image/svg+xml Ta mig upp

Ufon i FF8

Tillgänglig: med Ragnarok, skiva 3
Svårighetsgrad: medium
Belöning: bra
Otillgänglig: aldrig

Ufon har invaderat världen i Final Fantasy VIII, fast man kan nog inte direkt säga att de invaderat den men de är i alla fall på besök och du kan få träffa dem. Om du kollar på kartsidan som jag har över Final Fantasy VIII världen så kan du se att fyra platser finns utmarkerade med gröna ovala alien ansikten. På dessa platser så kan du stöta på ett flygande tefat som flyger förbi. Det går till så att du hamnar i strid på en av dessa platser men istället för fiender så dyker ett tefat upp och när det passerat så är striden över utan att en droppe blod har spillts. Lättast att möta dessa ufon är om du utrustar dig med Diablos “Enc-none” för att inte möta några fiender fast ändå kunna möta tefaten.
Meningen är att du ska stöta på UFOt på alla de fyra platserna för att komma vidare med uppgiften.

Plats 1: Winhill Bluffs (Sydväst om Winhill). Ufo:t släpar med sig en ko.
Plats 2: Mandy Beach (Nordöst om Timber). Ufo:t släpar med sig en staty på ett Goa huvud.
Plats 3: Kashkabald Desert (Öster om Centra Ruin, nordväst om Cactuar Island). Ufo:t släpar med sig en pyramid.
Plats 4: Trabia Heath Peninsula (Nordöst om Trabia Garden). Ufo’t släpar med sig en konstig symbol.

Nu så ska du ta dig sydöst om den senaste Ufo platsen, Trabia Heat Peninsula. Du ska gå av vid Grandidi skogens Chocobo skog och springa runt här tills det att du möter ett ensamt tefat i strid. Ufo’t har mellan 121 HP på level 1 och 12.100 HP på level 100 och är med andra ord en ganska lätt match. Du får en Aegis Amulet efter striden och nu så måste du förbereda dig på ett och annat.
Se till att skaffa dig 5 Elixir och utrusta nån med Item kommandot och stick sedan till den plats där Balamb Garden tidigare fanns. Här så kommer du att stöta på piloten till tefatet du slog sönder. Den heter PuPu och har 10 HP oavsett level fast du ska inte döda den. Utan ge den nu 5 Elixir så blir den nöjd och du kommer att få det sällsynta kortet “PuPu”.