image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 4 – del 2

Ultimecias gigantiska slott.

Spring nu igenom dörren föröver sedan åt höger och sedan vidare norrut. Spring ut här så visar snart bilden framtiden. Utslagna SeeD’s ligger på marken framför er och ett gigantiskt slott svävar ovanför havet med ett antal kedjor som löper från slottet till olika platser där det är förankrat.

FMV: Kameran filmar runt slottet med flera mörka moln som blixtrar slår ut ur och lyser upp murarna. En Gargoyle (jävuls staty) lyses upp i närbild.

Spring ner till stranden där fler döda SeeD’s ligger, några är säkert barnbarns barnbarn till er. Här finns även en Draw Point, efter att ha tömt den så kliv på kedjan.
Kuta längs med kedjan så kommer du att passera tre portaler till vänster om kedjan. Dessa leder alla ut på kartan och du kan hoppa över till dem via kedjan.


Vägen ut till Ragnarok


Ta den sista porten nedifrån så kommer du ut på en strand nära en skog, “Esthar-Grandidi Forest”. Gå nordväst och följ kanten där tills du kommer till en klotformad skog. Gå in där och gå fram till Chocobon längst bort och välj att ta med den ut och rida på den. Rid tillbaka till stranden och följ den neråt och ganska länge. Du ska försöka att sedan komma upp på en strand till ön där din Ragnarok står och rida mellan några berg och sedan fram till skeppet. Nu så kan du flyga runt bäst du vill fast alla städer och platser är omringade av en ljusvägg och du kan inte besöka dem nåt mer. Om du i skeppet lämnar bryggan och åker ner med hissen så står en snubbe vid namn Joker där. Han kan du handla av samt göra om vapen hos.

Skaffa nu all GF’s du inte har samt alla Vapen och samla på dig bra magier och abilities. Kolla öarna closest to hell och heaven.
VAPEN
: Lion heart
GF : Doom train, Tonberry, Cactuar, Bahamut, Eden. (Eden kan du skaffa av bossen Tiamat i Ultimecias castle).
ANNAT : Odin, Phoenix pinion.
KORT : Lagunas kort av Ellone skiva 3 på månbasen. Gilgamesh av CC King, Garden. Bahamuts kort av Bahamut.
Laguna : förvandlas till 100 Hero
Gilgamesh : förvandlas till 10 Holy war
Bahamut : förvandlas till 100 Megalixir


Fortsätt över kedjan tills det att du når foten utav Ultimecias slott. Spara och gå sedan mot trappen så kommer dina andra polare. Välj dina kamrater för grupp ett så bildar de andra grupp två, gå sedan upp mot portarna till slottet. Portarna slåss upp och tjock rök slungas ut genom springan och lägger sig sedan mot trappen och riner ner för trappstegen tills den luckras upp. Väl inne så fryser Ultimecias tjänare dina krafter, hon har 8 tjänare, bossar, och för att få tillbaka en kraft så måste du döda en boss och efter det välja vilken förmåga du vill ha tillbaks. När du dödat alla så får du tillbaks alla förlorade krafter.

Den gröna ringen på marken är en “Change Team”-grej där du kan byta till det andra laget eller och ni alla står vid samma gröna bytesplats så kan du byta medlemar i ditt lag.
Låsta förmågor:
Item, magic, gf, draw, command ability, limit break, resurrection och save.

Av alla bossar här nedanför, utom Sphinxaur, så kan du dra en GF om du har missat den. Har du den redan så kan du helt enkelt inte dra den. Vilka det är ser du genom att kolla på Draw och efter ett namn i vit fet stil inom parantes. Under taktiken så står det även Unlock i feta bokstäver och efter så står det vilken förmåga jag “låste upp”. Du behöver inte göra det samma utan kan göra precis som du vill.


Jakten på de förlorade förmågorna.


I slottets huvud hall så ska du bara gå upp för trapporna till monstret som står där, detta är Sphinxaur.

SPHINXAUR
-Ingen bild-HP: 10.000LV: 55AP:GF:
WEAK: Holy.
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: “Blizzaga” -240-250, “Firaga” -280-290.
DRAW: Firaga, Thundaga, Curaga.
ITEMS:
TAKTIK:
När du dödat denna boss så kommer nästa boss fram. Alexander funkar också utmärkt när han är boostad.

SPHINXARA
-Ingen bild-HP: 10.000LV: 55AP: 30GF:
WEAK: Holy.
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: “Magic summon” -(framkalla fiende)(Jelleye, Forbidden).
DRAW: Firaga, Thundaga, Curaga.
ITEMS: Megalixir.
TAKTIK:
Slå bara på lite så är striden snart slut, Alexander funkar också utmärkt när han är boostad.

Unlock: GF

Gå upp för trappen i huvudhallen och in igenom dörren rakt föröver. Gå på takkronan som får fungera som ett golv för er. Den faller till marken under er och när den slår i så träffar den till en lucka i marken, som annars sitter fast rostad, som slåss upp en bit. Gå fram till den och försök att öppna den och gå ner. Gå ner för trappen så ser du detta monster svävandes en bit ovanför marken.

TRI-POINT
-Ingen bild-HP: 20.400LV: 46AP: 30GF:
WEAK: (very weak) Fire, “Fly monster”.
STRONG:
ABSORB: Lightning.
ATTACKER: “Mega spark” -3210-3770 (alla), slag -470-480, “Scan”.
DRAW: Haste, Tornado, Blind, (SIREN).
ITEMS: Rocket engine.
TAKTIK:
Dynga på med Ifrit på boost över 150 så får detta monster sig en rejäl match. Kasta även Shell på dig själv för att ta mindre skada av hans kontringsattacker.

Unlock: Magic

Ta ditt svaga lag och spring till platsen där takkronan faller ner om man går på den. Gå till den gröna partybytes platsen till höger och tryck ner en spak där. Detta hindrar nu kronan från att falla och nu ska du byta till det andra laget, utan att flytta på dig.

De ska ta sig till kronan och över den och sedan in igenom dörren där för att komma ut på en balkong där denna boss finns.

KRYSTA
-Ingen bild-HP: 16.000LV: 55AP: 30GF:
WEAK: “Fly monster”
STRONG: Ice gör 0 i skada.
ABSORB:
ATTACKER: Ljusstråle -3600-4500, Blått ljus -2700, “Ultima” -2600-3000 (alla).
DRAW: Holy, (CARBUNCLE).
ITEMS: Elem guard
TAKTIK:
Denna boss har mycket i defense (Vitality) så smacka på med Meltdown för att sänka det värdet till 0. Kör sedan på med några starka attacker och GF’s så är han död. Protect är att rekommendera om du gör lite i skada på honom trots Meltdown eftersom att han alltid kontrar attackerna med starka saker som gör mellan 2500 och 4500 HP i skada på dig. Och när han dör så kastar han Ultima på dig.

Unlock: Limit Break