image/svg+xml Ta mig upp

Wonder Square

Här finns alla spelen. De flesta betalas med Gil och prisen är GP. Här är det näst bästa stället att skaffa GP på. Det bästa är Chocobo racing. Gå fram till den maskin du vill spela på och tryck . Om du pratar med tjejen i början så erbjuder hon dig att byta GP mot saker.

Detta är vad hon säljer:

NamnPrisInfo
Potion1
Potion:1
Ether:20
X-Potion:80
Turbo Ether:100
Gold Ticket:300
? (Carob nut):500
? (Gil plus):1000
? (EXP plus):2000Denna finns ej på skiva 1

OBS! Priset är i GP och inte i Gil och en sak kan köpas flera gånger.

Detta är vad man kan pyssla med. Klicka på namnet för att hoppa ner på sidan till det aktuella stället. Där står kostnad, priser och andra saker.

Arm Wrestling

Direkt till vänster, innan tjejen som säljer saker för GP står denna maskin. Här får du välja mellan att möta Sumo Wrestler, lätt, eller Wrestler, svår. Detta spel kostar 100 Gil och du ska trycka på  snabbt tills du vinner över din motståndare.

Av Sumo Wrestler får du 1 GP och av Wrestler, som liknar Barret en hel del, får du 2 GP. Detta är relativt lätt och om du har mycket med Gil så får du en massa GP.

Basketball Game

På motsatt sida av arm brytnings maskinen kan du kasta basket bollar. Detta kostar 200 Gil och man får bara 1 GP om man sätter bollen. Fast du får fortsätta att skjuta tills du missar. Om du får in rätt rytm så är detta rena guldgruvan. Vid 10 satta kan du välja att dubbla eller sluta. Maskinen ger upp när du vunnit 300GP på en boll. Du laddar med och när du släpper den så kastas bollen. Mellan 1.5 till 2.0 sekunder är en bra tid att ladda.

Wonder Catcher

Denna makapär finns ovanför Arm Wrestlings maskinen. Det kostar 100 Gil och då sträcker en arm ned sig i högen av prylar. Den till vänster ger mest potion och 1 GP. En chans på hundra att du fiskar upp 80 GP eller en Megalixir. Och i den högra är det en på hundra för hela 100 GP eller en elixir och en på tjugo för en Phoenix down. Det händer också att man inte får ett dyft.

Fortune Telling

Detta kostar 50 Gil och det enda som händer är att maskinen spottar ur sig nåt meningslöst. Slöseri med dyrbara Gil om du frågar mig.

Mog House

Ett spel här kostar 100 Gil. Det är ett du bara spelar en gång (du får bara belöning en gång). Du ska mata Mog när han ser hungrig ut (kollar på magen som kurrar) och sluta när han ser mätt ut (gör ingenting speciellt) helt enkelt. Då ska den lilla varelsen klara av en flygtur. Du ska göra detta två gånger, första gången ska han ha mat 5 gånger, andra gången 3 gånger. Om han klarar att flyga bägge gånger så har du klarat spelet och ska då gå och prata med personen bakom dig i Wonder Square för att få 30 GP. Detta pris får du bara första gången du klarar det.

3D Battler

Detta kostar 200 Gil. Du ska träffa motståndaren tio gånger så får du möta en ny. Knapparna du använder är  högt slag,  slag mot magen, och  för lågt slag. Och här är oddsen helt emot dig. Om du spöar den tredje så får du 3 GP och den fjärde ger 30 GP.

Några fler och vad de ger vet jag ej eftersom jag ej kommit dit för att det är så nedrans omöjligt.

Submarine Game

Detta kostar 200 Gil och är ganska lätt. Knapparna du använder är  för gas,  avfyra torped och  för att bromsa.

Banor:
Underwater mako reaktor : Ink och 20 GP, 7 ubåtar, 4 skott.
Stage 1 : T/S bomb och 20 GP, 10 ubåtar, 4 skott.
Stage 2 : Dragonfang och 20 GP, 8 snabba ubåtar, 4 skott.
Stage 3 : Dragon scales och 20 GP, 12 ubåtar, 12 skott.
Stage 4 : Cualdron och 20 GP, 10 medelsnabba ubåtar, 12 skott.

Snowboard Game

Kostar 200 Gil. Man hoppar med bromsar med . “Edge” gör du med , lättare att svänga.

40 av de 100 poängen du får på en bana är ballongerna så se till att ta dem även om det sinkar ner på tiden. Röd ger 1, blå ger 3 och grön ger 5. För att komma från bana A till B så krävs minst 70 poäng och samma gäller för bana B till C. När du sedan klarat bana C med minst 70 poäng så kommer en gul ballong att uppenbara sig vid starten, som om du nuddar tar dig till Time trial banan. Om du kör under 1 minut och 5 sekunder här så kommer en vit ballong fram på banan som ger dig en fart skjuts. Här kan du även kolla Ghost mode som visar hur du körde sist så att du kan lära dig av dina misstag.

För att bli Master på en bana så måste du få minst 90 poäng. Och då är vinsterna för bana A; 30 GP och en safety bit, B; 100 GP och en All materia samt bana C; 300 GP och en Crystal bangle.

G-Bike

Detta kostar 200 Gil. Man attackerar åt vänster med  och åt höger med . Du får 500 poäng varje gång som du knackar ner en motorcyklist. De röda kan tippa genom att du kör in i dem medans de gula måste slås omkull med svärdet. De röda kan ducka för svärdet samt är snabba medans de gula bara är hårda. Försök att ta flera ‘flugor’ i en smäll. Du förlorar 50 poäng varje gång de träffar bilen. Får du över 10.000 poäng så ger det 10 GP. Samt en Speed source vid första vinsten.