image/svg+xml Ta mig upp

Emerald Weapon

Honom finner du på havets botten. Han kretsar oftast runt den stora kratern på bottnen nära Junon eller vid ubåten som du sköt ner (om du sköt ner den) en bit söder över. Annars är han nånstans i närheten. Du har en tidsgräns på 20 minuter innan du dör, om du inte hunnit spöa honom, när du går in i strid med honom.

Vi har några olika strategier mot honom: Strategi 1, Strategi 2, Strategi 3, Strategi 4, Strategi 5 och Strategi 6.


Emerald WeaponLV:??Exp:50000Stjäl:
HP:1 000 000AP:50000Vinn:Earth Harp
MP:100Gil:50000Morph:
Kontroll:Skulle inte tro det
Attack:Emerald Shoot (Gör cirka 8000 HP i skada på en snubbe)
Emerald Beam (Gör cirka 6000 HP i skada på alla snubbar + DeSpell)
Revenge Stamp (Gör cirka 3000 HP i skada på alla snubbar)
Aire Tam Storm (Info från Yojimbo på Communityn)
Denna attack gör 1111 HP i skada för varje materia varje karaktär har equippad, så om jag har ett party på Cloud, Barret och Cid där Cloud har 7 materior equippade, Barret har 0 materior equippade och Cid har 11 materior equippade skadas Colud 7777, Barret 0 och Cid 9999. Hängde ni med?

Emerald Eye (fyra små ögon, två på vardera arm)

LV:??Exp:(delas)Stjäl:
HP:~25000AP:(delas)Vinn:(delas)
MP:0Gil:(delas)Morph:
Kontroll:
Attack:<No Name A> (Gör 5000+ i skada på en snubbe)
<No Name B> (Stjäl 550+ MP från en snubbe)

Strategi 1

Denna strategi kräver att du många bra saker och ganska hög level på dina materior, bra limits och vapen m.m.

Vapen att ha:
Allas bästa vapen (Cloud bör inte ha sitt bästa) eller det bästa du har.

Rustningar att ha:
Bra rustningar, gärna Mystile.

Limits att ha:
Ultimate limit på dem du ska köra med.

Föremål att ha:
X-Potion, Hyper och Elixir m.m.

Gubbar att ha:
Valfritt.

Materia att ha:
Knights of the Round, Slash all, 4x-cut, Phoenix, Final attack, Enemy Skill med Big Guard och Mime.

Strategi 2:

Detta sätt var det jag dödade honom på för första gången. Se till att lägga på dig HP-plus materior (2-4 stycken max) så att ditt HP i alla fall överstiger 8500-9000. På resten kan du lite vad som helst. Tänk på att du får ruskigt mycket AP av honom så är det nån materia som du vill ska gå upp i level så sätt på den. Jag föreslår att du sätter Knights of the Round på Cloud och Mime på de andra två. Sedan ska du sätta 4x-cut på nån som gör mycket fysisk skada och sedan summon materian Phoenix länkad med Final attack materian på nån som har plats för den. Slash-all kan också vara bra då den gör skada på alla fiender (hans 4 ögon). Se till att Cloud har sin ultimate limit och att de andra du kör med har en limit som ger skada många gånger, en limit som ger 9999 i skada en gång är helt värdelös mot denna boss, Cid’s Highwind är bra bl.a. Kasta också Hyper på alla så att de får Fury på dem. Detta gör att deras limit gauge går upp dubbelt så snabbt fast risken att de missar en fysisk attack är högre.

När ni nu åker ner och kör på honom så hamnar ni i strid och en klocka dyker upp i övre vänstra hörnet. När den tiden är slut så har ni dött p.g.a. att luften tagit slut (hur fan kan de hålla andan så länge?). Om du har problem med att hinna döda honom så bör du skaffa “Underwater materia” som då stoppar tiden.

Se absolut till att inte ha nån counter materia på dig för då kommer den att sabba en hel del för denna strategi. Börja med att kasta Big Guard på alla så får de M-barrier, barrier och Haste på sig. Den som har Knights of the Round på sig kastar den på Emerald. När den är klar (efter cirka 50 sekunder) så bör nästa person ta Mime så kastar den också K.o.t.R. utan att det kostar MP för den personen och efter det ska person nummer tre också ta Mime (som den förhoppningsvis har). Nu har du kastat den 3 gånger och gjort cirka 300.000 HP i skada. Fortsätt så här tills att nån får upp sin limit och kasta den istället. Tänk på att den som har Final attack på Phoenix måste ha MP för att kasta den när han/hon dör så se till att kasta MP turbo och/eller Elixir på den personen när den får lite MP. Ögonen tar både MP och HP skada. En limit kan man inte Mime’a om det inte är samma person som kastade den som Mime’ar den. När Big Guard slutat att verka bör du kasta den på nytt eftersom när man dödat alla hans ögon så gör han oftast attacken “Air Tam Storm” som gör 9999 HP i skada på alla i ditt gång. Om du har kastat Big guard så kommer den inte att göra så mycket skada.

Nu får du fortsätta att kasta K.o.t.R., tänk på att du bara kan kasta en summon lika många gånger som du har den i level (gäller ej när man kör Mime). Alltså har du level ett på den kan du bara kasta den en gång och sedan inte förens nästa strid, level 2 så kan du kasta den 2 gånger o.s.v. (jag hade level 2 på den). Har du låg level på den så bör du ha nån annan summon du kan kasta (Bahamut Zero är bra men tar tid och gör bara 9999 i skada typ). Om du inte kan kasta mer K.o.t.R. så får du anfalla fysiskt och med limits. 4x-cut är väldigt bra fast kör den bara på Emerald och kör Slash-all på ögonen när de kommer tillbaka (han kan kalla tillbaka dem).

Strategi 3

Kan köras utan att du har en massa saker. Bästa limits och vapen är ett måste.
Alla bör vara på minst level 65. -Tips från “okänd”

Cloud
Vapen: Ragnarok
Rustning: Wizard Brace
Tillbehör: Protect Ring
Materia: 4x-Cut, 2 Counter Attack, 2 HP Plus, MP Plus, Life2, andra materior du vill öka.
Limit: Deras bästa limit (Omnislash)

Barret
Vapen: Deras bästa vapen (Missing Score)
Rustning: Wizard Brace
Tillbehör: Protect Ring
Materia: Final Attack+Life2 (eller Phoenix), 2 Counter Attack, 2 HP Plus, MP Plus, andra materior du vill öka.
Limit: Deras bästa limit (Catastrophe)

Yuffie
Vapen: Deras bästa vapen (Conformer)
Rustning: Wizard Brace
Tillbehör: Protect Ring
Materia: 4x-Cut+Counter, Enemy Skill med Big Guard och Angel Whisper, 2 Counter Attack, 2 HP Plus, MP Plus, andra materior du vill öka.
Limit: Doom of the living (hennes 3/2)

eller Cid(Cid är valfri att köra med istället för Yuffie eller Barret)
Vapen: Deras bästa vapen (Venus Gospel)
Rustning: Wizard Brace
Tillbehör: Protect Ring
Materia: De som den du valde bort har (Barret eller Yuffies materior).
Limit: Deras bästa limit (Highwind)

Anledningen att Cloud ska ha Ragnarok är att han då alltid gör lika mycket skada. Med hans Ultima Weapon beror skadan på hans HP.

Strategi 4

Innan striden måste Yuffie ha 7777 HP så hon kan börja med All 7 Fever. Yuffie börjar med att attackera 65 gånger och göra 7777 i skada varje gång (se till att hon inte har ‘Fury’). Efter att hon gjort det kommer Emerald att attackera Yuffie med Emerald Shot och den gör runt 6000 i skada, hela henne efter detta. Nu är det bara att vänta tills Cloud och Barrett har Limit Breaks (om du vill kan du ge dem varsin ‘Hyper’ så får de Limit Breaks snabbare). Du måste vara beredd på att hela karaktärerna med ‘Angel Whisper’ eller ‘X-Potion’. Se till att Cloud och Barrett inte dör. För att Emerald ska dö snabbt ska du försöka göra så här: All 7 Fever ska du använda en gång, Catastrophe ska du använda 3 gånger, Omnislash 3 gånger. Vanliga attacker som gör 9999 i skada ska du använda minst 18 gånger. All 7 Fever gör 505505 i skada sammanlagt, Catastrophe gör runt 30000 i skada om den bara träffar Emerald. Omnislash gör runt 288000(!) i skada sammanlagt om den bara träffar Emerald. Om du använder vanlig attack 18 gånger gör den sammanlagt 179982 i skada. Om Emerald fortfarande lever efter det, använd Omnislash en gång till så dör han garanterat.

Strategi 5

Utrusta varje karaktär med liknande utrustning som står i strategi 2.

Länka så många “Command Counter” med så många “Mime” som möjligt. Utrusta dig med “4x-cut” (“2x-cut” på level 2). Sedan när Emerald anfaller så gör du en countring med “Mime” och använde du “4x-cut” innan så gör han 4 attacker. Se till att kasta “Big Guard” (enemy skill) på dig och göra attacker med “4x-cut” och så countras det automatiskt. Om ni anfaller 1 gång var med varsin “4x-cut” och Emerald anfaller nån 1 gång som då kör counter på “Mime” 2 gånger så bör ni göra mellan 20-199.980 HP i skada på de 20 attacker ni gjort.
Glöm inte “Phoenix” länkad med “Final Attack” så att ni klarar er om ni dör.

Strategi 6

Prova att kasta Demi(1) på Emerald så dör han 9999 om du då har W-magic + Quadra magic på Demi så dör emerald 9999 x 8 per attack! Sen är det bara att använda Mime. Om det skulle gå skulle man kunna kasta ovanstående kombination på reflect så den gör 9999 x (8 x 4) dvs. 9999 x 32 … men jag har inte testat det. Sen får man välja själv vilken sorts utrustning till att överleva men Demi attack är mycket bra ! (och tar lite MP + går snabbt!!)
Tips från Simon Haraldsson.