FF7-trivia – visste du?

Visste du detta om Final Fantasy VII? Läs vidare på denna sida för en del intressant information.

Visste du att …

Sakaguchi är med i spelet

Final Fantasy-spelens skapare, Hironobu Sakaguchi, finns med i spelet. Han är inte spelbar utan hänger bara väggen i form av tavlor. Dessa tavlor finns på väggen i några av de väggarna som finns i husen i Rocket Town. Om du ser närmare så ser du att det är han, även om det är väldigt smått.

Det skulle lanseras 1994, till Super Nintendo

Ja det stämmer. Spelet planerades och började till och med utvecklas till SNES (Super Nintendo) för att släppas i 1994 i Japan (3 år innan det faktiskt kom till Playstation).

Spelet blev för stort, därför kom det till Playstation

Anledningen att man droppade Nintendo (som är en rätt stor historia i sig själv) var att man inte fick plats med det spel man drömde om på deras kassetter. Man behövde lagra mer data. Spelet blev helt enkelt för stort. Där kom Sony in med den nya konsollen de jobbade på (som de för övrigt hade börjat jobba på tillsammans med Nintendo, men det gick inte så bra … som ni säkert listat ut). Sony behövde ett stort spel för att sälja konsoller, och Squaresoft behövde som sagt mer plats. Resten är historia.

En kassettversion hade kostat 10 000 SEK

Om spelet, som det slutligen blev med – för den tiden – högupplöst grafik i form av bakgrundsbilder och långa filmsekvenser, hade lanserats på kassetter istället för fyra tunna CD-skivor, så hade det kunnat kosta 10 000 SEK att köpa spelet. Detta påstår Squaresoft själva i den marknadsföring de gjorde för spelet i USA runt lanseringen där i 1997.

Se den dubbelsidiga reklampostern här: