image/svg+xml Ta mig upp

Gi Nattak

HP: 5 500 MP: 200 Lvl: 29

Så besegrar du Gi Nattak

Strunta i killens tre små polare (de små eldarna) utan sätt allt på honom istället. Eftersom många attacker i denna strid görs i eldens element så lönar det sig att skydda er mot just eld. Utrusta Fire Ring innan striden, och materian Elemental på en av dina rustningar, länkad med Fire-materian eller Ifrit-materian, då tål dessa personer eld. Väl i striden ska du använd dina summons, limit breaks och vanliga attacker medan du helar dig själv. Ice 2 och Lightning 2 funkar bra på denna kille. Vatten kan inte skada honom, så Enemy Skill Aqualung gör ingen skada alls. Har du andra bra Enemy Skills så ska du använda dem, Big Guard är aldrig fel, och Beta gör 1000+ i skada bossen (men helar eldarna).

Döda Gi Nattak med ett slag?

Gi Nattak är en odöd (“undead”) och tar alltså skada av allt som helar – så som Potion, magin Cure, etc. Riktigt kraftig helning kan till och med döda honom – på direkten!

Kastar man en Elixir på honom så ska han dö omedelbart, men jag har inte testat detta. Enligt BlackRogue så är det enklare att kasta en X-Potion på honom (man hittar en tidigare i grottan faktiskt). Han ska då dö omedelbart, och den missar aldrig medan en Elixir lätt kan missa.

Eftersom både Elixir och X-Potion är ganska sällsynta och värdefulla föremål så kan jag hellre rekommendera dig att använda Phoenix Downs. De har bara en chans på fyra att döda honom, men då de finns typ överallt och inte är så dyra, så kastar jag hellre några såna tills han dör.