image/svg+xml Ta mig upp

Tips

Här har vi samlat några tips som gör det lite enklare för dig att spela. Det kan vara nästan på gränsen till “fusk” som hjälper dig i svåra situationer.

Snabba Gil

Alternativ 1: I labyrintöknen som du kommer till när du gått en bit utanför Corel Prison så möter du oftast stora höga maskar som är rätt så starka. Om du möter en Kaktus (1 på 8) så ska du spöa honom för 10 000 gil. Men det är svårt att möta honom och jätte-maskarna är svåra. Det enda sättet att spöa kaktus-mannen är med summon magin “Choco-Mog”.

Alternativ 2: Kör W-Item tricket (se en bit ner på sidan) på en Sylkis green som du köpt av Cocobo Sage i hans hus för 5000 gil. När du har gjort W-Item tricket tills du har 99 Sylkis greens så kan du kuta iväg och sälja alla utom en för (2500 st) 245 000 gil. Så här kan du hålla på länge om du behöver stålar.

Lättare att tävla med Chocobos

När du tävlar med en chocobo i Chocobo Race så ska du hålla +++ inne samtidigt för att din stamina-mätare (ork-mätaren, hur mycket chocobon orkar springa) ska fyllas på när du inte Dashar (kutar snabbt). Håll ++ för att hålla farten uppe men inte förlora nån Stamina.

100% chans till att kunna rymma

Om du under strid har minst en person som är petrified, stopped eller paralyzed så kan du rymma med 100% chans bara du inte blivit anfallen av fienden (attack from behind eller att fienden finns på båda håll) eller slåss mot en boss. Du måste ha en person som är stridbar för att kunna rymma, om två är döda och den sista stopped eller patryfied så går det inte. Också när två är stopped, petrified eller paralyzed och din sista gubbe snart också kommer att gå samma öde till mötes så kan du försöka att rymma, även om det står “Can’t escape” så kommer ni att rymma så fort magin läggs på den sista personen.

Lätta Battle Points

Under första striden (detta gäller ej under URA-battle) så ska du kasta cirka 5, eller fler, Hero Drinks på dig (W-Item är bra att ha till det) och då kommer du att göra avsevärt högre skada på fienden (9000-9999) tills du vunnit alla de 8 striderna.

Om du kommit till URA-battle (läs hur här) så har du Omnislash och Mimic bör du ha skaffat. Börja striden med att kasta Hyper på dig (eller innan striden) så att du får Fury (Limit-guage går upp dubbelt så snabbt) på dig. När du sedan tagit emot så mycket stryk så att din limit blinkar så kasta Omnislash på fienden (du bör först hela dig om du förlorat mycket) efter det så ska du köra Mime för att göra senast gjorda attack i ditt party och eftersom du är själv så kan du göra Omnislash hela tiden. Du bör ha en rustning på dig som absorberar nån typad-skada (ger liv om nån kastar t.ex Fire-baserad magi) så att du får HP eftersom om du skulle hela dig nån gång så måste du få upp din Limit-gauge igen för att då är senast gjorda sak helningen du just genomförde.

Bossen Gi Nattak

När du möter bossen Gi Nattak i “Cave of Gi” så kasta en X-potion eller en Phoenix Down så dör han.

W-Item trixet

Detta trix är väldigt lätt att utföra och väldigt bra. Först av allt ska du leta reda på en W-Item command materia. Under stormningen av Midgar, slutet av disc 2, så ska du när du kommit till den underjordiska järnvägen springa mot skärmen (nedåt alltså) tills det tar slut och där ligger en W-Item på marken och så finns det en Save point (har jag för mig) där.

Det finns också en till W-Item att hitta men på en annan plats och du behöver bara en så jag skiter i att lista den här (finns på materia sidan).

Gå in i menyn och in på Configuration och där ställa ATB på Wait. Gå in i strid och gå in på Item menyn (står W-Item nu) och ta ett Item som du vill dubbla, kasta det på nån och välj sedan ett till med kasta det inte på nån utan tryck på för att avbryta kastningen. Nu ökar antalet av det item du använde först med 1. Välj en sak igen men kasta inte, +1 på först valda saken, välj igen men kasta ej osv.
Du måste iallafall ha 1 exemplar av det du vill dubblera och sedan välja ett annat valfritt och “cancla” det för att öka det första. Har du två, eller fler av det föremålet så kan du använda det båda gångerna också.

Bästa samlarstället för Gil, EXP och AP

Detta är inget trix men ett tips på hur du snabbt får level och MASTER på dina materior (Jag samlade här tills jag hade 4 Knights of the Round på MASTER och en till på level 3 samt alla gubbar på level 99 och cirka 250.000.000 gil, sedan fick mitt minneskort tuppjuck och raderades ¤$!?£#|=#$”&%§!). Vid vägvalet vid första mötet med polarna i Mako pit (sista grottan på skiva 3) så ta åt höger och när du gått ner för jord-pelaren och skelletet så ska du kasta din save-crystal i det andra, och sista, av rummen som är gula med vatten. Detta rum har ett storta kvinnligt ansikte på väggen. Här ska du nu kuta omkring och sammla. Spara cirka varje halv-timme. 1/8 är chansen att du möter 3 “movers” som är skitlätta att spöa och ger lite skada. Du får 2400 AP av dem (800 av varje) och lite över 100.000 gil. De har bara 3000 HP i liv och bör dö på ett slag.
Oftast kommer du att möta 1-2 (3) magic pots som har 4096 HP och ger 8000 EXP och 1000 AP var fasst det finns en hake, du måste ge dem en Elixir var för att kunna skada dem. Skaffa flera om du har W-Item materian med hjälp av trixet ovanför detta trix. Ha gärna Clouds Apocalypse (vapen) på och så några All materior på den. När de blivit master så kan du sälja dem för 1.400.000! gil styck och så föds det ju en ny All för varje som når master. Detta gäller även bra summons mm.

Tjäna en massa GP

Alt 1: Det tidskrävande, billigaste och mest GP givande sättet.
Genom att använda chocobo race trixen som står en bit upp på denna sida så kan du lätt vinna en massa race. Du måste ha en egen chocobo och så ska du ösa i honom/henne en massa “Greens” och sedan tävla för att få en snabb och bra chocobo. När du vunnit ett race så ska du ta GP, om du inte vill ha saken istället. Har du tur så får du en massa GP och jag fick över 2500 GP på cirka 1-2 timmar. Byt dessa hos damen i Wonder square till de föremål hon har (EXP plus, Gil plus och Golden ticket bland annat). Att tävla med chocobos är gratis!

Alt 2: Det halvsnabba, halvdyra sättet som ger dåligt med GP.
På Wonder square finns det en maskin man kan bryta arm med, betala 200 gil och välj Wrestler och tryck snabbt på för att vinna 2 GP. Detta är väldigt lätt och har du en Turbo handkontroll så ska du ställa in turbon på -knappen och om du vill gå därifrån under tiden så ska du lägga nått tungt mot styrkorset, så att du alltid står mot maskinen och mot -knappen. Kolla bara först så att du har en massa gil för de tar slut fort.

Alt 3:Det tidskrävande, jättebilliga sättet som ger minimalt med GP.
Kasta basketball. Varje spel kostar 100 gil, ett mål ger 1 GP. Håll in och släpp för att kasta bollen, ju längre du har intryck, destu hårdare kastar han. Får du in en rytm så kan du sätta varje boll. Missar du måste du betala 100 gil igen för en ny boll. Träffar du får du kasta samma boll igen, utan att betala. Jag har som mest satt cirka 25 bollar i streck med en polare satte nästan 100 (jag var med och såg det så han ljög inte). Detta tar dock en massa tid och belöningen är dålig.

Alt 4: Snabbt men väldigt dyrt!
Var åttonde gång du kommer till början av Golden Saucer, där linbanan kommer upp, så kan det stå en man längst bort på bilden. Spring bort till honom så säljer han dig 1 GP för 100 gil. Köp på dig så många du kan och köp sen fler vid nästa tillfälle. Spring in och ut till rummet där du väljer Square för att mannen ska komma fram. Läs mer på Hemligheter-sidan.

Lyckas med Mr. Dolphine enkelt!

När du kommer till Junon för första gången i spelet på skiva 1 så går man till stranden. Där händer lite grejer och för att komma vidare måste man lyckas göra ett perfekt hopp med delfinen Mr. Dolphine genom att blåse i en visselpipa på rätt plats i vattnet. Detta är inte så lätt, men det finns ett jätteenkelt knep som alltid funkar!

Vill du komma upp lite lättare? Rör dig inte alls i vattnet, bara blås i visselpipan direkt du kan (med ). Du missar och landar långt ner på skärmen. Rör dig fortfarande inte (viktigt!) utan blås ytterligare en gång i visselpipan. Denna gång landar du uppe på stålbjälken. Busenkelt!