image/svg+xml Ta mig upp

Guiden till Bravely Default

Agnès har spenderat hela sitt liv med att tillbe vindkristallen. Varje dag ber hon för att ge kristallen kraft. Hon känner inte till något annat liv.

Men så kommer dagen, kristallen uppslukas i ett okänt mörker. Vinden stannar. Vattnen förgiftas. Vulkaner spyr ut het magma. Och jordbävningar sker överallt. De fyra kristallerna som ska beskydda jorden har fångats i mörker.

Tiz fördriver denna dagen – som alla andra dagar – som fåraherde med sin bror i byn Norende. Men samtidigt som vindkristallen slukas så äter jorden upp hela hans hemby! Endast ett stort bottenlöst hål återstår av hans kära hem. Han förlorar allt.

Följ Agnès och Tiz på deras resa att återställa kristallernas kraft.

15 Mar 2015

Massa uppdateringar

Guiden till Kapitel 5 är nu färdigskriven. Den nya stilen är mer berättande och förklarande än punktlistorna på de tidigare kapitlena. Guiden till Kapitel 6 är också snart färdigskriven!

Jag har också lagt in flera nya bosstips, samt förbättrat flera gamla allt eftersom jag kommit på nya knep. Har du problem med Orthros, Rusalka eller Chaugmar i kapitel 5 och 6 så läs de nya tipsen!

Dessutom är alla Genome Abilities (till Vampire) uppdaterade med en massa ny info på hur du lär dig alla. Och så har vi den nya sidan som listar alla Blå kistor i spelet och vad som finns i dem. Sist men inte minst så har Summons-sidan förbättrats väldigt.

10 Mar 2015

Guide till Kapitel 5 nästan klar

Då har jag plockat upp detta fantastiska spel igen och spelar några timmar. Jag har nästan klarat av kapitel 5, så guiden är uppdaterad till att berätta hur du tar dig igenom denna del i spelet. Har skrivit på ett mer berättande sätt än tidigare kapitel som skrevs som punktlistor.

Dessutom la jag in riktigt bra tips på de fyra bossarna från kapitlet. Jag påbörjade också en egen sida med info om alla Genome Abilities en Vampire kan lära sig och vart.

01 Mar 2015

Alla bossar inlagda

Alla bossar från guiden – så långt som den kommit – har nu lagts in som egna sidor på Bossar-sidan. Jag har lagt in data om HP och svagheter på de flesta. I guiden ser man nu namn och HP på alla bossar och kan lätt klicka på bossens namn för att få en sida med mer detaljerade tips på hur man kan besegra bossen.

26 Okt 2014

Bossar och Guide-förbättringar

Jag har rensat upp lite i guiderna nu. Alla har en liten lätt intro-text, och i slutet en länk vidare till nästa del av guiden. Likaså har jag länkat alla Sub Scenarios / Asterisks till guiderna vi har på dem. Det är alltså mycket lättare för dig att hitta den hjälp du behöver. Dessutom har jag i första delen av guiden lyft ut alla bossar till en egen boss-sida och ersatt tipsen som förut låg direkt i guide-texten så att det blir lite mer ren guide.

Se fler uppdateringar »Få detta som RSS-feed istället