image/svg+xml Ta mig upp

Sista delen

Nothern Cave (Mako Pit)

Nu kan du ta allas bästa vapen, fixa allas sista limit, stiga i level och skaffa en massa nya saker innan du åker ner i grottan.

Dra sedan till Norra Grottan och tryck på X ovanför öppningen så åker du ner. Klättra ner från Highwind och hasa dig ner för sluttningen. (Om du vill upp igen så ta grottöppningen och klättra sedan upp på sidan när du kommit ut). Ta “Save Crystal” (Placera din egen Save Point) samt “Guard Source” på väg ner. Ta här åt höger. På vägen ner ska du ta “Guard Source” och en “Mind Source”. Gå nu upp igen till vänster och ta en “Magic Source”, “Elixir”, “Power Source” och “HP Absorb”. Ta dig , igen, ner åt höger och fortsätt ut. Ta åt vänster och in i grottan för en “Power Source” och en “Guard Source”. Gå sedan ut ur grottan för att ta “Hero Drink” och tillbaka. Ta nu åt höger tills du faller ner en bit, ta där åt vänster för att gå in i grottan och ta “Megalixir”. Gå tillbaka till där du landade efter det lilla fallet och hoppa ner och ut.

Nu ska du snacka med dina kompisar. Skicka dig själv och två (eller fler) andra åt höger eller vänster och resten åt det andra hållet. Höger väg: När alla sprungit iväg så dra åt höger. Ner och ta “Mystile” samt en “Elixir” bland de sprängda små kupolerna. Här finns också “Speed Source”, “Tetra Elemental”, en “Megalixir långt in åt vänster och en till åt höger. Behöver du liv så Manipulera en “Pollensalta” och kasta Angel Whisper på dig själv från henne (En enemy Skill). Fortsätt ner till ett rum med en massa grön ånga, ta “Luck Source” och välj vad du ska göra.

Gå direkt för att möta Sephiroth eller fixa lite mer prylar

Cloud – Sakletaren 2

Ta dig in igenom den tillgängliga grottöppningen. Ta här “Luck Source”, “Megalixir”, “Speed Source”, “X-potion” och materian “Mega-All” (svår att ta med tryck som fan på O när du hoppar förbi den).

TIPS: Om du stöter på en Mullvads/Säl-liknande tiggare med en stjärna över huvudet (Master Tonberry) så spring om du har låg level. Han dödar i ett slag med attacken “Dagger” och attacken “Everyone’s Grudge” tar en massa skada. Han har 44.444 HP och du får 8000 EXP för honom.

Ta “Vaccine”, “Turbo Ether” och fortsätt. På denna plats ska du ta “X-Potion”, “Remedy” och “Elixir”. När du kommit till en plats med en sten över halva skärmen så ta första åt höger. Ta “Magic Source”, “Remedy” och fortsätt.

Här kan du sätta din Saving Point om du vill eller så kan du spara den och sätta den nere vid det ångande rummet en bit ner.

Möter du en Magic Pot här så ge den/dem en “Elixir” så kan du skada den/dem. De ger 8000 EXP, 1000 AP(!) och 8500 gil samt en “Turbo Ether” per styck. Ta på denna plats “Vaccine”, “Shield”, “Imperial Guard” och “Hero drink”. När du känner dig klar, gå till nästa plats. Under de gröna bladen finner du en “W-magic” och vid det starka ljuset finner du en “Counter command” (Countrar med länkad Command Materia). Gå in igenom grottöppningen.

Döda Sephiroth!

Sätt din Saving Point här och spara. Snacka med alla dina kamrater så får du grejer utav dem som de tagit längs den väg du skickade dem i början (du kanske märkte att vissa kistor var redan öppnade).

Gå ner mot den gröna mitten och säg till kamraterna att det är dags, bestäm party och fortsätt ner för alla blocken tills du kommer till mitten. Här möter du: Jenova-SYNTHESIS
Kör mycket Slash-all och starka magier. Glöm inte Haste och Barrier.

Möt sedan: Bizzarro Sephiroth
Sätt allt på hans mage (INTE den runda ljusa bollen) men kör Slash-all så dör hans armar och huvud och ger honom mindre defense power.

Möt näst sist men inte minst: Safer-Sephiroth
Kasta allt jävla skit på’n. Hans attack “Super NOVA” är snygg men tar en hel del skada på dig och attacken “Heartless Angel” sänker alla dina Party-members liv till 1!

Sist men minst och klenast i hela spelet: Sephiroth

Din Limit break är redo med Cloud’s bästa (Omnislash) oavsett om du har den eller inte och du har “Counter Attack” materian på dig, så om Sephiroth slår dig så tar du bara lite skada och du countrar och slår ihjäl honom.

Luta dig tillbaka och kolla på den långa slutsekvensen och var nöjd med det du gjort.

Denna del tar ungefär 2 timmar att ta sig igenom. Det kan ta runt 1 timmar om du är snabb.

Sluttider

För mig tog det 28:24:05 att springa igenom detta spel och ändå så hämtade jag en massa saker, gjorde flera “onödiga” grejer, och skrev den här guiden samtidigt. Så jag ska nog kunna sänka tiden till en bra bit under 22-24 timmar iallafall.

Den 27 September 1999 så varvade jag FF7 för (bara) 4:e gången. Tiden blev 20:25:01. Och jag ska varva det en gång till och komma under 20 timmar, och ta igen de där sista 25 minutrarna.