Kapitel 2 – Midgar, del 2

Midgar – mot Reaktor 5

Du kan nu lämna detta ställe efter du har handlat på dig lite rustningar, vapen, och annat bra. Återvänd till tågstationen (du kan gärna spara på vägen dit) och spring in i tåget. Dags att attackera Mako-reaktorn i Sector 5.

Om du första gången du åkte tåget pratade med mannen längst bort i första vagnen så kan du nu få en Phoenix Down genom att prata med honom igen.

JAG FÅR INTE DETTA BEKRÄFTAT! En man med hatt låg till höger direkt vi kom in. Han sa “you’re the only one that comes here and to my house” men jag fick inget!

Gå fram till Tifa i första vagnen så kommer ett larm att utlösas. Ni måste nu ta er över till nästa vagn innan en timer på 15 sekunder räknat ner (annars kastas ni av tåget och får gå en mycket längre väg). Så spring direkt till nästa vagn. I denna vagn så kan du få en Hi-Potion om du pratar med den sista mannen som står ned till vänster i bild om du svara Yeah!. Spring sen vidare innan tiden tar slut.

I den tredje vagnen så kommer en ficktjuv att försöka stjäla ifrån dig, spring bara inte in i honom så klarar du dig. Om han ändå skulle sno något av dig (det hörs då ett litet plingande ljud) så följ efter honom och prata med honom, säg att du vet vad han gjort – That’s right – så får du tillbaks stöldgodset. Ta dig sedan till vagn nummer fyra. När du bara ser en massa andra personer längst fram i bild så står Cloud långt bakom dem, spring bara ända fram till dem och prata med Tifa så hoppar ni ut.

Här på tågspåren kan du springa i motsatt håll, alltså mot bildskärmen, så kommer du efter en stund till en dörr som det alltid kommer ut en massa vakter ur. Detta kan vara ett bra ställe att snabbt bygga upp dina karaktärer genom att tjäna Gil och Exp från att besegra soldaterna.

Du är nu ute på tågspåren, men som tur var behöver du inte oroa dig för att några tåg kommer köra på dig. Beroende på hur långt du klarade dig inne i tåget så hamnar du olika långt ifrån ditt mål. Hann du till sista vagnen så behöver du bara springa upp en bildskärm för att nå avspärrningen, annars får du springa flera bildskärmar. Vid avspärrningarna undersöker du hålet till vänster och hoppar ner.

Ta Ether som ligger där och klättra ner för stegen. Klättra hela vägen ner till plattformen och upp för den första stegen du ser strax till vänster om dig. Här efter en liten kryptur i en lufttrumma finner du Jessie och en Potion gömd i hörnet direkt till vänster. Gå nu ner för stegen till vänster så finner du Biggs och ett Tent. Du får även möjligheten att spara. Klättra sen igenom lufttrumman det kommer ut ljus ur.

Midgar – Reaktor 5

Här ute ska du gå lite åt höger och åka ner för ett långt rör. Spring sen rätt åt vänster och in genom dörren där (du kanske tycker allt ser lite bekant ut – det är det – du är inne i reaktorn nu och alla har samma layout). Fortsätt ta dig fram hela vägen ner till sparningspunkten och fram till reaktorns kärna (för du minns väl vägen?). Efter en kort återblick ska du gå fram till reaktorn och undersöka den för att aktivera bomben (massa plippande ljud hörs, men ingen timer dyker upp denna gång).

Spring nu hela vägen upp ur reaktorn och ta hissen till utgången (samma väg du flydde ur den första reaktorn, försök inte klättra upp rutschkanan du kom hit via). Vid utgången finns en Ether och till vänster ett rum som kontrollerar den låsta dörren. Du ska här inne trycka på -knappen exakt samtidigt som alla andra (prova att räkna snabbt till tre, eller liknande, för att få till en bra tajming). Detta kan ta några försök ibland men det är bara att göra om och försöka räkna in hur lång tid det tar till Barret och Tifa höjer sina armar (exakt då de höjer sina ska du trycka). Ta er sedan ut förbi en sparpunkt och ut på gångbron så startar en scen och en boss kommer.

Boss: Air Buster

HP: 1 200Svagheter: LightningStark mot: Fire, Earth

Anfall när han vänder ryggen till för extra skada. Använd Bolt. Limits. Glöm ej Potions och Cure.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Air Buster »

Midgar – kyrkan i slummen

Efter bossen kommer Cloud att ligga ovanpå en massa blommor. När du kommit upp på fötterna så gå till blomflickan och prata med henne, säg att du minns henne och att hon är blomflickan från slummen. Hon kommer presentera sig som Aeris, och en man i mörk kostym kommer in i kyrkan. Gå mot honom. Prata nu med Aeris igen och följ henne bak i kyrkan som hennes livvakt.

[bild]

Hoppa där över till trappan och spring upp för den och runt väggen till andra sidan. När Aeris faller så be henne vänta en stund – Hold on a minute. Spring då upp hela vägen till taket och undersök tunnan längst till vänster för att stoppa den första soldaten. Gör du fel här så kommer Aeris få slåss mot en eller flera fiender. Det är inte direkt svårt, men tar lite tid. När nästa soldat får tag i henne så be henne vänta igen och putta ner den översta tunnan (den längst bak). När den tredje soldaten har henne så putta tunnan längst till höger. Efter det kan ni rymma ut genom hålet i taket.

Midgar – Sector 5

Ta er västerut över taken medan du och Aeris pratar. När ni kommit ner på marken så spring bara till vänster, förbi en sparningspunkt, så kommer ni till nästa bildskärm. Här i mitten finner ni vägen till Sector 5 Slums. Om du går genom staden och upp till höger så finner du vägen till Aeris hus. Utanför huset finns en sparningspunkt, och i trädgården finner du en Ether och en Cover-materia.

Gå in i huset och träffa hennes mamma. När Aeris frågar om Tifa så säg att hon inte är din flickvän. Ta sedan trapporna upp så får du ett eget rum att sova i – händerna på täcket! Efter en liten minnesbild ta en Potion och en Phoenix Down i rummet och gå ut. Det är viktigt att du bara går och inte springer, för då hör Aeris dig och skickar tillbaks dig till rummet. Hon kan även höra dig om du råkar gå på den knakande golvplankan utanför hennes rum, så gå så nära trappräcket du kan. Gå ner för trappan och ut ur huset.

Innan du lämnar slumstaden så är det en god idé att kolla alla hus och affärer. Kika om det finns nya vapen och bättre utrustning att köpa, och utrusta dig med detta. Se till att du har gott om Potions och Phoenix Downs. Få detta till en vana varje gång du kommer till nya städer.

Turtle’s Paradise-flyers
I huset direkt under utgången (längst ner till höger) i byn till Aeris hus finns en andra våning. Där uppe på väggen till vänster finns en Turtle’s Paradise-flyer (no. 1). Läs mer om detta.

Prata med den sovande lilla pojken och undersök sedan byrålådan i rummet, titta i den gömde mellersta lådan. Där ligger 5 Gil, men välj att inte ta dem! Du kommer då få en Turbo Ether av pojken långt senare i spelet eftersom att du inte stal.

Lämna slumstaden och ta dig vidare åt vänster så stöter du snabbt på Aeris – snacka om teleportering!? Utrusta er ordentligt innan du går vidare. Bland allt skrot kan det vara lite svårt att hitta, använd gärna kartan här under som hjälp (rosa streck visar vägen, lila är en väg som går under något så att Cloud inte syns).

Framme vid lekplatsen så följ Aeris och prata med henne. Ni sitter och pratar en stund och ser då Tifa passera förbi. Följ henne och Aeris upp till höger så kommer du till Wall Market.

Tips: Ont om pengar? Sälj gamla vapen och utrustning som inte används och som inte är så bra. Eller sälj en Ether för 750 Gil styck, de använder man inte så ofta så du ska kunna undvara någon i nödfall.

Midgar – Wall Market

Gå först runt skrotet till höger och till nästa bildskärm. Prata med mannen i rött och vitt framför dörren till Honey Bee Inn och fråga om Tifa. Gå sedan tillbaka och upp hela vägen genom byn. Du kommer till ett hus med en vakt framför. Detta är Don Corneos hus. Prata med vakten så får Aeris en idé om hur ni kan rädda Tifa.

Vill du anstränga dig lite extra och göra Cloud til den sötaste “flickan”? Då ska du läsa mer om hur du ska klä ut Cloud.

Gå ner till den första bildskärmen i staden. Högst upp till vänster där finns en klädaffär, gå in där och prata med expediten som beklagar att hennes far slutat sy kläder. Gå då upp en bildskärm och till första stället till vänster, det är en restaurang/bar. Prata med mannen som sitter till höger närmast dörren. Det är syaffärens ägare. Säg vad du vill, men vackrast klänning får du om du svarar Something soft och sedan that shimmers (se länken i informationsrutan här intill för mer information om hur du kan klä upp Cloud lite extra för att kunna vinna Don Corneos hjärta, här tar jag bara de steg du måste följa för att komma vidare).

Återvänd sen till affären så är mannen där (teleportering igen!?), prata med honom och prova klänningen. Det saknas tydligen något – en peruk! Lämna butiken och gå upp till nästa bildskärm och direkt in på gymmet till höger. Prata med den första personen som står framför boxningsringen för en tävling om peruken. Om du förlorar så får du ändå en peruk, men inte den bästa – “Blonde Wig” (den bästa krävs för att få Cloud vald som Dons favorit senare, se länken i inforutan här intill). Ett tips är att öva en gång (man får bara ett övningsförsök på 30 sekunder) innan du tävlar på allvar, när man väl fått in rytmen i tummen går det ganska lätt (motståndaren stannar ofta upp och kliar sig i huvudet). När du har peruken kan du gå tillbaka till klädbutiken och byta om.

Tips: Köp utrustning och vapen till Aeris, Tifa, och Cloud. Vapenaffären i Wall Market har nya vapen till alla tre, och den bättre rustningen Mythril Armlet. Spara sen, det kommer en lite tuff boss.

Gå nu till Dons ställe längst upp och prata med vakten så släpps ni in. Gå upp för trapporna och gå till vänster, där finns en lång trappa ner i källaren. Här hålls Tifa. Ta Ethern som ligger bakom henne och spring sedan upp för trapporna till Dons rum i mitten. Försök gå bakom hans skrivbord så kommer han att granska er från topp till tå. Baserat på vad Cloud har på sig så väljer han nån av er tre.

Om han väljer Tifa eller Aeris: Du klädde uppenbarligen inte Cloud tillräckligt snyggt, men det gör inget. I rummet med de äckliga männen finns en Phoenix Down (längst till höger). Snacka med Scotch och de andra några gånger så kommer Cloud avslöja sin riktiga identitet och hamna i ett par strider – en mot tre enkla killar, och en mot två enkla och Scotch (han är bara lite starkare än de andra, inte mycket). Kuta sedan tillbaks ner i källaren och frita den tjej som Don inte valde. Gå nu till Dons kontor och in till hans rum bakom skrivbordet. Vid tillfälle kan du gå bakom hans säng och ta en Hyper.

Om han väljer Cloud: Snyggt jobbet, du är en duktig transvestit =P Du är ensam med Don i hans rum, lagom obehaglig upplevelse. Gå bakom sängen och ta en Hyper. När han frågar dig en massa saker kan du svara vad du vill, ni kommer ändå att avbrytas av att Aeris och Tifa kommer inrusandes.

Nu berättar Don Corneo om presidenten och Heideggers onda planer. Då han ställer er en fråga om varför han berättat allt detta så kan du svara vad som helst, ni kommer ändå falla genom luckan (men rätt svar är I’m sure I’ll win).

Midgar – kloakerna

Nere i kloaken så prata inte med tjejerna utan spring upp för trappan längst ner så kommer du åt en Potion som ligger där och blänker. Utrusta alla (ett tips är att inte ha Fire och Cure-materian på samma personer) och hela dig nu. Prata sedan med Aeris och Tifa som ligger i vattnet. Ni överraskas då av en boss.

Tips: I strid kan du trycka för att byta till nästa karaktär som är redo att anfalla. Använd detta till din fördel för att alltid ha en som kan hela redo. Blir din helare redo att slåss så tryck bara till en som är bra på anfall är redo och låt denne anfalla. När ni får lite energi så välj helaren med och kasta t.ex. Cure på alla. På detta sätt kan man säga att du sparar din helare till då den verkligen behövs.

Boss: APS

HP: 1 800Svagheter: Fire

Fire är bra, Bolt är ok. Glöm ej cure. Limits. Tifa hela, Aeris Fire, Cloud anfaller – t.ex. Aeris limit Healing Wind är grym. Sewer Tsunami bakifrån honom skadar honom mest (180 cirka).

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra APS »

Klättra upp för stegen ur vattnet och sedan ner för stegen längst till höger. Gå upp ur vattnet till nästa sida och ta Steal-materian – och utrusta den – innan du hoppar ner i luckan. Gå ner i vattnet här och upp för kanten längst bort. Klättra upp för stegen så står du mitt i en gammal tågkyrkogård.

Navigation: