image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 4 – del 3

Jakten på resten utav dina förmågor.

Gå upp för trappen i huvudhallen och gå åt höger och in igenom dörren där. Gå ner för trapporna och ta dörren framför dig så kommer du in i ett tavelrum. Här finns 13 tavlor och du ska kolla på 12 av dem. Den du inte behöver kolla på än är den stora till vänster i rummet. Gå upp på övervåningen och kolla här på 3 stycken, gå åt höger och kolla på 1 stycken + en Draw Point. Gå sedan åt vänster på denna balkongvåning och kolla på 4 stycken där. Gå nu ner och kolla på 4 av de 5 där nere.

Gå nu till den största tavlan till vänster och kolla på den, dennes titel syns ej och då kommer en massa latinska ord upp. Du ska välja följande i rätt ordning:
Vividarium, Intervigilium, Viator. “Vividarium et intervigilium et viator” – In the garden sleeps a messanger.
Nu så kommer bossen fram vid trappans fot till höger om dig.

TRAUMA
-Ingen bild-HP: 34.114LV: 56AP: 30GF:
WEAK: Wind, “Fly monster”.
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: Åkalla fiende -(Droma). (Droma = attack-300-310, “Mini pulse-cannon”-2800).
DRAW: Meltdown, (LEVIATHAN).
ITEMS: Elem atk.
TAKTIK:
Ganska lätt match eftersom att det bara är de där små snubbarna som anfaller dig. Blås (bokstavligt) på med Pandemona på hög boost för mycket i skada och om du har “låst upp” limit break så kör en sån på honom för en snabbare död.

UNLOCK : Resurrection

Efter tavelrummet så fortsätt till nästa rum och gå ner för trappen där så kommer du till en plats där vatten rinner igenom. Dörren längst bort är låst och du behöver “Armory key” för att öppna dörren.

Den finnner du om du springer tillbaka till huvudhallen och tar den norra dörren istället. Fall ner med takkronan och fortsätt fram, förbi fontänen och upp för trappen i nästa rum. På bron här så MÅSTE du gå för annars trillar föremålet här ner. Håll in TREKANT så att du inte kan springa och ta föremålet.
Skulle du råka springa så faller det ner och landar i en av vattenrännorna i det rum där nyckeln ska användas. Och för att få tag i nyckeln så måste du öppna en spärr med en ny nyckel så att vattnet försvinner och sedan ta “Armory key” som ligger på bottnen. Läs mer på bossen “Catoblepas” för att få reda på hur man tömmer bort vattnet om du skulle råka klanta ner nyckeln hit.

Spring tillbaka ner till rummet du besökte tidigare och använd nyckeln i rummet längst bort. Gå in här och möt bossen.

GARGANTUA
-Ingen bild-HP: 15.400LV: 54AP: 30GF:
WEAK:
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: “Berserk”, “Counter twist” -1940-2350 (kontring), “Evil-eye” -410-440 (alla)(+darkness), slag – 1340-1500.
DRAW: Bia, Quake, Reflect, (CERBERUS).
ITEMS: Magic armlet.
TAKTIK:
Få bort de första fienderna snabbt så kommer bossen fram, han stiger upp ur marken. Kasta på lite starka GFs och kör på med starka slag. Även min lilla favorit Haste + Protect/Shell + Meltdown funkar utmärkt.

UNLOCK : Item

Lämna rummet du spöade “Gargantua” i och gå in i rummet till vänster här så låses dörren bakom dig. Ta nyckeln, “Prison key” som liket håller upp så kommer en stor boss upp bakom dig.

RED GIANT
-Ingen bild-HP: 30.000LV: 46AP: 30GF:
WEAK:
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: Hugg -660-810, “Gigantic sword” -1240-1430 (alla).
DRAW: Demi, (PANDEMONA)
ITEMS: Diamond armor.
TAKTIK:
Mycket hög Vitality (Högsta som finns, 255) så smacka på med 1 Meltdown så att den blir 0 och driv på med mängder av slag och starka GFs och magier för att få slut på denna rackare. Har du inte Meltdown så funkar Bahamut och andra typlösa GFs (såna som inte ger element baserad skada) mycket bra.

UNLOCK : Command ability

Börja med att placera 1 kille och 2 tjejer i ett lag och sedan 2 killar och 1 tjej i det andra. Detta kan du göra om ni alla står vid samma gröna partybytes plats och väljer “Change members” eller ta Switch vid en Save point.

Laget med de två (eller 3) tjejerna i ska springa upp för trappen i huvudhallen och ta den vänstra vägen där. Spring ner för trappen där och igenom dörren och följ den långa korridoren till nästa rum. Här ser du två hissar med en varsin partybytare på. Kliv på den till vänster och byt till det andra laget med 2-3 killar i. De ska nu springa upp för trapen i huvudhallen fast ta åt höger istället. Spring ner för trappen här och in i tavelrummet och igenom det. Upp för trapporna i nästa rum och in i dörren till vänster och följ denna långa gång.
Nu så kommer du ut i det rum där de andra finns fast du är på en balkong ovanför dem och kan komma åt den andra hissen. Ställ dig i den så ska ni åka ner och de andra upp. Hade det varit fler killar än tjejer i det andra partyt så hade hissen inte rört sig.

Byt till det andra laget och gå av hissen och in i rummet här och ta “Floodgate key” som finns här. Gå tillbaka ut till hissen och byt lag, detta lag ska nu gå av hissen så åker det andra ner. Byt lag och lagkamrater igen så att allt blir som det brukar och spring tillbaka till rummet efter tavelrummet.
Gå här ner för trappen och fram till spaken till höger om första dörren och använd nyckeln. Dra nu i spaken så töms allt vatten. (Råkade nyckeln som låg på bron falla ner förut så kan du nu ta den, den ligger i vattenrännan till höger nära bron).

Lämna platsen och spring till huvudhallen igen och till rummet med takkronan. Fall ner och fortsätt så ser du att på nästa plats så har vattnet försvunnit ur fontänen och nåt ligger där i. Ta denna sak, en nyckel “Treasure vault key”, och spring tillbaka till huvudhallen.
Spring upp för trappen och till vänster och ner för trappen där och igenom dörren. I denna hall så finns en låst dörr längst den vänstra väggen, här så ska du använda nyckeln för att komma in. I detta rum finner du 4 kistor och för att möta bossen så måste du få upp alla.

Om du använder en kista så påverkas den kistan till vänster och höger om den. En stängd kista öppnas och en öppen kista stängs. Kistorna i hörnen påverkar alltså bara antingen den till vänster eller höger om sig själv eftersom att den inte har en kista på varje sida.
Lösninga: Kistorna numrera jag från 1-4 från vänster till höger. Börja med kista 4, 2, 3 och sist 1. Nu så ska alla vara öppna och bossen kommer fram.

CATOBLEPAS
-Ingen bild-HP: 37.500LV: 55AP: 30GF:
WEAK: Earth, water.
STRONG:
ABSORB: Lightning.
ATTACKER: “Thundaga” -810-860, “Thunder summon” -2140-2670 (alla), “Meteor” -580-640 (x10)(slump)(dödskontring).
DRAW Meteor, (ALEXANDER).
ITEMS: Status atk.
TAKTIK:
Börja med Meltdown och kör sedan Brothers och Leviathan på hög boost, gärna mellan 200 och 250 om du får upp dem dit. De andra kan köra andra starka GFs, fast inte Quezacotl, eller slag.

UNLOCK : Draw

I huvudhallen så spring upp för trappen, åk ner med takkronan och fortsätt vidare. Passera fontänen och in i dörren där och upp för trapporna, över bron och in i rummet till vänster. Spring upp för trappen och vidare över den fallna pelaren och över nästa trapp. Fortsätt upp för spiraltrappen här så kommer du till en plats där en stor klocka dinglar, du ska gå fram till den och trycka på X för att hoppa på den när den närmar sig och sedan hoppa av på andra sidan till en dörr som finns där. Gå igenom och gå fram till bossen här ute.

TIAMAT
-Ingen bild-HP: 89.600LV: 58AP: 30GF:
WEAK: “Fly monster”.
STRONG: Fire, Lightning. Wind gör 0 i skada.
ABSORB:
ATTACKER: “Dark Flare” -4100-6110 (alla).
DRAW: Flare, (EDEN).
ITEMS: Status guard
TAKTIK:
Denna boss använder bara en attack genom att lägga till en bokstav i “Dark flare” och när alla kommit dit så använder han attacken. Jag föreslår därför att först kasta Slow på honom så att det går saktare för honom och sedan kasta Shell på alla samt Haste. Kör sedan Meltdown på honom och kasta dina starkaste GFs och kör Aura på Squall så att han kan köra sin Limit break.
Denna kille har ganska mycket HP så han kan vara lite dryg att slå ihjäl fast har du bara mycket liv så är han inte direkt svår, har du Squalls Lionheart så är han en lätt match.

UNLOCK : Save