image/svg+xml Ta mig upp

Återvänd till Midgar

En man som tappat nyckeln till MidgarI mitten av skiva 2 så får du möjligheten att återbesöka Midgar, allas vår favorit-megacity. Detta ska då inte blandas ihop med när du ska dit som en del av storyn lite senare på skiva två. Du kan komma tillbaka in i Midgar genom att bara springa in i staden på världskartan. Detta kan du göra från första gången du lämnat staden, men då är den stora porten in i staden låst. Men efter att Cloud haft sin lilla breakdown i Mideel och du fått honom tillbaka som ledare så kan du faktiskt få tag på en nyckel som låser upp porten in till staden. Det ska då stå en man utanför porten som berättar att han tappat sin nyckel nånstans när han var ute och grävde (ja, Bone Village).

Det du ska göra är att gräva upp nyckeln – Midgar Sector 5 Key i Bone Village och sedan komma tillbaka hit för att lätt kunna springa rakt igenom dörren. Du är nu tillbaka inne i Midgar. På denna sida berättar jag om vad du kan göra på detta återbesök, bland annat kan du få Tifas bästa vapen – Premium Heart.

Midgar Sector 5

  • Todo … Kyrkan!
  • Butiker … lite ny text, mest gammal.
  • Töm kistor du glömt (kanske nåt hos Don … här kan du också frige “Notch?” från källaren).
  • Minns du de 5 gil du tog/inte tog i början, de är nu X om du ej tog.
  • Wall Market – “Item”, få Premium Heart.
  • Wall Market – Weapon Shop, här kan du köpa Sneaky X-nånting för 129 000 … väldigt dyrt, men enda sättet att få den tyvärr.
  • Inget mer än detta egentligen.
  • Repet upp till Shinra HQ är borta. Honey Bee är stängt.

Klippt från Tifas bästa-vapensida:

Tidigast efter att du räddat Cloud från Mideel på skiva 2 (du kan också göra detta senare, även på disk 3) så ska du ta dig till Midgar och prata med mannen som står där utanför porten som berättar att han tappat bort sin nyckel till Sector 5 under en tur till utgrävningarna i Bone Village. Åk nu dit och börja med att snacka med mannen till vänster i “huset” där. Välj det första alternativet sedan det andra eller tredje alternativet. Placera inte ut nån grävare utan välj alternativet som visar att du är nöjd, spräng och gå sedan till platsen där en grävare satt förut vid en vinge och grävde när du kom in i byn. Där ska du se en liten bit metal sticka ut mellan vingen och nosen på flygplanet. Gå mot den, ställ dig cirka 3 millimeter till vänster om den och dutta till knappen uppåt så du kollar dit och gräv. Bilder på alla platserna finns på Bone Village-sidan).

Efter att ha fått nyckeln så åk tillbaka till Midgar och gå in i staden. Ta dig hela vägen genom slummen till Wall Market och gå in i Item-affären. Alltså den affär där man inte kan köpa något eller ens göra något utan att ett vapen börjar skjuta på dig. Hur som helst använd nu maskinen där inne så får du Tifas bästa vapen.