image/svg+xml Ta mig upp

Jenova BIRTH

HP: 4 000 MP: 110 Lvl: 25

Bild på Jenova BIRTH

Så besegrar du Jenova BIRTH

Vi rekommenderar level 17 på ditt party för denna boss.

Earth, Fire och Ice funkar fint mot henne, men använd inte Poison (Bio). Om du har några nivå två-magier, helst Ice2, så ska dessa få fullt fokus, för de kan skada Jenova stort.

Anfall med dina summons (Shiva gör mest skada) och slå emot med allt du har. Summon Choco/Mog ska kunna sätta Stop på Jenova, det köper dig tid till att hela och fortsätta göra skada. Starka Enemy Skills, som Flame Thrower, är inte fel.

Att hålla ditt HP uppe är extremt viktigt i denna strid, Jenova anfaller massor och gärna alla samtidigt. All denna skada som görs, och snabbheten på Jenova, gör att jag brukar dedikera en person till att hela med Cure och annat, och låter de andra två (till exempel Red och Cloud) anfalla.

Jenova är en väldigt snabb boss, nära dubbelt så snabb som andra. Detta betyder oftast att du utsätts för dubbla attacker.

Bossen kan kasta Stop så se till att inte vara allt för beroende utav nån enskild gubbe. Ibland kan bossen också köra Terror Laser två gånger i rad som kan göra stor skada på alla. W-Laser kan göra runt 100 HP i skada på en, eller Tail Laser som gör 200 HP i skada på alla.

Bossen har ovanligt lite med MP, och den tar fort slut, men tyvärr verkar det som ingen attacker tar MP för Jenova fortsätter bara anfalla er.

Du får 64 AP efter striden.