image/svg+xml Ta mig upp

Ancient Forest

En liten grön kub med en blomma på toppen av ett berg nära Cosmo Canyon är Ancient Forest. Du kan komma hit om du har en Grön, Svart eller Guld färgad Chocobo. Du kan också komma hit utan en Chocobo efter att du har dödat Ultimate Weapon för då har han landat och sprängt bort en del av berget så att du kan gå upp.

I Ancient Forest så tar du upp, och släpper, saker med och trycker du på så börjar du om från början oavsett hur långt du kommit.

Bikupor – Katsa en sådan i en köttätande växt så äter han upp den så att du kan gå förbi utan att skadas.

Gräshoppa – Om du lägger in den i en liten stamm så kommer en groda ut istället.

Groda – En stor groda.

Lianer – Du kan hänga dig i dessa och kasta dig iväg en bit.

Köttätande växt – De äter dig om du går på den och alla medlemmar i ditt Party förlorar 1000 HP per gång.

Kokong – Du kan stå på dem när deras lock är stängt, det är stängt endast när de äter. De äter gräshoppor men spottar ut grodor som ger dig en ordentlig skjuts om du står på locket då.
Okey, låt oss börja.

Del 1

Det första du bör göra är att ta en groda och lägga honom på mitten av den köttätande växtens vänstra blad så får du “Supershot ST”. Ta sedan gräshopporna och lägga dem nedan för kullen upp till kokongerna. Kuta sedan och lägg i en, ta nästao lägg i osv. tills du har kommit över. Gå över trädstammen och ta “Spring Gun Clip” och fortsätt till nästa del.

Del 2

Ta en Gräshoppa och hoppa upp med lianen och kasta den i Kokongen. Ta dig ner på andra sidan. Gå vidare och ta upp Grodan som du ska lägga i den vänstra av de två kokongerna för att få en skjuts upp till dynghögen. Ta den och kasta den på den Köttätandeväxten strax under dig. Ta nu “Slash All” materian som ligger där. Ta nu Grodan och lägg den nu i den högra av de två kokongerna för att slungas över den Köttätande växten.

Del 3

Ta de två första Gräshopporna och lägg dem innan kokongerna. Ta nu dem snabbt och lägg dem i varje kokong och hoppa upp bland träden via lianen. Ta dig så långt åt höger du kan och kasta dig vidare över tre lianer så kommer du åt “Typoon” materian. Ta dig nu tillbaka och så långt åt vänster du kan komma och gå ner för stammen för att ta “Minerva Bands” och hoppa av stammen och upprepa slutet av del två.
Tillbaka i Del 3 igen så ska du upprepa proceduren för att komma upp till trädkronorna igen men gå nu ner innan lianerna och gå över tråden. Nu kommer det krångliga.
Ta en Gräshoppa och lägg den i kokongen till höger och ta dig upp till höger. Ta därdyngan och katsa den på den Köttätande växten. Ta en Gräshoppa och lägg den i kokongen bakom växten och på denna sida ska du ta en till Gräshoppa och lägga den i stammen för att få en groda. Lägg grodan en bit ifrån kokongen och hämta en Gräshoppa. Lägg den i Kokongen, ta Grodan och hoppa över. Lägg sedan Grodan i Kokongen mest åt höger och ställ dig på den och vänta på en skjuts över till andra sidan.

Del 4

Ta “Apocalypse” (Cloud’s vapen med 3 gånger AP bonus) och “Elixir” och så är du klar med Frog Forest.