image/svg+xml Ta mig upp

Midgar

Hela Midgar består av åtta sektioner som förses med Mako från varsin Mako reaktor. Mako är ett slags “bränsle” som tas upp ur jorden. Vissa säger att det är de dödas själar och jordens viktigaste livskraft. Midgar är byggt på det ställe där denna “Kraft” var som störst en gång i tiden. Sektorerna består av två delar; en nedre, slummen, och en övre, överklassen. Vi får dock bara besöka slummens sektorer nummer 5, 6 och 7 plus Shinras högkvarter.

Här regerar den hänsynslöse president Shinra med sin son Rufus vid sin sida. Till sin hjälp att utföra hemska expriment har han Dr. Hojo. Hojo är lite galen och man vet aldrig vad han håller på med eller vad han ska hitta på härnäst. Rufus är nästan elakare än sin far och står näst i kö att ta över sin fars imperium. Eftersom Shinra inte vill smutsa ner sina händer har han sina personliga agenter The Turks. Shinra har också en omtalad armé med starka krigare från hela landet, SOLDIER kallas den.

Varje Sektor bärs upp av en pelare som, med en mängd rätt inslagna koder och en mängd nycklar, kan sprängas från en speciell dator högst upp på pelaren. Om detta skulle inträffa så skulle alla i den undre sektorn dö och nästan alla på den övre också.

I Midgars slum växer det inga växter – förutom i Kyrkan som finns i sektor 6 – och luften är dålig. Brottsligheten är också hög fast det bryr sig inte presidenten sig om. De har i princip aldrig brytt sig om slummen, inte förens nu. En motståndsrörelse vid namn Avalanche har fått upp deras ögon genom att spränga en Mako Reaktor i Sektor 5. Nu är de plötsligt högsta prioritet.


I Midgar finner du följande karaktärer:
(Cloud), Barret, Tifa, Red XIII och Aeris.
I Midgar finner du följande vapen:
I Midgar finner du följande nödvändiga objekt: