eller nåt annat sätt vet jag inte än.

När du är i Ancient Temple och kommer till ett rum som ser ut som en klocka (12 öppningar med klockans tal över sig samt tim-, minut- och sekundvisare). Ställ dig i mitten och flytta minut- och timvisaren tills nån av dem står mot öppning markerad “IV” (fyra). Gå in och spöa Ancient Dragon där inne för att få Aeris bästa vapen.

Limited Moon (Red XIII)

Special: Desto närmare ditt nuvarande MP är ditt max MP (som Clouds vapen fast han har med HP) ju mer skada gör vapnet. Så låt inte Red kasta så mycket magier när han har detta vapen.

Bugenhagen ger Red XIII detta vapen när han dör i Cosmo Canyon efter Weapons attack mot Midgar i slutet av disc 2 (du kan ta det senare också).

HP Shout (Cait Sith)

Special: Desto närmare ditt nuvarande MP är ditt max MP ju mer skada gör vapnet (samma som Red).

Under räden utav Midgar på disc 2 så ska du ta dig in i ShinRa building (ta dig så långt norrut du kan komma via rälsen för att komma hit) och upp till våning 64. Gå till rummet högst upp i mitten och leta i skåpen för att finna Cait Sith bästa vapen.

Venus Gospel (Cid Highwind)

Special: Desto närmare ditt nuvarande MP är ditt max MP ju mer skada gör vapnet (samma som Red).

I Rocket Town så står det en gammal man framför ett hus som ligger till vänster om Cid’s hus. Om du första gången du kommer till denna by snackar med honom ett par gånger och tittar på raketen med honom så får du vapnet Yoshiyuki. För att få Cid’s bästa vapen så ska du snacka med samme man tre gånger, efter att du fullbordat Huge-materiajakten i Rocket Town (raketen ska vara borta då), för att få Venus gospel av honom.

Conformer (Yuffie Kisaragi)

Special: Om en fiendes Level är högre än Yuffies så kommer vapnet att göra extra skada på den fienden.

I det störtade Shinra-planet (“Downed Gelnika plane”), som ligger på botten av havet nära ubåtshamnen vid Golden saucer, så kommer du att kunna hitta Yuffies vapen i en av de många lådor som finns där (jättebra saker finns här). OBS! du måste ha ubåten för att komma hit.

Death Penalty (Vincent Valentine)

Special: Desto mer fiender som Vincent har dödat (sedan han gick med i ert gäng och inte sedan han fick vapnet) ju mer skada gör vapnet.

Du får vapnet när du får hans Ultimate Limit-manual (läs om Chaos här).

Navigation: