Kapitel 9 – Cosmo Canyon

Cosmo Canyon

Detta är där Red är född, så han sticker direkt iväg. Du kan pröva prata med vakten och lära dig mer om byn, men han släpper inte in er. Då kommer Red tillbaka och det hela löser sig (men Red springer iväg igen, och kan inte längre väljas med PHS utifall du väljer att gå). Men, ny stad betyder nya affärer med rustningar, materia och vapen att blåsa alla sina Gil på. Spring förbi vakten och ta till höger och förbi lägerelden på ovansidan, där finns en ingång i väggen (strax efter du passerat en stege) som tar dig in till en bar, med ett Inn för 100 Gil våningen upp (dörren där nede leder ingenstans). I rummet du sover finns en dold Elixir till vänster mellan soffan och kylskåpet.

Turtle’s Paradise, no. 5 – Utanför Innets enda rum (till vänster om incheckningsdisken) hänger denna på väggen.

Spring ut till utsidan igen och fortsätt upp till höger till nästa stege, den ska du klättra upp för. Gå in i den lilla hyddan så har du din första affär, denna säljer helt vanliga Items, men fyll på med de mest grundläggande. Det finns en utgång genom fönstret här, lägg den på minnet, den är inte öppen just nu men kommer öppnas lite senare. Återvänd till ingången men ta nu trappan upp vidare så stöter du fort på Red, eller jag menar Nanaki. Prata med honom. Efter han löper iväg så kan du gå upp trappan och hitta en sparningspunkt och en vapenaffär. Här finner du nya vapen till alla med två par med länkade materia-slots, de går för runt 2500 Gil styck. Samt Silver Armlet för 1300 Gil.

Turtle’s Paradise, no. 4 – På stolpen mellan trappan och vapenaffären hänger denna.

Gå upp för trappan och gå ut till vänster. Du är nu utanför igen och ska följa trapporna upp till nästa öppning. I detta rum finns många vägar att ta, men börja med den första till höger som leder nedåt, den vägen tar dig till en Materia affär med fantastiska saker. Detta är första gången du kan lägga vantarna på HP Plus och MP Plus för 8000 Gil styck, de ökar respektive värden med 10% men blir starkare för varje nivå den stiger. Dyrt men helt klart värt det.

Återvänd till det förra rummet och klättra upp för stegen. Gå upp ur hålet och gå in i den lilla stugan via dörren till vänster. Här är Nanaki, prata med honom. Efter en scen ska du hämta två av dina vänner, du behöver bara hitta en av dem för att kunna öppna upp skärmen där du väljer vilka som ska vara i ditt lag. Cait Sith är i köket (vid sidan av Materia-affären), Yuffie är i Materia-affären (om du fått henne än), Aeris och Tifa sitter i baren, Barret i rummet med kruttunnorna våningen över vapenaffären. Oavsett vem du går till så får du välja vem som helst av de andra att vara i ditt lag. Återvänd så till Bugenhagen högst upp och gå in genom dörren som är där, gå fram och prata med den gamle mannen.

Du får lära dig mycket av Bugenhagen, och efter en lång scen är han färdig och ber dig prata med de äldre för att lära dig mer. Då kan du gå helt ned igen och till den stora lägerelden, där sitter dina vänner. Går du fram till den så lämnar de som är i ditt gäng och sätter sig tillsammans med de andra och Red. Red säger ingenting, sätt dig istället ned och prata med Tifa, Aeris och Barret (valfri ordning) så kan du gå och prata med Red. Efter lite dialog får du forma ett party med Cloud, Red, och en till som du väljer själv. Om du ångrar ditt val så kan du bara prata med de som fortfarande sitter vid lägerelden.

Gå nu upp tillbaka till Bugenhagens rum, på vägen dit, precis utanför Materia-affären, så finner du Bugenhagen vid en stängd port. Prata med honom och svara Yeah om du är redo för att gå ned i en grotta med avslutande boss.

Cave of the Gi

Du står nu på toppen av en djup grotta. Innan du klättrar ner bör du se till att alla är gott utrustade. Klättra sen helt ned och gå igenom öppningen. Du står nu i grottans första område. Här finns det flera små grottöppningar du kan gå in i och längst in finns en sten att bryta – Break rock – alla ska dock inte brytas utan det finns bara en som är rätt, de andra skickar dig direkt in i en strid. Du springa förbi den första grottöppningen, och gå uppåt till den övre grottöppningen (förbi den nede till höger), gå in där och bryt stenen för att öppna vägen vidare. Gå ut av den lilla grottan och direkt upp till höger genom en upplyst utgång så pratar Bugenhagen lite med er innan ni kan gå vidare.

I område två så introduceras ett nytt typ av hinder: olja. Om du springer i oljan på marken så halkar du och tar HP-skada, men om du istället går så är det inga problem, så se till att sänka farten när du närmar dig oljan. Börja med att gå upp och direkt till vänster, passera oljan och gå nedåt. Du kommer nu tillbaks till en avsats i område ett, till vänster där finner du materian Added Effect. Gå tillbaka och gå till höger över oljan och följ vägen tills du kan gå uppåt, där går du till vänster och ned en trappa. Följ vägen nedåt till vänster så finner du en kista med Black M-phone, tillbaka och upp genom tunneln vid sidan av trappan har du en Ether i kistan. Återvänd till trappan och ta vägen precis ovanför, när du når ljuset så kommer Bugenhagen fram igen, gå sedan till nästa område.

I område tre kommer du fort fram till fem tunnlar. Du kan bara glömma nummer 1, 3 och 5 (räknat från vänster), de leder ingenstans. Ta istället tunnel fyra från vänster, den leder till en X-Potion. Men för att nå den måste du igenom ett spindelnät, och varje gång du går in i ett sånt så hamnar du i strid med en rätt tuff fiende, en Stinger. De har mycket liv och gör stor skada, men om du har Enemy Skill Frog Song så kan du lätt göra striden mycket enklare, fortsätt så med magier tills de dör i sömnen. Stinger gillar inte heller Enemy Skill Aqualung. Efter striden tömmer du kistan och återvänder sedan till de alla tunnlarna och tar den sista vägen som är värd att ta – tunnel nummer två. Gå in i spindelnätet för ännu en Stinger-strid. Ta efter det vägen ned till vänster för att komma in i en grotta där du inte längre ser Cloud, följ grottan nedåt men pröva komma åt höger så fort som möjligt så når du till slut en kista med Fairy Ring i. Gå sedan tillbaka upp och in i det tredje och sista spindelnätet och mosa en sista Stinger. Efter det kan du gå in genom väggen till vänster och komma ut till kistan på andra sidan, den innehåller en Turbo Ether. Gå sedan mot utgången där Bugenhagen återigen kommer fram. Efter det bör du göra dig redo för en boss som älskar att kasta eld, har du Fire Ring så utrusta den!

Boss: Gi Nattak

HP: 5 500Svagheter: HealingStark mot: Earth, Water

Utrusta Fire Ring, den skyddar mot eld. Fokusera på huvudbossen, ignorera de små eldarna. X-Potion dödar bossen direkt, Phoenix Down har bara 25% att lyckas, men är billigare.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Gi Nattak »

Gi Nattak tappar ett nytt vapen till Aeris – Wizer Staff. Följ sen efter Red, ta Gravity-materian som ligger på marken. Efter en längre scen är det åter dags att ge sig iväg, men först ska du få välja ditt lag. Spring mot utgången så kommer Red löpandes till er. Du kan nu gå ut på världskartan igen, om buggyn hade gått sönder förut så är den nu reparerad. Ta buggyn och kör vidare nedöver berget, norrut, så når du snart en flod du kan kryssa.

Fortsättning följer …

Slut på guiden - tack för att du läste!

Navigation: