image/svg+xml Ta mig upp

Cloud klär ut sig

När man i början av spelet träffat på Aeris och kommer till Wall Market för att rädda Tifa så ska man som bekant klä ut Cloud. Vem Don Corneo slutligen väljer kan vara vem som helst av er tre, och detta är hur man gör för att dels klara denna del helt vanligt, men också exakt hur du ska göra för att få Cloud att bli vald av Don Corneo. Detta är det svåraste och mest tidskrävande valet. Man får inget direkt för det, men det är lite kul att lyckas.

Detta måste minst göras för att ens klara denna del i storyn. Du kan göra detta för eller efter allt annat, det spelar ingen roll. Men jag skriver detta först utifall att du bara vill göra det och inte orkar resten.

 1. Gå till klädaffären (längst upp till vänster på första bildskärmen i Wall Market) och prata med expediten.
 2. Gå upp en skärm och in till baren (uppe till vänster, typ i mitten), prata här med den första gamla mannen till höger om ingången.
 3. När mannen frågar vilken stil på klänning du vill ha svara vad du vill. Men vill du att Cloud blir vald måste du svara Something soft och sedan That shimmers!
 4. Återvänd till klädaffären, mannen är nu där, prata med honom så ska du få en klänning, bästa klänningen är Silk Dress (svara som det står på punkt 3).
 5. Efter provning av kläder gå upp en skärm och direkt till höger och in på gymmet där.
 6. Prata med personen framför boxningsringen för att starta en tävling om en peruk. Vinner du inte så får du ändå en peruk, men för att få Cloud vald av Don Corneo måste du vinna för att få Blonde Wig. Du får en chans att öva innan tävlingen startar – ta den. När du lärt dig rytmen så är tävlingen väldigt lätt då “Big bro” stannar upp ofta och kliar sig i skallen.

Dessa steg måste göras för att komma vidare i storyn. När man gjort dem kan man gå tillbaks till klädaffären och byta om och sedan gå till Don Corneos hus och prata med vakten. Detta tar dig vidare i spelet, men Tifa kommer bli vald. Vill du anstränga dig mer så kan Aeris, eller allra helst Cloud bli vald! För att Cloud ska bli vald måste du göra allt rätt och få allt av det bästa.

Se till att du fått den vackraste klänningen, Silk Dress, och den bästa peruken, Blonde wig (se detaljer ovan).

Dessa steg ska du nu (eller innan de andra) ta för att få alla de extra föremål som krävs för att Cloud ska väljas ut av Don Corneo.

 1. På nedre skärmen av Wall Market ska du högst uppe till höger gå in i en affär (den ligger lika högt uppe som klädaffären). Här inne ligger en man och sover på disken, prata med honom och fråga What is it? och sedan svara I’ll go när han ber dig om hjälp med en grej.
 2. Gå till Innet i staden (direkt till vänster då du kommer in i Wall Market) och sov där för 10 Gil.
 3. På natten kommer du stå vid en maskin och får frågan hur mycket pengar du vill stoppa i den. Ta det dyraste alternativet på 200 Gil för att få rätt föremål (de andra föremålen kommer inte få Cloud vald av Don Corneo).
 4. Detta föremål du nu fick ska du ta tillbaka till mannen i butiken på punkt 1 och ge honom för att få en Diamond Tiara i utbyte.
 5. I mitten av Wall Market (första skärmen) finns en restaurang, gå in där och ät vad du vill, men du måste svara It was alright när de frågar hur det smakade. Då får du en Pharmacy coupon av dem.
 6. Gå ner till affären under restaurangen och prata med mannen bakom disken. Ge honom kupongen du fick på punkt 5 så ger han dig ett val på vad du vill ha i utbyte, välj Digestive.
 7. Gå upp till andra bildskärmen och den första byggnaden till vänster (baren). Gå till toaletten längst uppe till vänster i byggnaden och “prata” med dörren. Vid möjligheten så ge personen Digestive som du fick på punkt 6 så får du Sexy Cologne i utbyte.
 8. Gå nu ner till precis utanför Honey Bee Inn (fortfarande på första skärmen/delen av Wall Market) där en fet man i vit väst går omkring. Prata med honom så ger han dig sitt medlemskort Member’s Card.
 9. Gå vidare in till höger till Honey Bee Inn och prata med vakten i svart kostym som står utanför så släpper han nu in dig.
 10. Väl inne så gå högst upp i rummet och gå in genom dörren där. Här inne sitter tre tjejer i bi-kläder, gå till den längst ute till vänster och prata med henne 6 gånger. Då får du möjlighet att introducera dig – gör det.
 11. Gå nu ut ur rummet och välj rummet högst uppe till vänster. Bekräfta ditt val för bi-flickan.
 12. Inne i rummet gå längst till vänster och prata med skuggan av Cloud som sitter på huk.
 13. När du vaknat kan du svara vad du vill på frågan de ställer. Prata sen med bi-flickan så får du Lingerie av henne.
 14. Gå nu tillbaks in till de tre bi-flickorna som satt vid spegeln i rummet längst upp. Prata med hon längst till vänster som du pratade med 6 gånger på punkt 10 så kommer hon att sminka Cloud.

Nu är du klar. Har du lyckats med allt detta så är det bara att gå till klädaffären och byta om. Gå sen till Don Corneos hus och prata med vakten. Don Corneo lite senare välja Cloud som den sötaste tjejen – rätt åt Don Corneo. Du får ingen extra bonus för detta förutom äran att du lyckades.