image/svg+xml Ta mig upp

Yuffie i Wutai

Denna sidequest består av två delar, du måste inte utföra bägge, men det lönar sig. Du kan endast utföra den första delen innan du kommer till skiva 3, efter det är bara Pagodan-delen tillgänglig, vilket betyder att du missar flera items, bland annat MP Absorb som du bara kan få här.

Detta utspelar sig i Yuffies hemby Wutai som ligger på den västligaste öns norra udde. Du kan inte komma till denna ö förrän du har fått Tiny Bronco eller Highwind och uppdraget kan du bara göra om du har hittat Yuffie.

Del 1: Jakten på Yuffie

Om du åkte med Tiny Broncon hit så kommer Yuffie och snor 48-50 av er materia vid toppen av första berget, men om ni landade med Highwind utanför Wutai så snor hon dem där istället. Med andra ord, du kan inte komma till Wutai utan att detta händer. Efter sig lämnar hon ett par Shinra-vakter som ni skall bekämpa. Från och med nu kan du inte lämna denna ö förrän du har tagit tillbaks det som en gång var ditt, din materia. OBS! På skiva tre kan denna del inte göras, du kan alltså besöka Wutai utan att Yuffie sticker av. Dock missar du flera bra saker på grund av detta.

Efter att du gått in i staden Wutai, på den norra udden av ön, så kommer Yuffie att se dig och springa iväg. Kuta mot den långa stigen längst upp till vänster, stigen går till ett högt hus bland trädtopparna. Du är nu i en annan del av staden med tre byggnader. Ta det till höger och gå i hallen (det finns 2 kistor i huset) tills du kommer till en man som ligger och sover som lyssnar till namnet Godo, Yuffies far. Stör honom med ditt snack tills han reser sig upp och jagar bort en nyinkommen Yuffie ur rummet.
Glöm inte de två kistorna med en Hairpin (vapen till Red) och en Magic Shuriken (vapen till Yuffie) i vardera – kistorna är dock gömda bakom väggarna så undersök allt.

Gå till restaurangen i nedre vänstra hörnet och gå in. Här inne sitter Rude, Reno och Elena och dem skall du snacka med. Efter att ha snackat med dem alla så ska du gå till Item-affären. Den kista som står där är nu tillgänglig eftersom att kvinnan som förut stod framför den har nu flyttat sig. En MP Absorb-materia finns däri men Yuffie dyker snabbt upp och norpar den ifrån dig. Ta dig till ett hus i sydvästra hörnet och gå in där, kolla bakom skärmen (där man brukar byta om) till vänster. Då kutar Yuffie fram därifrån och sätter iväg mot restaurangen. Utanför så står det en “Här-kan-Yuffie-gömma-sig” kruka så gå fram till den och tryck på -knappen för att ni ska spärra alla flyktvägar och tryck sedan på -knappen cirka tre gånger för att få ut henne. Nu kommer hon att leda er till sitt hus som ligger uppe på en liten kulle som ni tidigare inte kunde komma in i.

Medans ni är upptagna med Yuffie så kutar två Shinra-soldater in i restaurangen för att möta The Turks. Efter detta lilla scenario så befinner ni er i Yuffies hus med Yuffie. Följ efter henne ner i källren. Snacka lite med Yuffie och gå sedan in i rummet och dra i valfri spak för att en bur ska falla över er (detta sker alltid). Dra i valfri spak för att få bort buren men det är för sent för att Yuffie har redan stuckit. Ta dig upp till huset där Yuffies far låg och sov men gå inte in där utan gå upp i klock-byggnaden till vänster. Slå igång klockan så öppnas en hemlig dörr i dess sockel. Här inne ser du Yuffie och en annan gammal “kompis”: Don Corneo, bordellpappan från Wall Market. Du ser också att han har Elena i fångenskap. Innan ni sätter er efter honom så ska du ta en Elixir och en Swift Bolt som ligger i de två kistorna. Gå upp för trapporna för att komma upp i Godos altarrum och här möta tre Shinra-soldater. Döda dem och dra ut ur huset.

Guess what! Reno och Rude står här. Tala med dem och gå till den nordöstra delen av stan och ta stigen upp på berget med ansikten på. Tala med the Turks igen och följ stigen tills den viker av åt olika håll men fortsätt du bara rakt upp. Fortsätt tills du stöter på en korsning där Rude står och blockar en grotta. Efter att ha snackat med honom så går han in och du kan följa med. Om du har “Leviathan Scales” (som man får vid ubåtarna i Underwater reaktorn i Junon ) så kan du släcka eldarna och komma åt en kista med ett vapen åt Yuffie. Det finns också en kista, som du kan ta redan nu, med en Dragon Lance till Cid. Snacka med Rude och gå ut ur grottan, gå söderut för att stöta på Don Corneo. Han har bundit fast Yuffie och Elena på ansiktet bakom er. När du går till attack mot Don Corneo så skickar han monstret “Rapps” på er.

Efter att ha vunnit striden så kommer Don Corneo att fråga er en fråga med tre alternativ som du kan svara vad som helst på. Efter detta så återvänder ni till Yuffies hus där ni får tillbaks all er stulna materia och skickas ut ur staden till kartan. Men änn så är det inte slut utan spara och dra in i staden igen. Nu kan du komma åt en kista i rummet fyllt med katter, klättra på lådorna i rummets bakre del och ta HP Absorb-materian som finns där uppe.

Del 2: Pagodan

Denna del kan även utföras på skiva 3, men innan det kan det endast göras om del 1 först har gjorts.

Nu ska du gå till den stora byggnaden, Pagodan, längst bort i Wutai. Snacka med mannen som erbjuder Yuffie att slåss med alla i huset för att testa hennes styrka. Hon skall besegra alla gubbarna på de fem våningarna för att få en liten belöning. Om hon dör eller avbryter en strid så kan hon gå hit igen och försöka ytterligare en gång. Först möter du Gorky som hon får en X-potion utav. Sedan möter hon Shake som ger henne en Turbo Ether, Chekov som ger henne en Ice Ring och på sista våningen så möter hon Godo, sin far. Om hon besegrar honom så får hon sin bästa limit-manual All Creation samt Leviathan summon-materia.

Godo spöar du lättast genom att först köra Sense på honom och sedan vänta tills han har använt slut på sina MP. Eftersom att han hela tiden kastar Cure1, 2 och 3 på sig tills du anfaller då han slår tillbaka. När hans MP tagit slut så kan du med lätthet slå ner honom.

Viktigt

Trine på alla Enemy Skills

Godo är den enda du kan lära dig Enemy Skill Trine till alla dina Enemy Skill-materior (då du bara kan ha haft max 3 med Trine tidigare och de striderna kan inte upprepas). Se med andra ord att ha alla fyra Enemy Skill-materiorna innan du går in och möter Godo (om du nu tycker detta är viktigt).

Här följer information om alla bossarna i denna sidequest (del 1 och 2). Eftersom Pagoda-striderna kan göras närsomhelst i spelet så kan du alltid återvända hit senare i spelet, när du är starkare, om du har problem med striderna.


Rapps

LV: 39 | HP: 6000 | MP: 300 | Tappar: Peace Ring

Denna bevingade plåga är inte så svår men om du inte har nån materia kvar efter att Yuffie snodde en bunt så är det ända ni kan göra att attackera. Vincent är bra med hans starka limits så kör dem och glöm inte att hela er och har ni barrier materian kvar så kasta barrier på er och Haste om ni har den materian kvar också.

Gorky

LV: 30 | HP: 3000 | MP: 150 | Tappar: X-Potion | Svaghet: Wind

Nu när du har all materia igen så ska du använda Haste på dig. Kör deathblow mycket på honom och glöm inte att hela dig om det behövs.

Shake

LV: 32 | HP: 4000 | MP: 180 | Tappar: Turbo Ether

Kör som du körde mot Gorky. Hans attack Furious Bomber orsakar mycket skada men skickar upp den limit mätare en hel del. Du kan välja att kasta Barrier på dig för att hålla ditt HP uppe eller inte för att din limit ska gå upp.

Chekhov

LV: 34 | HP: 5000 | MP: 210 | Tappar: Ice Ring

Haste och Barrier är alltid bra, likaså här. Han kan kasta Paralyze så var beredd på det, men annars är han en lätt match.

Staniv

LV: 36 | HP: 6000 | MP: 240 | Tappar: Elixir

På samma sätt som du slog ner Chekhov. Denna boss är lätt.

Godo

LV: 41 | HP: 10000 | MP: 1000 | Tappar: All Creation (Yuffies 4:e limit).

Snubben har tre huvuden med olika attack-typer för varje huvud. Bland hans attacker finns enemy-skill-attacken Trine. Samt så kastar han ofta en heal magi för att få cirka 1200 HP tillbaka. Detta tar han från sitt förråd med MP och när det är tömt så är han hjälplös. Du kan antingen vänta ut honom tills hans MP är slut eller hjälpa honom en bit på traven. Då ska du kasta (enemy-skill) Magic Hammer på honom som tar 100 MP från honom. Efter att hans MP tagit slut så ska du bara dunka ihjäl honom.