image/svg+xml Ta mig upp

Bästa limits

Läs mer om hur man lär sig nya Limit Breaks och för listor på alla karaktärernas limits med tillhörande information.

Clouds Omnislash

Du måste tjäna ihop 32 000 battle points i Battle square i Golden saucer på skiva 2 och 3. På skiva 1 så måste du tjäna ihop 51 200 battle points. OBS! Om du skulle lämna battle square så försvinner alla battle points du har så byt in dem om du ska dra. När du har den summa battle points som du ska ha så ska du byta dem i en av de två montrarna vid utgången mot Omnislash.

Aeris Great Gospel

Från och med att du fått Buggyn så kan du komma till en grotta som ligger här. Gå in och snacka med mannen som ligger och sover därinne. Om du har stridit mer än 100 gånger så kommer han att berätta ibland hur många strider du varit i och ibland hur många gånger du rymt eller så säger han bara en massa nånsens. För att få en sak (Mythril) utav honom så ska antalet strider du haft vara ZXX. Där Z är högre eller lika med 1, och där XX ska vara samma siffror (88, 11, 00 etc.).

Efter att ha fått Mythril så ska du ta dig till det lilla huset på udden av Gongaga området, sydväst om Golden Saucer. Det är denne man som tipsar dig om vart du finner Ancient key till Ancient temple fast det hade ju Dio köpt till sin utställning. Prata med honom och ge honom Mythril så får du ta en sak ur en av hans lådor. Du ska gå upp för trappen och gå på den lilla balkongen tills du kommer till en lucka i väggen längst till vänster. Här finner du Aeris manual till hennes limit, i de andra lådorna finns bara dåliga saker.

Barrets Catastrophe

Efter att ni har försökt stoppa tåget med Hugh materia i från att krasha in i North Corel så ska ni gå ner mot de tre affärerna, gå upp för brädan till plan 2 och gå in i det närmsta huset. Där ska du snacka med den gamle mannen i hatt som ger dig Catastrophe.

Tifas Final Heaven

Gå till Nibelheim och ta dig in i Tifa’s hus och upp till hennes rum. Gå till pianot och välja de nedersta alternativen båda gångerna för att spela. Tryck då:

, , + , + , ,  + 

Nu ska du få ett mynt, spela en gång till så får du ett brev från Zangan tillsammans med manualen. Om detta inte funkar (kan ha att göra med om Tifa är i ditt party eller ej) så testa att spela låten 2 gånger sedan spela på pianot igen men bara trycka L1 + / och sedan gå ur för att finna brevet. Funkar det inte så har du gjort fel.

Reds Cosmo Memory

Ta dig till Nibelheim och gå in i The ShinRa mansion. Gå upp för trappen och gå vänster och in i det norra rummet. Undersök kassaskåpet för att finna att det är ett kodlås på. Koden är: 36 höger, 10 vänster, 59 höger och 97 höger. Du har bara 20 sekunder på dig och om du ska ha 36 höger och trycker höger men råkar komma för långt och måste trycka vänster för att nå rätt nummer så misslyckas du. Efter att ha gjort rätt så kommer kassaskåpet att öppnas och bossen Lost number uppenbarar sig. Klicka på bossens namn för att se en besegrings strategi på honom. När du spöat honom så får du Cosmo Memory och summon materian Odin ligger på golvet och nyckeln till det låste rummet (med Vincent i) ligger i kassaskåpet.

Cids Highwind

Efter att ha skaffat ubåten så ska du gå under vattnet, åka mot det krashade ShinRa planet som ligger på bottnen vid hamnen i Golden Saucer området. Sök igenom planet, eftersom det innehåller en massa andra bra saker, för att hitta Cid’s manual till Highwind (namnet på hans ultimate limit och inte planet).

Vincents Chaos

När du har skaffat Ubåten eller en Grön, svart eller gyllene Chocobo så kan du ta dig till vattenfallet. Om du drar ett streck från Golden Saucer till Nibelheim och ett från North Corel till Cosmo Canyon så ligger grottan där de två strecken möts. Kolla på kartan för att veta hur du ska åka med ubåten för att komma dit. Med en chocobo så rider du bara över berget och stiger av vid ingången av grottan. Gå in från vänster sida, ska vara viktigt har jag läst. När du kommer in här så möter du Lucrecia från Vincents förflutna. Detta möte bör ske på skiva 2 och efter det så får du vänta tills på skiva 3 då det blir andra gången ni far till grottan. Fast nu ligger hans manual där.

Yuffies All Creation

Åk till Wutai efter att du har gjort Yuffies sub-quest. Gå till Pagodan och spöa de fem bossarna där för att få hennes bästa limit. För en walkthrough på hennes sub-quest + statistik över de fem bossarna i pagodan finner du här. Du får också summon materian Leviathan av Godo.