image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 3 – del 1

Vad är det som har hänt med Rinoa?

Squall ligger nu i sin säng och tror att allt äntligen är över, fast det hände nåt med Rinoa, nåt är fel. Han stiger upp och befinner sig sedan nere i sjukrummet vid Rinoas säng. Quistis berättar i högtalarna att ni bör dra till barnhemmet, Edeas hus då ni kanske finner Matron (Edea) där och hon kanske kan hjälpa Rinoa. Dra till bryggan och snacka med Nida för att få bestämma party medlemar och sedan åka till Edeas hus och där gå av och gå in.

Spring in i huset och läs en Timber Maniacs till höger. Gå mot dörröppningen till höger så kommer Cid ut därifrån. Gå sedan ut efter Cid och prata med Edea där ute. Varje gång Edea slutat att prata så prata med henne igen (4 gånger) och försök sedan att lämna platsen. Prata nu lite till och allt blir svart och Squall tänker på allt om Sorcerress, Ellone och Rinoa. Zell hojtar till och Squall “vaknar till” ur tankarna och efter ytterligare lite snack så är ni tillbaks på bryggan igen. Där så förklarar Squall den nuvarande situationen för alla på Balamb Garden. Dra ner till Infirmary’t (lila väg) och besök Rinoa så kommer Squall att somna där.

Lagunas gäng stiger nu in, bestäm vem som ska vara vem och fortsätt.
(Ibland får du köra med alla 3 här och ibland bara 2 pers här och det beror på din level, är den låg så får du köra med 3).

De står på en väg och snackar om Lagunas nya jobb, skådis. Laguna byter om och kutar ner till regissören som ber din/a kompis/ar att spela draken. Han/De springer iväg och byter om och ett ryt hörs. Ni börjar att spela in filmen och efter att Laguna har viftat lite med en Gunblade så kommer en drake ner, dessvärre så är den äkta. Alla flyr hals över huvud utom Laguna som stannar och slåss.
TREKANT = attack (Han pallar 9 träffar)
FYRKANT = blocka (Du pallar 3 träffar)

Rymm sedan från draken ner för berget så kommer du till ett smalt bergspass där draken hoppar ner till dig. Du ropar på din/a polare som kommer till undsättning fast först ska du välja om du vill slåss eller ej. Välj vänta och spring åt vänster där du finner en Save Point och så kan du fixa lite med GF’s och sånt innan du sparar och kutar tillbaks till draken för strid.

RUBY DRAGON
-Ingen bild-HP: 9.306LV: 15AP: 14GF:
WEAK: Ice, Holy.
STRONG:
ABSORB: Fire, Wind.
ATTACKER: “Fira” -340-360, Klo slag -250-260.
DRAW: Aero, Fira.
ITEMS: Star fragment, Ruby dragon’s card.
TAKTIK:
Kasta Shiva och Alexander boostade ganska mycket för att göra runt 1500-2000 klassen i skada. Och efter att ha fått iväg dessa och hållit din HP uppe så ska han dör efter cirka 3, eller fler, omgångar.
Du får EXP för denna boss eftersom att han igentligen “bara” är en “vanlig” fiende.

Efter denna strid så står de och tittar ut mot fjärran från backen där de spelade in filmen och ser en märklig pelare som det kommer nåt ljus ifrån (Lunatic Pandora). Efter lite tankegång mellan Squall och Ellone så står Laguna utanför barnhemmet och pratar med Matron.

Squall vaknar upp vid Rinoas sida. Squall vill nu träffa Ellone, som ska finnas på det vita SeeD skeppet, så att hon ska kunna skicka honom tillbaka till den tid då Rinoa föll i koma. Lämna nu sjukstugan och dra upp till Kapten Nida, välj lag och flyg iväg till Edeas hus som du åter ska besöka. Gå ut till Cid och Edea för att prata med Edea om det vita SeeD skeppet. Efter att ha fått en ungefärlig position utav skeppet och ett brev från Edea till kaptenen på skeppet så ska du lämna huset och ta dig till Balamb Garden igen. Du ska nu åka till det vita SeeD skeppet (kolla kartan).

Åk nordöst in bland Centra öarna sedan till vänster efter första ön och mellan två klippor. Fortsätt sedan åt sydväst tills du kan se skeppet åt höger, åk in i det.

Ledaren och några andra kommer fram och pratar med er och ber er att lämna båten. De drar nu iväg och du ska följa ledaren till båtens andra sida där du träffar på Watts och Zone igen. Efter allt snack så kuta upp för trappen efter Zone och läs en Timber Maniacs där uppe till vänster och stick sedan ner. Ta nu trappen ner under deck där du finner kaptenen. Ge brevet till honom och när han gått till fönstret så kan du tömma en Draw Point och sedan gå och snacka lite mer med honom. Han berättar om vad som hände Ellone efter att hon klev på deras båt efter att de plockade upp henne från eran Garden. Nu så är hon i Esthar och när du är tillbaks på bryggan i Balamb Garden så blir Esthar erat nästa mål.