image/svg+xml Ta mig upp

Air Buster

HP: 1 200 MP: 0 Lvl: 15

Så besegrar du Air Buster

Vi rekommenderar level 9 på ditt party för denna boss.

Denna maskin som attackerar er plötsligt har en del HP. Men som tur var har den en, eller flera, svagheter. För det första är ni splittrade i ert gäng från starten, Cloud står till höger om bossen och de andra till vänster. Bossen kan försvara sig bakåt, men inte på något sätt som gör massor av skada. Värre är det för de som står öga mot öga med han, de utsätts gärna för Big Bomber som kan göra upp emot 100 HP i skada på en person. Som positiv bieffekt kommer dina Limit-mätare fort fyllas. Efter cirka fyra gånger med Big Bomber så får bossen slut på ammunition till den och kommer ersätta den med en svagare attack. 

När bossen har sin rygg mot dig så ska du anfalla. För det första så görs stor skada (fem gånger normal skada!) på grund av detta. Han kommer antingen kontra med ett anfall, eller vända sig om och slå dig. Detta öppnar för de andra att nu anfalla ryggen (vanlig Attack, eller kasta en magi, gärna Bolt). Lyckas du tima in en Limit mot hans rygg på detta sätt så kan du skrapa bort 500-700 HP på en enda gång!

Efter en stund i striden (när han får under cirka 300 i HP) så kommer hans motorer för att vrida sig att gå sönder (ett kort meddelande visas om detta i striden). När detta händer så är det inte långt kvar av striden, och en (eller två) har nu möjlighet att anfalla hans rygg för fullt.

Så länge du helar så är denna strid inte så svår. Potions och Cure är som vanligt bästa medicinen.