image/svg+xml Ta mig upp

Kapitel 12 – Snö överallt

Hur går man vidare?

Du återfår kontroll över Cloud utanför ett av snäckhusen i Forgotten Capital. Gå ned till vänster, där vägen delar sig. Gänget samlas efter att ha sovit av sig lite av sorgen och skräcken efter det som avslutade första skivan, längre bort ser du Sephiroth lämna platsen.

Om du missade några föremål i kapitel 11 så kan du också ta dem nu. Annars ska du följa efter Sephiroth upp till höger för att komma vidare (denna väg var stängd på första skivan).

Coral Valley

Coral Valley är kanske den plats inte så många känner till vid namn. Men du står där nu, omgiven av förstenade och uttorkade koraller.

Framför dig är ett stort snäckskal som du ska klättra upp för. Men om du går upp för den lilla vita plattan till vänster (använd bilden här intill som stöd) och så ned till höger, bakom det stora stående snäckskalet, så kommer du åt kistan till höger – Viper Halberd är din.

Klättra nu upp för snäckskalets spretiga bentrappa. Det är lite knöligt att navigera sig här uppe, men efter att du har hoppat upp för “trappan” så ska du fortsätta upp genom snäckans inre för att så klara att komma upp på taket, därifrån ska du gå åt höger för att komma runt och ut på andra sidan för att så gå ut på taggarna och hoppa över till grottöppningen till vänster.

Du står nedanför en stor klippa med sprickor, de flesta av dem kan du klättra upp eller ned i. Den första sprickan kan inte klättras i, men den andra börjar Cloud klättra i så fort du går in i den. Klättra upp till den första avsatsen så får du välja vilken sida du vill hoppa av åt – left eller right. Välj vilket alternativ som helst och direkt du hoppat av gå tillbaka till sprickan för att kunna fortsätta upp genom att välja alternative up. Du klättrar då vidare och kan öppna kistan med Bolt Armlet. Nu kan du klättra ner till avsatsen du först var på, välj alternativet right. Gå åt höger till nästa spricka, via den kan du komma ned – välj down – till HypnoCrown, ett förmål som ökar dina chanser att manipulera fiender. Klättra upp igen och hoppa av till valfri sida. Gå tillbaka i sprickan och klättra upp till ännu en kista, denna med en Megalixir i. Klättra ned en liten bit men vänd tillbaka upp för att få frågan om du vill gå av på samma plattform som kistan, men välj nu left. Gå till vänster till nästa spricka och klättra upp, gå av till vänster. Gå helt till vänsterkanten till en lång stege, du ska egentligen upp, men följ först Down så klättrar Cloud helt ned. Där nede ligger en Magic Plus materia som gör att dina magier gör mer skada. Ta den och klättra upp. Du hoppar av på densamma avsatsen du började på, så gå på stegen igen och välj Up. Följ vägen till höger och en grottöppning, gå in där.

Du är snart ute, men ta den Power Source som ligger i kistan till höger om dig. Gå sedan upp så är du vid utgången. Kliv ut i ljuset.

Icicle Inn

Du står ute på världskartan igen, i djup snö. Du ska till Icicle Inn som ligger bortanför bergen. Använd kartan till hjälp för att navigera dig genom snön. Efter två utstickande klippor ska du svänga av åt höger för att hitta de små husen i snön mellan klipporna.

Inne i denna snöklädda by ser du flera små hus. Först till vänster har du en vapenaffär med de bästa vapen vi sett på länge (gör massa skada och har massa materia-platser). Se till att köp nya vapen till de karaktärer du spelar mest med.

I huset bakom till höger finner du en gammal forskningsstation. Det finns en trappa i mitten av rummet, ta den ned så finner du en Turbo Ether bakom sängen.

Ute igen så finns det fler hus till höger i byn. Det första huset, med en hund utanför, har bara en gråtande pojke med en snowboard på sängen – lägg detta på minnet.

Nästa hus, längst bak, det är byns Inn. Du kan vila här men det kostar dig 200 Gil. Gå upp för trappan, och så leta in till vänster bakom väggen vid fönstret för att hitta en X-Potion. Gå ned igen. Dörren till vänster om trappan leder ned till en bar, här finns inget av värde annat än en toalettgäst som kallar dig för freakazoid.

Längst till höger har du det sista huset, där barna bygger en snöman utanför. Gå in där. I rummet uppe till höger finns finner du en Vaccine och en Hero Drink, det är bara att ta. På väggen utanför detta rummet hänger en karta, den är det också bara att ta (ja jag lovar, du har mitt godkännande) – du får Key Item Glacier Map.

Lämna huset och ta nu den snötäckta vägen helt bak i byn och prata med personen som vaktar utgången (varning: detta är sista chansen att gå ut av byn och spara). Insistera på att du vill komma förbi så får byn besök av några ovälkomna gäster. I en kort sekund får du chansen att ducka ett slag, detta har jag aldrig lyckats klara men det verkar inte ha någon effekt på spelet vad som händer. Efter att ni vaknat inne i ett av husen så gå direkt ut och så in i huset i mitten, där pojken med snowboarden bor. Prata med pojken på sängen, han har slutat gråta och vill inte ha snowboarden. Katten flyttar nu på sig och du kan gå fram till sängen och ta Key Item Snowboard.

Du har allt du behöver för att leka i snön. Gå nu längst bak i byn och ignorera personen som står på vakt, bara gå ut. Du ska nu få åka snowboard!

Snowboard

Detta lilla minispel – spel inne i spelet – går ut på att köra snowboard ned för en lång backe. Under din tur ned ska du undvika hinder samt fånga ballonger för extra poäng. Poängen spelar ingen direkt roll, men du får också välja väg två gånger och det avgör vart på glaciären du kommer att landa.

  • Vänster sen vänster = x
  • Vänster sen höger = x
  • Höger sen vänster = x
  • Höger sen höger = x

Detta minispel kan vara ganska svårt i början, speciellt på mobil eller på PC med tangentbord. Men du behöver bara komma ner, och man kan inte dö hur mycket man än krockar. Du behöver inte fånga en enda ballong. Delen innan du får välja väg första gången är längst, sen är delarna lite kortare.

Great Glacier

Eftersom man kan ta så många olika vägar och landa på olika platser så fokuserar jag här på att förklara vilka platser på glacieren du bör ta dig till.

Du vaknar upp i snön i Great Glacier.

Viktigt meddelande

Under utveckling

Härifrån är det fullt av “TODO”:s och det skrivs just nu aktivt på sidan. Var uppmärksam på att allt ännu inte är färdigt. Komplettera med den gamla guiden om du kör fast och inte kommer vidare med informationen på dessa sidor.

Stödord

Snowboard! Icicle inn, Gaea’s Cliff, med mera …

Slut på guiden - tack för att du läste!