image/svg+xml Ta mig upp

Final Fantasy VI guiden

Legenden om Magins krig …
När dess flammor äntligen slocknat, bara en värld av aska återstod.
Även kraften hos Magin var borta …

Under de följande 1000 åren uppfanns järn, krut, och ångmotorer.
De ersatte Magin, och ur askan spred sig liv igen.

Men, framför oss står nu en som åter skall väcka Magin från förr.
Denna någon vill använda dess ursinniga kraft för egen vinning.
För kontroll över allt. Absolut makt.

Precis som för 1000 år sedan.

02 Maj 2022

Mogs danser, Versioner, massa nya bilder, med mera

Nya sida om Versioner – lär dig mer om de olika varianter av FF6 som finns ute, och varför kallar amerikanarna det FF3?

Ny “trivia” om översättningsprocessen till originalet.

Omskriven och förbättrad Blitz-sida för Sabins alla Blitz – nu med en fin tabell som fort summerar allt du måste veta. Dessutom ikoner för alla knappar du ska trycka på.

Sida med Mogs alla danser och hur du hittar dem.

Omstrukturerade bild-sidor i stil med hur vi gjort på andra guider. 100 nya bilderAndroid-versionen (från hela spelet, inklusive lite spoilers mot slutet, 85 nya bilderPixel Remaster-versionen (hela World of Balance).

19 Apr 2022

Floating Continent-förberedelser, och Mogs vattendans

När jag spelar om FF-spel (som jag gör med jämna mellanrum) så får jag alltid inspiration att fylla på med saknad info på sidorna. Just nu är jag på väg upp på Floating Continent, och eftersom det är ett så stort vägskäl i spelet så ville jag veta att jag fick med mig allt. Det är lite saker man kan missa, så jag skrev en speciell guide för vad du måste få med dig innan Floating Continent, den innehåller också andra tips på vilka som borde vara i ditt lag, magier och vapen, samt tips mot fienderna du möter.

Jag la också upp en kort guide på hur du kan få Mogs dans Water Rondo (eftersom du bara kan lära dig den i World of Balance) på Vanliga Frågor-sidan.

08 Apr 2022

Stragos Lores, samt Vector-banketten

Nu blir det många nya sidor. Vi öppnar upp sektionen “Mini-guider” som ska samla små men fokuserade guider på något specifikt i spelet. Vi har skrivit färdigt två stycken redan: banketten i Vector (så att du kan få full poäng och alla belöningar), samt en guide för hur du kan få alla Lores till Strago. Fler guider kommer på sikt.

När vi ändå skrev om Lores så märkte vi ett stort hål – det står ingenstans vilka Lores Strago kan lära sig, vad de gör, etc, så vi la upp en komplett lista över alla Stragos Lores.

05 Apr 2022

World of Balance-guide upplagd

Äntligen har vi hela den fantastiska World of Balance-guiden på våra sidor, i vanlig sidform inte som en stor PDF. Denna guide som Anders Hektor skrev för runt 20 år sedan och som följt sajten ända sedan. Nu får du istället en fin startsida till guiden där du lätt och tydligt får översikt över de olika kapitel den har, med korta stickord på vad som händer i varje kapitel. Klicka dig in där och navigera med lätthet runt mellan tydliga rubriker, viktiga föremål markerade, platser och nya karaktärer markerade, samt nyttiga länkar och tips, samt hjälp till alla bossar, direkt i guiden! I samma veva så uppdaterade jag alla bossar med bilder så att översiktssidan blev bättre.

Den sista delen av guiden, för World of Ruin, får ligga kvar som PDF en liten stund till, men planen är att också få upp den i samma format så att du lättare kommer vidare i spelet.

Den gamla guiden i PDF-format finner du numera på Ladda hem-sidan.

03 Apr 2022

Få Mog i World of Balance

Vi saknade information om hur man kan få Mog mycket tidigare i spelet, redan när du fått Black Jack faktiskt. Nu när jag spelar om FF6 i form av Pixel Remaster så är det fint att uppdatera tipsen. Uppdaterade samtidigt med en notat om detta på Hemligheter-sidan, samt städade texten på Rage, Control & Sketch.

Se fler uppdateringar »Få detta som RSS-feed istället