image/svg+xml Ta mig upp

Fjärde delen

Gammal guide

Vi har en nyare guide!

Denna guide skrev jag i 1997 när spelet kom. Lite har uppdaterats i texten, till och med de flesta gamla stavfelen ligger kvar. En ny och fräsch guide jobbas på, och om du går till den så får du mycket mer och bättre information om allt från skatter och bossar till hemligheter och sidequest, samt kartor och en mängd annan nyttig information. Se Kapitel 12 – Snö överallt.

Snowboarding i Icicle Inn!

Följ efter Sephiroth. Ta “Viper Halberd” innan du klättrar upp för skelettdelarna och för den sprickiga bergsväggen. Här finns också “Bolt Armlet”, “Megalixir”, “HypnoCrown”, “Magic Plus” och “Power Source”. Nu är du ute på den snöiga delen av kartan.

Ta dig över till byn Icicle Inn. Ta dig in i huset till höger för att roffa åt dig en “Hero Drink”, “Vaccine” och glöm inte “Glacier Map”. Gå upp på rummet i Inn’et och ta “X-potion” bakom väggen. Nu ska du gå ut och fram till vakten längst bort i byn och snacka med honom och då kommer Elena. Efter att ni har snackat och du har tagit en tupplur så ska du gå in i huset med hunden utanför. Här ska du snacka med mannen och sedan ta Snowboarden som finns i huset. Snacka nu igen med vakten så berättar han hur man kör. Åk sedan ner för berget på din snowboard.

Ska du ta en massa saker här nere eller bara gå på?

Skattjakt på isen

Ta den här vägen för att ta dig över isblockenVart du hamnar beror på vilka vägar du valde när du åkte snowboard.

VÄNSTER, VÄNSTER: Du kommer att hamna i en skog, ta dig neråt för att nå Startskylten. (I bildens norra del ligger en MIND SOURCE gömd bakom ett träd).
VÄNSTER, HÖGER: Du kommer att hamna vid startskylten, det är en ganska bra utgångspunkt.
HÖGER, HÖGER: Du hamnar i ett bergspass, ta dig neråt för att slutligen hamna vid Startskylten.
HÖGER, VÄNSTER: Vid ett ensamt träd hamnar du nu, ta dig ner, vänster och ner igen för att hamna vid Startskylten.

Om du vill ha summon materian Alexander så ska du gå till Startskylten. Sedan ska du följa min lilla miniguide för att komma rätt:

RP = Rocky Path, SP = Snowy Path, IP = Icy Path, FP = Forest Path, NE-SW = Northeast-southwest angled path, NW-SE = Northwest-southeast angled path.

Från Start:
Gå HÖGER, RP, RP, gå HÖGST UPP TILL HÖGER, RP, RP NE-SW, NE-SW, gå HÖGST UPP TILL VÄNSTER, NE-SW, NE-SW, gå till mitten av bilden och ner till vattnet där du ska DOPPA HÄNDERNA I DEN VARMA KÄLLAN, fortsätt UPP, NW-SE, SP, gå åt ÖST, SP, IP, RP, gå in i GROTTAN HÖGST UPP, döda SNOW och ta ALEXANDER.

Vill du ha materian Added Cut så ska du gå så här från Häxans grotta:

Gå NER, NE-SW, NE-SW, gå UPP SAMMA VÄG som du kom ifrån, NW-SE, NW-SE på denna bildruta så ska du leta i den FÖRSTA INBUKTNINGEN TILL HÖGER för att hitta Added cut materian i snön.

Från start ska du gå: ÖVRE VÄNSTER väg, FP, HÖGER, FP och sedan över till isen (bara en liten plats är passerbar). Hoppa på isblocken som på bilden till höger och gå in i grottan på andra sidan och ta en Safety Bit.

Gå från Start; VÄNSTER, SP, SP, SP, gå UPP, SP, IP, SP, gå in i grottan i mitten och ta en Elixir.

OBS! Efter att varit på Great Glacier i mer än 30 Minuter så kommer du att svimma och automatiskt att hamna i huset som ligger vid Gaea’s cliff fot. Du kan återvända och hämta de saker du inte hann med om du vill. Ta då den omvända vägen beskriven nedan för att komma till Startskylten.

För att ta sig ut ifrån Great Glacier och vidare till Gaea’s cliff så ska du gå så här från start:

Ta först den ÖVRE VÄNSTRA vägen, FP, gå åt HÖGER, FP, ta den ÖVRE HÖGRA vägen, FP, ta VÄNSTER vid trädet, IP, SP, gå över stocken och sedan UPPÅT, SP, gå HÖGER, SP, SP. Nu är du på snökartan och om du tar dig till dess mitt så finner du en grotta som innehåller ett Elixir. Gå nu NORRUT för att komma till foten av Gaea’s cliff.

Fortsätt din vandring

Efter att ha tagit dig till, och igenom, platsen där snöstorm råder så kommer du till Gaea’s cliff. Ta dig in i huset och snacka med gubben och spara. Ta dig upp till berget där du ska ta “Javelin”. (Tänk på att hålla din kroppstemperatur över 28 annars kollapser du och vaknar upp i den lilla stugan vid bergets fot). Efter varje liten klättrings etapp så bör du värma upp dig till max värmen 38 grader innan du klättrar vidare. Ta dig till stenblocket som du ska putta ner. Det röjer då bort isen som är i vägen för dig. Ta dig ner från denna plats och in genom grottöppningen, ta dig sedan åt höger över isbron och gå igenom väggen (det finns ett litet hål) och ta RIBBON som finns där, det är en Accessorie som skyddar mot nästan alla statusförändringar. Ta dig runt och ut för en ny klättring. När du kommit upp så ska du ta “Elixir” och spara. Bege dig ut i kylan tills du kommer in i ett rum med 4 istappar i taket. Spöa dessa “Icicle” och hoppa inte ner utan ta “Fire Armlet” och “Last Elixir” och gå sedan ut och direkt in igen. Gå lite åt vänster så kommer förfrågan om du vill hoppa ner, svara Ja. Nu har istapparna fallit ner så du kommer åt en “Speed Source”. Ta dig ut genom den nya utgången och ta “Enchanced Sword” på vägen. Klättra nu lite till och spara sedan (gå i ljuset för att få fullt med HP/MP). Möt bossen “Schizo”. Schizo har två huvuden och du ska döda det vänstra först. Ha på dig en rustning som drain’ar Fire attacker (Får liv istället för att förlora liv av fire attacker). Kör mycket med “Trine” (Enemy skill) samt “Added Effect” på Ice och drain på Lightning för när ett huvud dör skickar det en kraftfull lightning attack. Ha “All” på “Restore” med Cure2 eller högre samt Climhazzard minst. Glöm ej Barrier, Haste och Hyper på alla (Fury status). Efter detta ska du fortsätta ut på berget och försöka att klättra på den högra sidan av utsidan (Platsen syns inte och jag hittade den inte först). Efter att ha kommit ner i “Whirlwind Maze” så ska du ta “Neo Bahamut” materian strax innan save pointen. Spara och fortsätt. Ta “Hi-potion”, “Ether” och “Kaiser Knuckle”.