image/svg+xml Ta mig upp

Fordon

En liten översikt på de olika transportmedel du kommer att stöta på i spelet.

Harley Daytona

Denna futuristiska Motorcykeln är gjord utav Shinra Corp. Cloud rymmer på den från Shinra på vägen ut ur Midgar.

Buggy

Detta fina landfordon används främst för att ta sig förbi de oändliga sandslätterna som omringar Golden Saucer och Corel Prison. Det tar sig också lätt över grunda vattenpass. Fordonet är ett ganska oskyddat fordon så man kan möta fiender medans man åker i det.

SA-37

Här har vi framtids Pickup Truck, också gjord av Shinra Corp. Detta fordon använder resten av gänget vid flykten från Shinra.

SA-47

Detta är en morgondagens roadster som bara kan bära en person för att den är gjord för att gå snabbt. Dess motor tar upp den mesta delen av bilen. Också tillverkad av Shinra Corp.

PA-86

Detta är ytterligare en roadster som inte heller kan hålla fler än en person, men den har större motor än SA-47. Gjord hos Shinra, detta är det snabbaste markfordonet som Shinra tillverkat.

Tiny Bronco

Denna flygfarkost används när ni ska fly från Rocket Town med Cid. Det blir dock nerskjutet utav Shinra soldater men då används planet som en båt som går på grunt vatten.

Chocobo

Detta är, som nästan alla vet, en Chocobo. Den är stark som en häst, snabb som en häst och det är en fågel. Denna varelse kan klassas som Final Fantasy spelens häst för att den är med i alla spelen och den används till saker som en häst specialiteter.

Chocobo med Vagn

Detta är helt enkelt en vagn spänd på en, eller flera, chocobo/s. Det är FF7’s häst o vagn. Detta är ett vanligt transportmedel för de fattiga.

Tåg

Tåget är det vanligaste transport medlet i Midgard och för folk över hela Midgar. Säkerheten är otroligt hög med vakter i varje rum samt passkontroller vid varje station. Det används flitigt utav Avalanch för att fly Shinra soldater.

Submarine

Detta fordon kan man komma åt senare på disk 2. Det kan färdas under vattnet så att man kan utforska de oändliga havens djup i FF7s värld. ShinRa har också ett rött exemplar som man kan få om man är dålig.

Highwind

Detta luftskepp används utav Rufus när han ska till Junon, eller därifrån, men det tar Cid senare i spelet. Detta luftskepp manövererar väl på låg som på hög höjd, det är också snabbt.