image/svg+xml Ta mig upp

Gubben i Kalm

I staden Kalm som man tar sig till efter att kommit ur Midgar. På gatuplan så finns det ett hus i övre högra hörnet. På övervåningen i det huset så finns en man som i slutet av skiva 2 och på skiva 3 ber dig om några saker. En av dem är Desert Rose, den andra är Earth Harp och den tredje saken är Guidebook.

Om du ger nån av dessa saker till mannen så kommer han att belöna dig väl, riktigt väl. Egentligen bör man hämta alla saker i ordning men det behövs inte.

Så hittar du Guidebook

Vi börjar med Guidebook. Den finns utanför Junons undervattens reaktor och dit kan du komma när som helst så här sent. Börja med att pallra dig till Junon, betala 10 gil för att åka upp med hissen till övre Junon. Här ska du gå ut, ur rummet med en savepoint, till vänster för att komma ut på “gatan”. Följ den tills du kommer till en gång som går ned åt vänster och en öppning ut framför dig. Följ gången nedåt istället och gå in i dörren du finner där (oftast finner man en massa soldater här som tränar). Följ nu alla gångar tills du kommer ut i en glasgång på havsbottnen. I dessa korridorer (dörren är låst) finner du en fiende som är ett skelett som ror ett gammalt skepp. Om du har MORPH materian utrustad och dödar honom med ett MORPH-slag så förvandlas han till en Guidebook. Ta den till mannen så får du “Underwater materia” som gör att tiden hos Emerald Weapon stannar (hur länge luften räcker).

Så får du Earth Harp

Döda nu Emerald Weapon för att få Earth Harp som utbytes mot 3 MASTER materior av mannen i Kalm. Han ger dig Master Summon, Master Magic och Master Command som innehar alla materior i den kategorin på MASTER nivå. Utom Master Command som inte innehar alla men de flesta.

Så får du Desert Rose

Utrustad med dessa så är Ruby Weapon ingen match och när han är död så får du Desert Rose som om du byter in ger dig en Golden Chocobo! Nu behöver du inte föda upp nån och du kan hämta K.o.t.R. nu med den. Visserligen kan man behöva K.o.t.R. för att krossa Emerald och Ruby Weapon.