image/svg+xml Ta mig upp

Final Fantasy VI guiden

Legenden om Magins krig …
När dess flammor äntligen slocknat, bara en värld av aska återstod.
Även kraften hos Magin var borta …

Under de följande 1000 åren uppfanns järn, krut, och ångmotorer.
De ersatte Magin, och ur askan spred sig liv igen.

Men, framför oss står nu en som åter skall väcka Magin från förr.
Denna någon vill använda dess ursinniga kraft för egen vinning.
För kontroll över allt. Absolut makt.

Precis som för 1000 år sedan.

30 Jul 2018

"FF6-trivia"-sida, och Growth Egg-guide

Försöker du hitta Exp. Egg (eller Growth Egg som det heter i nya översättningar) så har vi nu en detaljerad guide för det på “Vanliga frågor”-sidan. Dessutom har vi skapat en helt ny sida där vi tänkt samla en del “FF6-trivia“, alltså flera roliga/intressanta snuttar med information om spelet de flesta inte vet om.

11 Maj 2018

En mängd uppdaterade bosstips

Våra bosstips är hämtade ut från en guide som skrevs för många år sedan, men vissa tips saknar information märker jag nu när jag spelar om FFVI på mobil. Så jag har tagit tag i det och uppdaterat flera av bossar runt Magitek Research Facility-händelsen i spelet. Bossen Number 024 har nu nästan ett A4 med tips och tricks (mot förut 2-3 meningar), Number 128 har också mer än fördubblat sin mängd tips, också tipsen för Ifrit & Shiva är förbättrade, och tipsen för Left Crane & Right Crane likaså. Alla dessa fyra bossar är rätt svåra, och kommer kort efter varandra, så uppdateringarna vi gjort här nu hoppas vi ska hjälpa många som kör fast.

15 Maj 2017

Förbättrade bosstips på Vargas och Ultros

Bosstipsen vi har är bra, men jag spelar just nu igenom FFVI på min Android och självklart använder jag FFU när jag kör fast. Men trots bra tips så besegrade Vargas mig tre gånger. Så därför kom jag fram med några fler tips på han och bossen efter – Ultros – och la in, tillsammans med rekommenderad lägsta level på dina gubbar.

01 Nov 2016

Nylanserad FF6-sajt

Vi har nu flyttat och relanserat vår guide till Final Fantasy VI. En massa saker har förbättrats och rättats upp i. Bland annat har vi nu båda guiderna i PDF-format, bättre och smartare struktur på karaktärer, bossar, espers, och många andra sidor. Sabins Blitz-tekniker har fått en egen sida, till exempel. Och vi har en helt ny “Vanliga frågor”-sida. Allt för att göra det lättare för dig som besökare. Hoppas du gillar resultatet!

Se fler uppdateringar »Få detta som RSS-feed istället