image/svg+xml Ta mig upp

Femte delen

Fast på Junon

Spöa “Jenova DEATH” och lämna sedan “Black materia” till nån av din kompisar, dock inte till nån som för närvarande är i ditt party. Snacka med Tifa och dra. Ta “MP turbo” och “Poison ring”. Fortsätt. Efter en massa jävla snack så kommer dina polare med Highwind och räddar dig. Efter ytterligare en massa snack är Tifa och Barret fast på Junon. Snacka med Barret så kommer Rufus in. Följ vakten. När Tifa sätts i cellen så kommer Weapon. Cait Sith hjälper dig och då ska du gå till dörren som Tifa sitter bakom och ruska på den. Följ sedan Cait Sith och dra till höger. Snacka med Yuffie utklädd till en reporter (om du har henne) och kuta till Highwind som står på landningsbanan. För att rädda Tifa (, + , + , ) så ska du använda benen för att ta nyckeln, lyfta benen och ta nyckeln med munnen. Lås upp ena armen med munnen och när du är fri så ska du stänga av giftgasen på knappen bredvid stolen. Gå till dörren så får du se när taket skjuts bort utav Weapon. Klättra ut där och ner för byggnaden så ser du att 2 soldater och Elena följer dig. Även om du stannar och väntar på soldaterna så hinner de aldrig ifatt eftersom att de stannar också. Ta dig sedan ner på kanonen och ut till dess myning. Efter lite tjejslagsmål så kommer Barret och Cait Sith med Highwind. Kuta till slutet av kanonen och hoppa på repet. Gå ner i kockpit och snacka med alla sedan ska du gå till rummet märkt “Operation” och välj dina medlemmar. Gå sedan tillbaka och snacka med piloten.

Jakten på Huge Materia

Flyg sydöst till Mideel. Ta dig till hunden i mitten av byn och bege dig sedan till kliniken en bit upp. Efter att ha träffat Cloud så kommer Tifa att stanna med honom och Cid blir den nye lederan för stunden. Ta dig nu till North Corel för att ta en Huge Materia.

Landa utanför North Corel och gå in i staden och norr längs rälsen. Följ den tills det att du når reaktorn som vaktas utav 2 “Attack Squad” som du med lätthet kan eliminera. Ett tåg passerar dig snart och ett till därefter. Hoppa på tåget och jaga ifatt det andra. Styr höger spak med och den vänstra med Upp på styrkorset. Du har bara 10 minuter att hinna ifatt och stoppa det andra tåget. På varje vagn möter du fiender (mini bossar).

Vagn 1: “Gas Ductor”, 3.000 HP, 200 MP, 1.100 gil, 900 EXP, 80 AP.
Vagn 2: 2 “Gas Ductor” 3.000 HP, 200 MP, 1.100 gil, 900 EXP, 80 AP.
Vagn 3: “Wolfmeister” 10.000 HP, 200 MP, 600 gil, 10.000 EXP, 100 AP, SVAGHET = water.
Vagn 4: “Eagle gun” 17.000 HP, 50 MP, 3.800 gil, 2.000 EXP, 90 AP, SVAGHET = lightning.
Loket : “Attack Squad” 1.300 HP, 100 MP, 420 gil, 300 EXP, 10 AP.

Klockan stannar inte under striderna så det gäller att du dödar dem snabbt och mycket smärtsamt.

Vänster spak = upp – upp, ner – ner.
Höger spak = upp – , ner –

Bromsa sedan tåget med “ner” och . Om du inte stormar in och förstör North Corel så får du “Huge Materia” och av en liten grabb får du materian “Ultima”. Om du misslyckas så kan du fortfarande få Ultima genom att köpa det av en kille i vagnen för 50.000 gil. Efter välkomst kommitén så får du sova på deras Inn. Efter det ska du gå in i huset vid brunnen med en skylt märkt “OFF” och snacka med mannen i grön keps o blåa jeans vid bordet så får du Barret’s slutlimit “Catastrophe”. Nu kan du dra till “Fort Condor” som ligger nordöstöst om North Corel.

Bege dig upp till mannen högst upp med minst 20 000 gil och börja slåss. Sätt ut många “Tristoners” som kostar 1000 gil. Några “Defenders” för 440 gil högt upp och bredvid “Tristoners”. Sprid också ut lite “attackers” starta spelet. Motståndaren kommer att skicka 45 fiender emot dig så det kommer att bli lite tufft. Men har du bara cirka 5 Tristoners vid de 4 övre gångarna och ständigt bygger nya när de fallit så ska allt gå som smort. Om du vinner så får du “phoenix” materian om du går ut på taket. Gå sedan ner till mannen vid bordet så får du “Huge Materia” utav honom.

Tillbaka till Cloud

Ta dig söderut till Mideel och gå upp och över bron. Ta dig bakom huset där så hör du ett ljud, ställ dig där och ta upp saken “Beat up old useless key”. Ta dig över bron och in i affären. Gå till dörren och använd nyckeln. När det visar sig att det bara är en målad dörr så ska du förlåta mannen så ger han dig “Cursed ring”. Ta “Elixir” i huset innan kliniken och när mannen frågar dig efter flaskan så säg att du tog den. Gå sedan till den vita Chocobo över träbron och gnugga en “Mimett Green” (finns att köpa för 1500 gil på Chocobo Farm) bakom dess öra så får du “Contain” materian av den överaktiva kvinnan.

Nu ska du in i kliniken och snacka med Tifa. Efter det så skakar hela byn och “Ultimate weapon” uppenbarar sig framför dig. Efter att ha gjort 20.000 HP i skada så kommer han att sticka och då bör ni göra det med. Tifa och Cloud kommer att ramla ner i “Lifestream”.

Landet ingenstans, Lifestream

Tifa kommer befinna sig i ett mörker och sedan befinna sig på en okänd plats. Där sitte Cloud vid 3 platser samt svävar ovanför er. Prata med Cloud utanför Nibelheim och gå in i staden, när Cloud sedan efter en stund uppenbarar sig så ska du prata med honom. Efter detta så ska du prata med Cloud bredvid brunnen. Efter lite historia där så kommer en ung Cloud fram ute i Lifestream som du ska prata med. Gå sedan och snacka med Cloud vid fönstret. Prata med den unge Cloud vid föntret (Tifa’s fönster) så kollar ni in. Efter mer prat så kommer en ung Tifa som saknar sin nyss bortgångne moder att lämna sitt hem och bege sig ut i till Mount Nibel. Den unge Cloud följer efter henne och de kommer att falla av hängbron. Följ sedan Cloud till Nibelheim i Lifestream och gå in där. Efter en stund så hamnar ni vid reaktorn där en man vid namnet Zack som liknar Cloud från Cloud’s minne går in men kastas ut av Sephiroth. Cloud som är klädd som en soldat gå då in med Zack’s svärd. När Cloud kommit på att han igentligen aldrig blev en medlem av Soldier så kommer Sephiroth ut med Jenovas huvud. Han kommer att spetsa Cloud på sitt svärd. Men Cloud lyfter Sephiroth istället och kastar ner honom i avgrunden. Väl tillbaka till Lifestream så kommer tre Cloud gå ihop till en. Gå och prata lite med honom så går den siste in i honom också så blir han ‘bra’ igen.

Efter allt detta så är ni åter på Highwind där du ska forma ett party och flyga mot Junon.

Djupt ner under havets yta

Ta dig till övre Junon och spring till (ignorera att Cloud säger att de har glömt nått) den smala mörka gången med en massa soldater i. Följ dem ner i reaktorn. Möt 2 “Submarine crew” i hissen och fortsätt ner. Spöa 2 till och spara, ta sedan nästa hiss ner. Ta dig nu fram till och in i rektorn, tryck på den rosa knappen för att åka ner. Kuta längs gångbron med ubåtarna i bakgrunden och spara. Spöa 2 “Underwater MP” och 2 “Submarine crew” och fortsätt för att se när de tar Huge Materia ur reaktorn. Prata sedan med Reno vid ubåtarna så skickar han den maffiga bossen Carry Armor på er.

Ta ut armarna först och använd dig utav MBarrier, Barrier, Enemy skill “Big Guard” Haste, Cure2, Trine, Lightning samt Regen och Limit attacker. Gärna Bolt3.