image/svg+xml Ta mig upp

Grävning i Bone Village

Första gången du kommer hit så är det för att hitta Lunar Harp för att ta dig igenom Sleeping Forest och finna Aeris efter Temple of the Ancients. Fast här finns mer än bara Lunar Harp att gräva fram! Här får du detaljer om allt, med kort sammanfattning om det viktigaste överst. Längst ner på sidan har vi en detaljerad karta över alla grävplatser.

Hur fungerar grävningarna?

Du börjar alltid med att prata med mannen som sitter på en stol vid ingången till skelettet till vänster. Prata med honom och välj Start diggin’ och vad du ska leta efter, till exempel Lunar Harp . Vad du väljer här spelar egentligen ingen roll, det påverkar endast vad arbetarna/grävarna ska titta på sen, men vi struntar helt i att sätta ut dessa (de kostar annars 100 Gil per styck). Med kartan längst ner på sidan behöver du inga grävare alls, bara gå och gräv där jag markerat.

För att gräva gratis ska du gå dit du vill, tryck så på -knappen och istället för att sätta ut en grävare för 100 Gil så väljer du bara Done. Så ska du smälla av bomben med -knappen. Du kan smälla av bomben vartsomhelst, inte heller detta spelar någon roll när vi struntar i att använda grävare.

När du gjort det skakar skärmen och en massa ljud görs. Så kommer det mer information på skärmen, bara tryck bort den med -knappen. Nu är det dags att utföra den faktiska grävningen. Gå med Cloud till en plats du vill gräva på och börja gräva med -knappen. Hittar du något så dyker det upp i kistan vid ingången efter natten är över.

Lunar Harp

Så hittar du Lunar Harp: prata med mannen som sitter vid ingången, välj att gräva och be dem leta efter Lunar Harp. Sätter du ut några grävare så kommer de att titta åt den plats där Lunar Harp ligger begravd, men då detta är alltid på samma plats så kan du bara strunta i att betala något och bara gå upp till andra våningen och gräva direkt vid röken (se kartan nedan, markerat “A“).

Nyckeln till Midgar

Längre fram i spelet (efter att Cloud återvänt till gänget efter sitt besök i Mideel) så kommer du att finna en man ståendes utanför Midgar som berättar att han tappat sin nyckel in i Midgar på en “excavation site” (utgrävnings plats). Efter att ha pratat med honom så kan du nu hitta hans nyckel – Key to Sector 5 – i Bone Village. Jag har markerat nyckelns plats med “B” (precis nedanför nosen på flygplanet). Du kan också gräva upp den på plats “E” eller “F” markerad på kartan, det är lika stor chans på alla, men jag tycker personligen “B” är lättast att gräva på.

Bahamut ZERO

Om du missade Bahamut ZERO av någon anledning så kan du gräva upp den här i Bone Village. Anledningar till att du ej fick den var mest troligen att du missade en eller flera Huge Materia, och speciellt då den röda, den som ger dig denna materia. Om du fått den röda Huge Materia så hämta Bahamut ZERO hos Bugenhagen istället (undersök den röda materian uppe i hans observatorium). Läser du fortfarande så har du uppfyllt alla kraven, du kan då gräva precis under den utmarkerade stenen jag markerat med “C” på kartan. Där är det en chans på 20 att du får upp Bahamut ZERO (första gången får du en Megalixir, alltid). Det är jobbigt och tar tid (jag grävde nästan 40 gånger innan jag fick den!), men vill du ha alla summons så måste du göra detta.

Det flyter runt ganska mycket olika uppgifter runt just denna grävplats på internet. Men helt bekräftat är att om du missat den röda Huge Materia, men inte missat alla (du måste fått minst en), och du har Bahamut och Neo-Bahamut, då kan du gräva upp Bahamut ZERO här.

W-Item

W-item är en bra materia, men den finns bara på en ganska dold plats i en återvändsgränd i en tågtunnel i Midgar, och du kan bara få den när ni infiltrerar Midgar i slutet av skiva 2. Missar du den då så kan du antingen gråta floder eller bara gräva upp den här! Bara börja gräva där jag markerat med “D“, ja precis, det är ett kryss på marken där, bara gräv mitt på det! Du får kanske en Mop först, ett vapen till Cid, men bara gräv en gång till så får du W-Item. Och, om du faktiskt tog denna materia i Midgar så kan du inte fuska och få en till här, den är bara nergrävd för de som missade den.

Phoenix summon

Om du misslyckas med att rädda Fort Condor under Huge Materia-delen på skiva 2 så blir du för alltid utstängd och kan inte få den extremt kraftfulla summon-materian Phoenix. Men det finns en räddning. Du kan gräva där jag markerat “G” för att få den (första grävningen ger dig vapnet Buntline, så gräv en gång till).

Karta över alla grävplatser

Här är alla platserna. Gräver du mitt på en av dessa platser så ska du hitta det du söker. Några saker är undantaget, till exempel Bahamut ZERO är extra svår att gräva upp och tar många försök (se detaljer ovanför). Gräver du helt fel så får du oftast en Potion.

A: Lunar Harp
B: Key to Sector 5 (efter Mideel)
C: Megalixir (alltid), Bahamut ZERO (om du missat den)
D: Mop (alltid), W-Item (om du missat den)
E: Key to Sector 5 (alternativ plats)
F: Key to Sector 5 (alternativ plats)
G: Buntline (alltid), Phoenix (om du missat den)

Karta med alla grävplatser i Bone Village utmarkerade