Välkommen till FFVII Universe

Vår planet – Gaia – är döende.
Trött och sliten av miljöförstöringar och konstanta teknologiska framryck utan eftertanke. Den högst ansvariga är megastaden Midgar, styrt av elföretaget Shinra som på kort tid blivit så stort att det nu äger och styr hela staden med järnhand.

Shinra lever på att göra människorna beroende av energi, en energi de utvinner genom att suga livsenergin – mako – ut ur Gaia. En energi planeten inte klarar sig utan.

Men det finns hopp, en föredetta gruvarbetare från slummen har sett vad Shinra gör och fått nog. I sin frustration så anlitar han en avhoppad Shinra-soldat för att spränga en av Shinras många mako-reaktorer.
Ditt äventyr kan börja!

30 Jul 2015

Nytt innehåll och mindre ändringar

Jag håller på lite och testar olika förbättringar på vårt innehåll, och då passar vår stora FF7-sajt bra som försökskanin. En helt ny funktion finns nu på Independent Materia-sidan där du kan snabbfiltrera / söka direkt på sidan efter den materia du vill ha. Du får också en översiktlig länklista på alla materior för att snabbt hitta rätt istället för att scrolla runt på sidan. Även Fordon-sidan har fått en liknande meny, den listar alla fordon i topp som länkar och du kan klicka på nån av länkarna för att komma direkt ner till valt fordon. Fler sidor kommer få dessa funktioner inom kort.

Testar också ett nytt upplägg på vapen-sidan. Den är väldigt rörig, massa information på varje rad och det är svårt att få fram det man är ute efter. Dessutom är beskrivningen på hur man får vapen och annan info oftast väldigt dålig, och ibland syns den inte helt på grund av en bugg i hur det är upplagt. Så jag har ändrat om på alla Reds vapen, gjort det mer lätt att läsa om dem, och förbättrat informationen. Dessutom la jag till en “Vanliga Frågor” om hans Behemoth Comb som inte är den lättaste att hitta.

Sist men inte minst så har Zack fått sig en helt egen karaktärssida. Och nya tips till att besegra bossen Dyne har lagts upp.

06 Dec 2014

Ny "Vanliga frågor"-sida

Jag har sett att väldigt många som kommer till denna guide söker sig information om en specifik sak. Speciellt intresserade är besökarna av utgrävningsplatserna i Bone Village samt hur man får de två “hemliga” karaktärerna Yuffie och Vincent. Därför skapade jag en Vanliga frågor-sida där alla dessa frågor besvaras rakt av. Ett ställe att få svar utan att behöva leta runt en massa.

12 Mar 2014

Förbättringar på guiden

Vi har nu lagt upp en enkel navigator på alla guide-sidorna som vi testat lite i det sista. Den ligger överst och underst på guidens alla sidor så att man väldigt lätt kan ta sig till föregående del i guiden, eller till nästa del. Perfekt när det man sökte inte finns på just den sidan, eller om man helt enkelt klarade av allt som stod på sidan. Startsidan på guiden har också fått en smidig innehållsförteckning över vilka städer/områden man får hjälp med på respektive del i guiden. Väldigt smidigt! =)

18 Jan 2014

Klä ut Cloud till tjej

En ganska stor och viktig “Hemlighet” rätt tidigt i spelet är att man kan klä ut Cloud till tjej och faktiskt bli den Don Corneo väljer då han letar efter slummens vackraste flicka. Man måste klä ut Cloud för att komma vidare i spelet, men som standard väljer gubben Tifa som sin brud. Nu äntligen har jag skrivit den ultimata guiden till exakt hur du ska göra för att få Cloud vald istället! Läs mer om Cloud som transvestit här.

04 Maj 2013

Ny design till FF7-sajten + mer

Det är nästan exakt tre år sedan jag började arbetet lite smått. Någon timma någon enstaka lugn kväll i månaden, inte mer. I vågor har jag gett mer energi och tid till projektet, speciellt det senaste året då jag bestämde mig för att slutföra designen i Photoshop och sedan bygga upp en helt ny FF7-sajt i WordPress.

Nu är den färdig. Det återstår lite smådetaljer, samt så klart en lång lång önskelista. Men hade vi väntat på den så hade sajten aldrig fått se dagens ljus. Nu testkör vi den live istället.

Förutom ny design så är allt gammalt innehåll överflyttat hit (tack Jimmy “epaaj”). Vissa sidor har fått lite förbättrad text. Men annars är det mest runt ett nytt publiceringssystem (WordPress) och den nya designen som denna uppdatering handlar. Fördelar så som mer logiska sökvägar (inga fler “index.asp?page=12&menu=gs”), riktigt bra sökfunktion, lättare navigation, fullt mobilanpassad responsiv design, med mera, är bara en fin bonus.

Se fler uppdateringar »

Navigation: