image/svg+xml Ta mig upp

Ruby Weapon

Detta Weapon finns gömt i sanden som omger Golden Saucer efter att du har spöat Ultimate Weapon. Man kan se en liten röd grej sticka upp ur sanden och om du flyger på lågt över den så hoppar Ruby upp. I striden så kan man rymma bara han inte tryckt upp de två tentaklerna ännu (bilden). Sedan är det bara att köra in i honom igen så blir det strid.

Ruby Weapon OBS! Om du dödar 2 pers innan striden och återupplivar dem efter att han har kört ner sina tentakler och sedan dödar tentaklerna så kommer han att köra whirlsand på 2 innan han drar upp tentaklerna igen.

Vi har några olika strategier mot honom: Strategi 1, Strategi 2 och Strategi 3.


LV:??Exp:50000Stjäl:
HP:1000000AP:50000Vinn:Desert Rose
MP:??Gil:50000Morph:
Kontroll:
Attack:*Whirlsand (tar bort en karaktär ur striden)
*Grand Sweep (Gör 5000+ i skada på alla karaktärer)
*<no name> (en klo-attack som gör 3500+ i skada på en karaktär)
Ruby Ray (orsakar 3000 i skada på en karaktär + Confusion)
Ruby Fire (orsakar Fire-skada på en karaktär)
Ultima (används som motattack, samma som besvärjelsen)
Shadow Flare (Enemy Skill)
Comet2 (samma som besvärjelsen)

* Dessa attacker används bara innan tentaklerna kommer fram.

Ruby Tentacle Statistik:

LV:??Exp:(delas)Stjäl:
HP:~25000AP:(delas)Vinn:(delas)
MP:0Gil:(delas)Morph:
Kontroll:
Attack:<No Name A> (orsakar varierande skada på en karaktär)
<No Name B> (Stjäl varierande MP från en karaktär)

Strategi 1

Jag och en kompis (Linus Vikström) har nog kommit på det absolut längsta sättet att ta kål på Ruby Weapon. Det fina med det är att man bara behöver spela i en minut och sedan sköter allt sig själv.

Du behöver:
Grenade
W-Item
Elixir
Mystile
HP-plus
Ribbon
Command Counter
Mime

Mystile är väldigt viktig att ha på för att den har 60% på magic evade (betyder att den har 60% chans att undvika magiattacker) fast det finns bara 2 stycken i hela spelet.

Den ena ligger i det sänkta shinra planet nära hamnen vid Golden Saucer. Du måste ha ubåten för att ta dig dit.

Det andra exemplaret ligger i Ancient forest (frog forest) som är den gröna kuben på toppen av ett berg i Cosmo Canyon. Dit kan du komma om du antingen dödat Ultimate Weapon där som då krashar och gör så att du kan gå upp för kanten. Eller att med en grön, svart eller gyllene chocobo rida upp för berget. Läs mer om hur man går igenom Ancient forest, och om hur man föder upp chocobos.

Se till att 2 pers är döda innan striden och utrustad den som ska vara kvar med “W-Item”, “Mystile”, “Ribbon”, “Command Counter”, “Mime” och tillräckligt med HP-plus (gärna MASTER) för att få 9999 i HP. Se till att “Command Counter” och “Mime” är länkade.
När du nu kommer in i striden så ska du vänta tills att han kört upp tentaklerna bakom dig och sedan kasta först “Elixir” på dig, eftersom att Ruby kan kontra mellan anfallen du gör och efter dem så bör du kasta “Elixir” först. Kasta sedan “Grenade” (du har W-Item) och vänta tills han anfaller. Nu kommer du att kontra med att först hela dig med ett “Elixir” och sedan göra 8 HP i skada på honom med “Grenade”. Och så här kommer allt helt automatiskt att gå tills Ruby, eller du, dör. Det farligaste han kan göra är att kasta “Meteor 2” som gör cirka 2500 HP i skada 4 gånger. Har du låg level så kan de göra mer, fast bara du överlever den attacken så är allt lugnt.

Efter att jag och min polare haft spelet stått på i cirka 2 timmar så tog Ruby’s magipoäng slut och Cloud var inte död ännu.
Att klara av Ruby på detta sätt tar (baserat på att det tar 15 sekunder mellan varje attack):
125 000 Attacker med “Grenade”.
1.875.000 Sekunder (troligtvis mycket mer).
31.250 Minuter.
520,83 Timmar.
21,7 eller dygn.
(520,83 timmar är lika med 21,7 dygn och inte 21,7 dygn OCH 520,83 timmar.)

Som ni ser så tar det en herrans massa tid, 3 veckor, att döda honom på detta sätt fast denna metod visar jag bara för att den tar just så lång tid. Man kan byta ut “Grenade” mot nåt annat som göt mer i skada eller byta ut “Grenade” mot “Ultima” eller “Meteor 2” och “Elixir” mot “Full cure” och “Command Counter” mot “Magic Counter” och “W-Item” mot “W-Magic”.

Strategi 2

Så här spöade jag Ruby Weapon första gången.

2 Knights of the Round (1 på MASTER och 1 på level 3 hade jag)
1 Master Summon
HP absorb
MP absorb
MP turbo
Mime
Phoenix (minst på level 2-3 i fall du dör många gånger)
Final Attack
HP plus (så att du får 9999 i HP)
Rustning med många platser
Vapen med AP gånger 2/3 eller med många platser (Apocalypse eller Ragnarok)

Jag körde med Cid, Yuffie och Cloud fast dödade Cid och Yuffie i en strid innan denna så att Ruby inte skulle svepa bort mig. Sedan väl i striden så kunde jag ha helat upp dem men det sket jag i och dödade Ruby direkt istället.

Utrusta Cloud, eller nån annan som du vill, med det jag skrivit ovan. Om du återupplivar dina kamrater under striden så är det mycket bättre för då får deras materior också en massa AP. Ja ja, nog om det. Länka en K.o.t.R. med HP absorb, den andra K.o.t.R. med MP turbo och din Master summon med MP absorb. Länka Final Attack med Phoenix och sätt på dig Mime och HP plus så att du får 9999 (dock ej mer än 2-4 HP plus). På de återstående platserna så kan du placera valfria saker. Sätt på dig en rustning (rune armlet ger dubbel AP men har bara 4 olänkade platser så Wixard bracelet är nog bättre med AP gånger 1 fast med 8 länkade platser). Och sedan utrusta (om du kör med Cloud) honom med Apocalypse som har 3 olänkade platser men ger 3 gånger AP eller Ragnarok som har 6 länkade platser med 1 gånger AP.

När du väl går in i striden så vänta tills han kör ner händerna i marken och drar upp två tentakler bakom dig. Kasta nu K.o.t.R. som gör cirka 130.000 HP i skada på honom och ger dig +9999 HP i liv och +999 i MP p.g.a. att du har HP absorb, MP absorb och MP turbo länkade till olika materior fast som gör samma saker så blir det kumulativt (det läggs ihop).

Nu ska du klara dig utan att dö och Ruby bör dö efter 9 K.o.t.R. fast det gäller att du Mime’ar attackerna så att antalet gånger du kan kasta K.o.t.R. inte tar slut.

Strategi 3

(Tack till Peter)

Rekommenderad Utrustning:
Apocalypse – Finns i grottan i slutet av Ancient Forest i Cosmo Canyon.
Scimitar – Finns i undervattens-hamnen i Junon vid ubåtarna.
Rune Armlet – Köp den i Bone Village.
Platinum Bangle – Köp den i Junon (CD2/CD3).
Mystile – Fås under räden på Midgar City (CD2) eller i Northern Crater (CD3)
(Skydd mot Fire-attacker kan vara bra att ha)
Ribbon – Hittas i Temple of the Ancients (CD1), Gaea’s Cliff (CD2) eller morpha Master Tonberry (Northern Cave).
eller valfritt vapen du tycker är bra

Rekommenderad Materia:
Master Command x3 – Fås Bugenhagen i Cosmo Canyon mot alla command materior på MASTER level eller byt till dig den mot Earth Harp från köpmannen i Kalm.

eller:
Mime x3 – Hittas i grotta nära Wutai
Master Summon x1 – Som MASTER command förutom att du ska byta summon materior på MASTER level istället.

eller:
Hades och Knights of Round x1 – Hades ligger nära helikoptern i det sjunkna Shinra-planet, Knights of Round finns på Round Island.
W-Summon x1 – Köp för Battle points på Battle Square i Golden Saucer
HP Absorb x1 – Hittas ovanför ‘kattrummet’ i Wutai
Revive (Master) x3 – Köp i övre Junon
HP Plus (Master) x? – Köp i Cosmo Canyon eller Mideel
(eventuellt kan personen med Summon-materian få Magic Plus för att kunna använda dem)

Ett bra sätt att öka materiorna fort är att bege sig till Nothern Cave med gubbarna du valt. Utrusta Cloud med Apocalypse, Cid med Scimitar och Yuffie med Magic Shuriken, Wind Slash, Rising Sun eller Twin Viper. Se till att alla tre har rustningar med ‘Double growth’ (Platinum Bangle eller Rune Armlet). Utrusta karaktärerna med de materior du vill ska öka i level och gå sedan ner till ‘sjöområdet’ i grottan där Movers och Magic Pots befinner sig. Gå runt här och slåss mot dessa monster som ger massor med AP när du besegrat dem (800/Mover, 1000/Magic Pot).

Rekommenderade föremål:
Megalixir – Kan vinnas från Master Tonberry i Northern Cave
Elixir – Morpha Vlakoradus i Icicle Area eller Harpy i Corel Desert. Kan stjälas från Ghigee eller Master Tonberry i Northern Cave
X-Potion – Stjäl från Gargoyle i Northern Cave. Morpha Custom Sweeper i Midgar Area.
Turbo Ether – Stjäl från Golem i Cosmo Area, Armored Golem och Death Dealer i Northern Cave eller Jersey i Shinra Mansion. Morpha Beach Plug i Gongaga Area. Vinn från Magic Pot.

Rekommenderad Level:
Ingen. Dock bör en karaktär ha tillräckligt med MP för att kasta Knights of Round och Hades minst en gång.

Speciella Villkor:
I de första ronderna i striden kommer Ruby att använda sin Whirlsand attack för att få bort två karaktärer ur striden. Detta kan undvikas på två sätt: 1) Döda två karaktärer innan striden, 2) Döda två karaktärer i början av striden. När bara en karaktär är kvar kommer Ruby att begrava sina tentakler i marken för att spärra alla flyktvägar. Nu kan du återuppliva dina kamrater igen.

Ruby Weapon kan bara skadas av element-attacker när tentaklerna är i marken. Innan dess tar den ingen skada av t.ex. Knights of Round.

Strategi:
Först av allt, se till att döda två karaktärer enligt ovan. Utrusta karaktärerna med tillräckligt HP Plus materia så de har 8000+ HP.
Du måste ge minst en karaktär Master Command eller Mime (helst ska alla tre ha Mime-förmågan).

Gå nu in i striden. Efter att Ruby begravt sina armar i marken, återuppliva dina kamrater. Se till att en karaktär gör W-Summon Knights of Round och Hades. Sedan låter du alla karaktärer göra ‘Mime’ på det resten av striden så borde Ruby vara avklarad på ett kick.

Eftersom Hades har en chans att paralysera Ruby kommer han inte att hinna attackera lika ofta. Tentaklerna kommer inte heller att hinna attackera så ofta, men även om de gör det så får du 6000-8000 HP tillbaka från Knights of Round’s HP Absorb! Om du måste göras en Revive på någon kan det vara bra att ha några drycker som återställer MP så att du kan kasta Knights of Round + Hades igen efteråt.