image/svg+xml Ta mig upp

APS

HP: 1 800 MP: 0 Lvl: 18

Så besegrar du APS

Det är inte utan att jag tänker på Star Wars 6 där Jabba the Hut slänger ner Luke till odjuret i fängelsehålan under när denna scen utspelas och du hamnar i strid med APS. APS är ett monster som bor i kloakerna, kedjad till väggen. Han utför två stycken varianter av en attack som heter “Sewer Tsunami”, den ena bakifrån och den andra framifrån (sett från hans synvinkel). Bägge skadar er alla, också han! Den bakifrån skadar honom mer än er (rundt 180 HP på han), så den kan vi bara vara tacksamma för.

Han har också en attack som heter “Lick”, den ger oftast personen “Sadness”, en status som gör att limit-mätaren fylls på hälften så fort. Kan du så pröva få bort detta med ett item som heter Hyper.

Fortsätt med det kända receptet med att köra med Potions, kasta magin Cure, och Aeris första Limit. Detta borde kunna hålla er vid liv.

Av attacker som fungerar så är det Fire som är bäst, han tål inte eld. Har du två Fire-materior, eller rent av har lärt dig Fire2, så kommer denna strid bli oerhört mycket lättare. Dessvärre gillar han att besvara magiskada med “Sewer Tsunami”, så fyll hela tiden på med HP. Anfall annars som vanligt med fysiska attacker.

När någons limit-mätare är full så ska du så klart använda den direkt. Av limits är just Clouds “Cross Slash” extra värdefull då den paralyserar APS handlingar och fryser honom för en längre stund. Kan du börja striden med Clouds limit-mätare full så hjälper det väldigt mycket.

När han dör så kommer han att använda sin “Sewer Tsunami”-attack som hämnd, det är viktigt att du överlever den med minst en person.