image/svg+xml Ta mig upp

Vanliga frågor

Vår FF7-guide är väldigt stor, med över 150 sidor så är det inte alltid så lätt att hitta svar på det man söker. Så jag la upp denna sida för att samla alla de vanligaste frågor som folk kommer hit för att få svar på. Bara klicka på nån av frågorna nedanför som du är intresserad av så får du direkt ett svar som hjälper dig, inklusive viktiga länkar till kartor och annat viktigt du kan ha nytta av.

Gå direkt till:

Hur får man Behemoth Horn till Red? Hur får jag Underwater Materia? Hur får man Yuffie? Hur får jag vampyren Vincent? Vart hittar jag Lunar Harp? Hur kommer jag in i Midgar igen? Hur kommer jag upp till Övre Junon med Mr. Dolphine?

Hur får man Behemoth Horn till Red?

Behemoth Horn (eller Behemoth Claw som det också står i vissa guider) är ett av Reds bästa vapen. Man får det första på skiva två då man återbesöker Shinra HQ.

Ta då trapporna till vänster om entrén. Tog du dessa första gången du var här och tog den Elixir som låg här så ska du nu kunna finna Behemoth Horn i trapporna.

Vissa guider säger att man inte ska ta denna Elixir på första besöket. Så frågan är vad som är riktigt. Andra pratar om en bugg i spelet som gör att vapnet bara dyker upp om du springer uppifrån och ner för alla trappor, då ska den finnas i slutet.

Jag håller på och testar detta själv just nu för att kunna garantera att vi kan ge er rätt information. Men pröva med att ta Elixiren första besöket, och ta trapporna uppifrån och ner i andra besöket.

Hur får jag Underwater Materia?

Underwater Materia är en speciell materia som man endast har nytta av i striden mot Emerald Weapon (valfri strid, väldigt svår).

För att få den så måste du byta ett speciellt och sällsynt föremål med en man i Kalm. Detta föremål du ska ha heter “Guidebook”. Det finns nere vid undervattensreaktorn under Junon. Du kommer dit genom att ta dig till Junon, betala vakten utanför hissen 10 Gil, och ta dig upp till ovansidan. Här ska du ta dig ut på gatorna och springa tills du kommer till en smal grå gång inomhus som leder ner till vänster. Denna väg tar dig till slut till en inglasad gång under vattnet. Ibland möter man här en fiende som är ett skelett som ror en gammal båt. Denna fiende ska du använda Morph-materian på (döda honom med ett slag med Morph-materian utrustad) för att förvandla till Guidebook.

När du väl har Guidebook så ska du till Kalm och byta den till Underwater Materia av mannen i huset uppe till höger i byn.

Mer information om denna man hittar du på Hemligheter-sidan.

Hur får man Yuffie?

Yuffie är en av två “hemliga” karaktärer i detta spel. Jag säger “hemlig” eftersom nästan alla vet att hon finns och ser till att få med henne.

Man kan få Yuffie på två ställen i spelet. Första gången jag spelade trodde jag bara hon höll till i skogen mellan Gongaga Village och Cosmo Canyon (se karta). Men det visade sig att man också kan få henne mycket tidigare, i skogarna utanför Junon.

Det man ska göra är att springa runt i dessa skogar tills det kommer en strid. En av åtta strider kommer att vara mot henne. Så ge inte upp om du inte får möta henne direkt.

När du väl möter henne så har hon 2000 HP, men kasta dina starkaste magier så ska det hjälpa en hel del. Direkt efter striden så startar en scen upp där ni pratar med henne. Och genom att svara rätt på hennes frågor så följer hon er. Svarar du fel på en enda fråga så måste du leta efter henne igen (och det kan du göra direkt efter om du vill).

Se hennes sida för information om hur du ska svara för att få Yuffie.

Hur får jag vampyren Vincent?

Vincent är en av två “hemliga” karaktärer i FF7. Och jag säger “hemlig” eftersom de flesta vet att han finns, och de flesta som spelar spelet ser till att få med honom.

Det svåra med att få tag i Vincent är att man måste besegra en ganska tuff boss först – Lost Number. För att finna denna boss måste man lösa ett litet pussel, och få fram en kod till ett kassaskåp. Att slå in denna kod är dessutom ganska svårt för man måste göra det exakt rätt och man har bara några sekunder på sig.

Du finner mer information om hur du får fram denna kod och hur du knäcker kassaskåpet på Vincents sida.

När denna boss är besegrad så får du summon-materian Odin, och en nyckel. Den ska du använda nere i källaren på den låsta dörren. Gå in och prata med honom, välj att prata om “Sephiroth” och välj sedan att gå så kommer han att gå med i ert gäng.

Vart hittar jag Lunar Harp?

Lunar Harp ligger begravd i Bone Village, på den övre nivån, längst ner till vänster där uppe. Du finner mer information (samt en karta) om hur du hittar Lunar Harp på vår Hemligheter-sida.

Tänk på att du kan placera sprängladdningen vart som helst bara du följer kartan som du finner om du följer länken ovanför. Misslyckas du på första försöket så justera bara på vart du gräver med cirka en halv centimeter tills du lyckas. Du har oändligt med försök.

Hur kommer jag in i Midgar igen?

Efter att ha lämnat Midgar på första skivan så kan man inte direkt återvända. Den enda dörren in är låst. Men det finns en nyckel, den kan du få tag på längre fram i spelet.

När du på skiva 2 (eller senare) prövar att besöka Midgar igen så kommer en man att stå utanför ingången. Han säger att han tappat bort sin nyckel någonstans. Den har han tappat i Bone Village. Så du kan gräva efter den. Den ligger precis vid nosen av flygplansvraket.

Med den nyckeln så kan du komma in i Midgar igen.

Hur kommer jag upp till Övre Junon med Mr. Dolphine?

Har du problem med att blåsa i visselpipan vid rätt tillfälle? Det är inte så lätt när man försöker, men med detta enkla tips så kommer du alltid att kunna komma upp – varje gång!

Direkt du får kontroll över Cloud i vattnet så se till att inte simma undan nånstans, bara blås i visselpipan direkt (med ) och så direkt efter att du landat så blåser du en gång till (utan att röra dig). Då kastas du upp och landar på stålbjälken och kan ta dig vidare upp till Junon. Lätt som en plätt. Läs mer på vår tips-sida.