Yuffie i Wutai

Denna del behöver du inte genomföra för att klara spelet men den är materialistiskt lönsam. Detta utspelar sig i Yuffies hemby Wutai som ligger på den västligaste öns norra udde. Du kan inte komma till denna ö förens du har fått Tiny Bronco eller Highwind och uppdraget kan du bara göra om du har hittat Yuffie. Om du åkte med Tiny Broncon hit så kommer Yuffie och snor 48-50 av er materia vid toppen av första berget, men om ni landade med Highwind utanför Wutai så snor hon dem där istället. Efter sig lämnar hon ett par Shinra vakter som ni skall bekämpa. Från och med så kan du inte lämna denna ö förens du har tagit tillbaks det som en gång var ditt, din materia.

Efter att du gått in i staden Wutai, på den norra udden, så kommer Yuffie att se dig och springa iväg. Kuta mot den långa stigen som går till ett högt hus bland trädtopparna så kommer du till en annan del av stan med tre byggnader. Ta det till höger och gå i hallen (det finns 2 kistor i huset) tills du kommer till en man som ligger och sover som lyssnar till namnet Godo, Yuffie’s far. Stör honom med ditt snack tills han reser sig upp och jagar bort en nyinkommen Yuffie ur rummet.
Glöm inte de två kistorna med en Hairpin och en Magic Shuriken i vardera (kistorna är gömda bakom väggarna).

Gå till restaurangen i nedre vänstra hörnet och gå in. Här inne sitter Rude, Reno och Elena och dem skall du snacka med. Efter att ha snackat med dem alla så ska du gå till Item shopen. Den kista som står där är nu tillgänglig eftersom att kvinnan som förut stog framför den har nu flyttat sig. En MP absorb materia finns däri men Yuffie dyker snabbt upp och norpar den ifrån dig. Ta dig till ett hus i sydvästra hörnet och gå in deär, kolla bakom skärmen (där man brukar byta om) till vänster. Då kutar Yuffie fram därifrån och sätter iväg mot restaurangen. Utanför så står det en “Här-kan-Yuffie-gömma-sig” kruka så gå fram till den och tryck på cirkel för att ni ska spärra alla flyktvägar och tryck sedan på cirkel cirka tre gånger för att få ut henne. Nu kommer hon att leda er till hennes hus som ligger uppe på en liten kulle som ni tidigare inte kunde komma in i.

Medans ni är upptagna med Yuffie så kutar två Shinra soldater in i restaurangen för att möta The Turks. Efter detta lilla scenario så befinner ni er i Yuffies hus med Yuffie. Följ efter henne ner i källren. Snacka lite med Yuffie och gå sedan in i rummet och dra i valfri spak för att en bur ska falla över er (detta sker alltid). Dra i valfri spak för att få bort buren men det är försent för att Yuffie har redan stuckit. Ta dig upp till huset där Yuffies far låg och sov men gå inte in där utan gå upp i klock-byggnaden till höger. Slå igång klockan så öppnas en hemlig dörr i dess sockel. Här innen ser du Yuffie och en annan gammal “kompis”; Don Korneo, bordellpappan från Wall Market. Du ser också att han har Elena i fångenskap. Innan ni sätter er efter honom så ska du ta en Elixir och en Swift bolt som ligger i de två kistorna. Gå upp för trapporna för att komma upp i Godo’s altarrum och här möta tre Shinra soldater. Döda dem och dra ut ur huset.

Guess what! Reno och Rude står här. Tala med dem och gå till den nordöstra delen av stan och ta stigen upp på berget med ansikten på. Tala med the Turks igen och följ stigen tills den viker av åt olika håll men fortsätt du bara rakt upp. Fortsätt tills du stöter på en korsning där Rude står och blockar en grotta. Efter att ha snackat med honom så går han in och du kan följa med. Om du har “Leviathan Scales” (som man får vid ubåtarna i Underwater reaktorn i Junon ) så kan du släcka eldarna och komma åt en kista med ett vapen åt Yuffie. Det finns också en kista, som du kan ta redan nu, med en Dragon Lance till Cid. Snacka med Rude och gå ut ur grottan, gå söderut för att stöta på Don Corneo. Han har bundit fast Yuffie och Elena på ansiktet bakom er. När du går till attack mot Don Corneo så skickar han monstret “Rapps” på er.

Efter att ha vunnit striden så kommer Don Corneo att fråga er en fråga med tre alternativ som du kan svara vad som helst på. Han hotar att döda Yuffie och Elena fast det blir han som dör stället. Efter detta så återvänder ni till Yuffies hus där ni får tillbaks all er stulna materia och skickas ut ur staden till kartan. Men änn så är det inte slut utan spara och dra in i staden igen. Nu kan du komma åt en kista i rummet fyllt med katter, klättra på lådorna i rummets bakre del och ta HP absorb materian som finns gär uppe. Nu ska du gå till den stora byggnaden, Pagodan, vid Godo’s hus och gå in i Pagodan. Snacka med mannen som erbjuder Yuffie att slåss med alla i huset för att testa hennes styrka. Hon skall besegra alla gubbarna på de fem våningarna för att få en liten belöning. Om hon dör eller avbryter en strid så kan hon gå hit igen och försöka ytterligare en gång. Först möter du Gorky som hon får en X-potion utav. Sedan möter hon Shake som ger henne en Turbo Ether, Chekov som ger henne en Ice Ring och på sista våningen så möter hon Godo, sin far. Om hon besegrar honom så får hon Leviathans summon materia.
Godo spöar du lättast genom att först köra Sense på honom och sedan vänta tills han har använt slut på sina MP. Eftersom att han hela tiden kastar Cure1, 2 och 3 på sig tills du anfaller då han slår tillbaka. När hans MP tagit slut så kan du med lätthet slå ner honom.

BOSS INFO:


RAPPS | LV: 39 | HP: 6000 | MP: 300 | DROP: Peace Ring

Denna bevingade plåga är inte så svår men om du inte har nån materia kvar efter att Yuffie snodde en bunt så är det ända ni kan göra att attackera. Vincent är bra med hans starka limits så kör dem och glöm inte att hela er och har ni barrier materian kvar så kasta barrier på er och Haste om ni har den materian kvar också.


GORKY | LV: 30 | HP: 3000 | MP: 150 | DROP: X-Potion | WEAK: Wind

Nu när du har all materia igen så ska du använda Haste på dig. Kör deathblow mycket på honom och glöm inte att hela dig om det behövs.


SHAKE | LV: 32 | HP: 4000 | MP: 180 | DROP: Turbo Ether

Kör som du körde mot Gorky. Hans attack Furious Bomber orsakar mycket skada men skickar upp den limit mätare en hel del. Du kan välja att kasta Barrier på dig för att hålla ditt HP uppe eller inte för att din limit ska gå upp.


CHEKHOV | LV: 34 | HP: 5000 | MP: 210 | DROP: Ice Ring

Haste och Barrier är alltid bra, likaså här. han kan kasta Paralyze så var beredd på det, men annars är han en lätt match.


STANIV | LV: 36 | HP: 6000 | MP: 240 | DROP: Elixir

På samma sätt som du slog ner Chekhov. Denna boss är lätt.


GODO | LV: 41 | HP: 10000 | MP: 1000 | DROP: All Creation (Yuffies 4:e limit)

Snubben har tre huvuden med olika attack-typer för varje huvud. Bland hans attacker finns enemy-skill-attacken Trine. Samt så kastar han ofta en heal magi för att få cirka 1200 HP tillbaka. Detta tar han från sitt förråd med MP och när det är tömt så är han hjälplös. Du kan antingen vänta ut honom tills hans MP är slut eller hjälpa honom en bit på traven. Då ska du kasta (enemy-skill) Magic Hammer på honom som tar 100 MP från honom. Efter att hans MP tagit slut så ska du bara dunka ihjäl honom.

Efter denna strid så får du summon materian Leviathan av Godo.

Navigation: