Enemy Skills

För att få en Enemy Skill så måste någon/några av dina gubbar vara utrustade med en Enemy Skill command materia och sedan få den magi han vill lära sig kastad på sig för att absorbera den. Du får inte rymma från den striden, blåsas iväg, eller dö, utan ni måste vinna striden för att behålla magin (detta gäller alltså trots om det står att någon lärt sig denna Enemy Skill i striden). Om du utrustar en person med fler än en Enemy Skill-materia, så kan alla materior lära sig en attack samtidigt om personen som bär materiorna får attacken mot sig (så länge ingen av materiorna kan den från förut).

Här står alla Enemy Skills i den ordning som de hamnar på din materia som “Stars”. Det står vad de gör, hur mycket MP de tar, vart man lär sig den och ibland ett extra tips. Använd denna guide för att skaffa alla Enemy Skills på alla materior (det finns endast fyra i hela spelet, och de blir inte fler när de är fulla).

OBS! Längst ner på sidan står de sorterade efter på vilken skiva de finns. Så att du kan planera och prioritera.

Snabbfiltrera!

Skriv något i fältet för att omedelbart filtrera fram det du söker efter på denna sida. Klicka på "Rensa filtret" för att visa allt igen.

OBS! Söket görs endast på rubriker.

01. Frog Song

Vad: Kastar “Frog” och “Sleepel” på en fiende (det står fel inne i spelet, den påverkar alltså inte alla fiender).

Hur: Du kan lära dig denna från de gröna grodorna (Touch Me) som finns bland annat i skogen runt Gongaga och flera andra ställen. Du kan använda Manipulate på dem och sedan kasta denna magi på dig själv för att få den snabbare och mer kontrollerat eftersom varje attack från Touch Me gör dig till en groda (eller botar din grod-status).

02. L4 Suicide

EffektTillgängligMP
Alla fiender vars level är multipel med 4 förlorar nästan all sin HP av denna magi. Du kan inte döda nån med den men i bästa fall sänka HP till 1 och ge Mini-status på den.Disk 1 +10 MP

Små djur (Mu) som är nedgrävda under jorden bland annat utanför Chocobo farm. Du kan inte Manipulera dessa fiender så du får vänta tills de använder attacken på dig istället. Tyvärr är det bara en chans på 14 att de använder denna attack, så du kan få vänta länge.

03. Magic Hammer

EffektTillgängligMP
Slå fienden i huvudet med en hammare för att få upp till 100 MP.Disk 1 +3 MP

Plant-liknande monster (Razor Weed) på den västligaste kontinentens udde (norr om Wutai) i det mörka gräset.

04. White Wind

EffektTillgängligMP
Alla dina kamrater återfår HP och får all status botad. Antalet HP de får beror på antalet HP kastaren har just då.Disk 1 +34 MP

Stora fåglar (Zemzelett) på gräsområdet utanför Junon. Eller när du kör in i barriären över Mako pit, då får du möta en bevingad drake (Wind wing). Du måste kontrollera Zemzelett med “Manip.” och använda den på dig själv för att få den.

05. Big Guard

EffektTillgängligMP
Kastar Haste, Barrier och MBarrier på alla dina gubbar!Disk 1 +56 MP

Beachplug som lever bland annat utanför Costa del Sol på stranden. Du måste kontrollera denna fiende och kasta den på dig själv för att få den.

06. Angel Whisper

EffektTillgängligMP
En ängel uppenbarar sig och väcker dina döda till liv, botar alla status samt fyller på allas energi till en viss summa beroende på vad det står efter att ängeln gjort lite magi. De som har mer än denna summa får sin HP reducerad till den summan (detta funkar inte på dina fiender).Disk 350 MP

Iskvinnan i gul baddräkt (Pollensalta) som du möter om du väljer den högra vägen i Mako pit efter att ha snackat med dina kompisar. Du måste köra Manipulate på’n och sedan kasta denna magi på dig själv för att få den som enemy skill. Du kan också använda denna fiende för att hela ditt party utan att använda MP med hjälp utav Manipulate.

07. Dragon Force

EffektTillgängligMP
Ökar din motståndskraft mot fysiska och magiska attacker.Disk 319 MP

Av drakarna (Dark Dragon) du möter på väg ner i Mako Pit. Du måste kontrollera honom och använda den på dig.

08. Death Force

EffektTillgängligMP
En kamrat blir immun mot “Instant death” men dör dock fortfarande om han/hon skulle förlora allt sitt HP.Disk 1 +3 MP

De stora sköldpaddorna (Adamantaimai) som finns på stränderna utanför Wutai och Costa del Sol. Enda sättet att få den är att manipulera honom och kasta den på dig själv.

09. Flame Thrower

EffektTillgängligMP
En ström med eld kastas på en fiende och orsakar moderat eldskada.Disk 1 +10 MP

Flera platser, t.ex i bergen bakom Nibleheim i rummet där du möter Materia Keeper så finns det drakar med denna magi. Tidigast är Ark Dragon som finns i Mythril Mine (grottan består av två huvudrum du måste igenom, och två extrarum, du möter denna drake bara i extrarummen).

10. Laser

EffektTillgängligMP
Reducerar en fiendes liv med 50%.Disk 1, och 316 MP

Death Claw i Corel Prison nära skrotupplaget före Dyne’s hem. Eller från Dark Dragon i Mako pit.

11. Matra Magic

EffektTillgängligMP
Avfyra missiler mot fiender för att ge typlös magi-skada.Disk 1 +8 MP

Maskin med stora fötter och vapen istället för armar som stryker omkring runt Junon (Custom Sweeper). Eller de behjulade robotarna i undervatten-delen av Junon.

12. Bad Breath

EffektTillgängligMP
Kastar en massa status på alla fiender som Poison, Sleepel, Frog mfl.Disk 2 +58 MP

Stor rund sak med tagg-liknande saker på sig samt en gigantisk mun och tentakler (Malboro). Finns på Gaea’s cliff och på den högra vägen i Mako Pit. Tips: Ha skydd mot Sleepel annars kommer alla dina gubbar somna och inte ha en chans att vakna eftersom ingen kan väcka er.

13. Beta

EffektTillgängligMP
Alla fienderna får stark eld-baserad magisk skada.Disk 1 +35 MP

Den stora ormen i träsket vid Chocobo Farm (Midgar Zolom). När du gjort mycket skada på honom så resar han sig och börjar svaja framåt och bakåt och då kommer han snart att kasta denna magi. Ju mindre liv han har desto större är chansen att han kastar Beta. Varning, attackerar du ormen när den står upp så händer det att han blåser bort den som anföll. Den som lärt sig Beta måste överleva striden! Tips: Utrusta bara en person med Fire Ring och alla dina Enemy Skills, och undvika att anfalla med den personen, då är det störst chans att lära sig Beta och samtidigt överleva.

14. Aqualung

EffektTillgängligMP
Blå bubblor gör vatten-skada på fienden.Disk 1 +34 MP

Harpy som finns i öknen och på grässlätterna runt Gold Saucer. Eller de flytande sjödrakarna (Serpent) i det sjunkna Shinra planet på bottnen nära u-båtshamnen vid Gold Saucer.

15. Trine

EffektTillgängligMP
Gör lightning-skada på alla fiender.Disk 1 +20 MP

Yuffies pappa (Godo) på Pagodans översta våning i Wutai. Också från en röd spindel/krabb-liknande snubbe (Stilva) som finns i is-berget. Eller av bossen i slutet av Nibleheim-grottan (Materia Keeper). Materia Keeper är den fiende som använder denna magi mest (av de som kan den). Du kan dock inte kontrollera honom. Varning! Detta är den enda Enemy Skill du kan missa och aldrig få igen, du har endast de chanser jag beskrivit ovan!

16. Magic Breath

EffektTillgängligMP
Gör fire, lightning och ice-skada på alla fiender.Disk 1 +75 MP

Från fiende Stilva i Gaea’s cliff. Eller de blå-fläckade fiendena Parasite i Mako Pit.

17. ????

EffektTillgängligMP
En vikt som landar på en fiende som ger lika mycket HP i skada som kastaren har förlorat (har du 1000 av max 8700 i HP så gör den 7700 i skada).Disk 1 +3 MP

Från de lila djuren (Behemot) under räden mot Midgar eller från de balanserande monstrena (Jersey) i Nibleheim. OBS! Du måste skadas (förlora HP) av attacken för att få denna skill.

18. Goblin Punch

EffektTillgängligMP
Gör en attack mot en fiende. Om fienden har samma level så gör attacken dubbel skada.Disk 2 +0 MP

Små troll-liknande varelser med boxhandskar (Goblin) som finns på den enda skogsbeklädda ön på kartans nordöstra del. (Du får också en Zeio nut av dessa som du ska ha för att få en Golden Chocobo). De brukar använda denna attack ofta så det är bara att vänta.

19. Chocobuckle

EffektTillgängligMP
En fet chocobo hoppar omkring och slår en fiende för speciell-skada. Denna attack blir starkare desto mer som du flyr från strider.Disk 1 +3 MP

Gå till snubben i ladan på Chocobo Farm (Den förste i ladan som står lite undanskymd ibland). Välj det första alternativet och köp cirka ett par Mimett Greens för 1500 styck. Gå sedan ut till chocobo-spåren på den södra kontinenten nära skogen (Mideel ön). Eller utanför Chocobo Farm. Ta på dig en Chocobo Lure materia och när du möter en chocobo i sällskap med 2 “Elfadunk” eller 2 “Levrikon” så ska du kasta en Mimett Greens till chocobon och sedan köra enemy-skillen L4 Suicide på chocobon (se ovan). Nu kommer han kanske att kasta Chocobuckle på den som var elak mot han. Då du bara lär dig en åt gången behövs en Mimett Green per E.skill.

20. L5 Death

EffektTillgängligMP
Nån som har en level delbar med 5 dör direkt, ej bossar (t.ex level 50 är delbar med fem men inte 22).Disk 322 MP

De blå-fläckade monstrena i Mako Pit (Parasite). Det kan underlätta att använda “Manip.” på dem.

21. Death Sentence

EffektTillgängligMP
En fiende får ett tal (60 eller 30) över sig som när det nått noll dödar denne.Disk 1 +10 MP

De gula spikbeprydda fienderna (Bound fat) som finns på området runt Ancient city på kartan (grå vatten-liknande mark) eller (Sneaky step) i Cave of Gi.

22. Roulette

EffektTillgängligMP
Utsedd person dör. Detta sker genom lottning (du kan döda dig själv om du har otur).Disk 36 MP

De flytande trollkars-liknande snubbarna som kastar kort på dig (Death dealer). Ta den högra vägen efter mötet med polarna i Mako Pit.

23. Shadow Flare

EffektTillgängligMP
En svart eld-liknande flammande klump ger magi-skada på fiende.Disk 3100 MP

Ultimate Weapon använder denna som counter när han dör. Eller från Zombie Drakarna (Dragon Zombie) i Mako Pit. Lättast är att döda Ultimate Weapon för att han ska kasta den på dig, Zombie-drakarna använder denna attack endast motvilligt.

24. Pandora’s Box

EffektTillgängligMP
Ett stjärnfält med ett frågetecken uppenbarar sig och ger fysisk mot alla fiender.Disk 3110 MP

Från benranglet Dragon Zombie i Mako pit. Ta den högra vägen vid mötet med polarna. Kan ej kontrolleras, du måste vänta tills han kastar den.


-------------------------------------------------------------------------
LISTA ÖVER ENEMY SKILLS BEROENDE PÅ VILKA/EN SKIVA/OR DU KAN FÅ DEN/DEM PÅ.
-------------------------------------------------------------------------

Listan gäller när de först dyker upp, du kan få dem senare om du vill fast
vissa fiender kan du inte möta igen fast då finns det alltid nån annan
som kan den.

--DISC 1 TILL 3---------------------------------------------------------------

Matra Magic   - (Custom Sweeper) efter att ha rymt från Midgar. 
L4 Suicide    - (Mus) runt Chocobo Farm. 
Beta       - (Midgar Zolom) ormen i träsket vid Chocobo Farm.
Flame Thrower  - (Archdragon) i Mythril Mine.
White Wind    - (Zemzelet) i området mellan Hunon och Fort Condor.
Aqualung     - (Harpy) kör buggyn i leran som omringar Golden Saucer
Frog song    - (Touch me) i skogen runt Gongaga town. 
Big Guard    - (Beach Plugs) på Gongaga stranden och Costa del Sol's strand. 
????       - (Jersey) i Sephiroth's herrgård i Nibleheim. 
Trine      - (Materia Keeper) bossen i Nibleheim grottan. 
Death Force*   - (Adamantaimai) på den västerligaste kontinenten (flyg dit).
Magic Hammer*  - (Razor weed) i det mörka fräset på den västligande ön.
Death Sentence  - (Bound Fat) konstig mark på kartan innan Ancient city 
Magic Breath   - (Stilva) i isberget. 
Chocobuckle   - (Chocobo) nära skogen vid Mideel och vid Chocobo Farm. 

* Ni kan ta dessa utan att ha Yuffie

---BARA DISC 2 OCH 3------------------------------------------------------------- 

Bad Breath    - (Molboro) när du klättrar på isberget.
Goblin Punch   - (Goblin) den skogsbeklädda ön åt nordöst. 

---BARA DISC 3----------------------------------------------------------- 

Dragon Force   - (Dark Dragon) i Mako Pit. 
Laser      - (Dark Dragon) i Mako Pit. 
L5 Death     - (Parasites) in the Mako Pit. 
Angel's Whisper - (Pollensalta) i Mako Pit. 
Roulette     - (Death Dealer) i Mako Pit. 
Pandora's box  - (Dragon Zombie) i Mako Pit de kör också shadow flare. 

---BARA DISC 1 OCH 3------------------------------------------------------

Laser      - (Death Claw) skrotupplaget vid Dyne's hem. (Dark Dragon) Mako pit
Navigation: