image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 3 – del 6

Gå nu till platsen där en grön Propagator tidigare satt fastbunden och tryck på X för att åka upp med den hiss som finns där. De från marken kontaktar er via radio och guidar Squall till hur han ska fixa så att ni kan komma hem igen. Efter att ha slagit av gravitationen så svävar Rinoa in i Squalls famn och sången “Eye’s on me” börjar. De pratar en tag och efter detta så tar sången slut och allt blir svart.
Ni landar och “Sorceress Rinoa” möts utav folk som ska gripa Rinoa. De ska ta henne till “Sorceress Memorial” fast hon stannar till och ni pratar lite till innan hon lämnar dig. Spring ombord på skeppet och in i rummet till höger om hissen, detta är passagerar rummet och här så stöter du på dina kompisar kommer in en efter en. Zell berättar vad som hänt och ni pratar lite och då sticker Irvine och Selphie upp till kockpit. Försök lämna rummet så skakar allt till och ni lyfter, autopilot? Nej, det är Selphie och Irvine som lyckades med att sparka igång grunkan.

Spring upp till dem och prata så får du snart styra skeppet själv. Tryck på SELECT tills du får upp den stora kartan som täcker hela skärmen och markera Sorceress Memorial med handen och tryck på X och välj YES så tar autopiloten er dit (detta funkar på alla gula prikar du ser på denna stora karta). Landa och gå in där och förbi vakterna vid dörren och in till forskarna. Dina kamrater skrämmer bort dem och du ska springa in till vänster och fram till Rinoa. Där höjer Squall sitt svärd och hugger. En FMV visar en trasig sladd och Rinoa som kastar sig i Squalls famn och han stryker hennes hår med sin skinnbeklädda hand. Lämna platsen så ser du dina kamrater som står framför fyra soldater som släpper sina gard när en fet man kommer bakifrån dem. Ni känner igen honom men kommer inte på vem det är, kan du lista ut vem det är (du har träffat denne man förut)?

Ni är nu åter ombord på Ragnarok och pratar lite innan Rinoa säger att hon vill till Edeas hus, åk dit. Gå in dit och gå fram till Angelo och följ hunden ut till vänster. När de andra har lämnat dig där så ska du prata med hunden så kommer Rinoa in. Prata nu med henne och efter att ha pratat ett riktigt bra tag så kommer Zell inrusandes mitt i eran konversation. Han berättar att en kille som heter Kiros ringt till er från Esthar och hyrt er för att spöa Ultimecia. Lämna platsen så ser du Edea som står i dörröppningen fast ignorera henne och spring vidare så ropar hon på dig innan du hinner lämna platsen helt. Efter lite snack med henne så lämna platsen och flyg till Esthar Airstation. Landa och ta dig till Presidentens palats och upp där med koppen. Spring till vänster och in i det förut låsta rummet.


Besök i Lunatic Pandora, igen.


Där träffar du på Ward och Kiros som nu jobbar åt presidenten, presidenten står längst bak till höger med ryggen emot er. Spring fram emot honom så visar han sig, det är Laguna fast de är alla cirka 10 år äldre sedan ni såg dem i era drömmar som Ellone skickade på er. Prata med Laguna och fråga om planen de har så kommer Odine in och förklarar den. Prata sedan med Laguna igen och säg att ni är klara (om du inte vill fråga mer) och lämna rummet så är ni i Ragnarok. Här förklarar Laguna lite fler saker och du får snart styra skeppet igen. Flyg in i Lunatic Pandora så visar en FMV när Ragnarok skjuter mot skölden som omger Lunatic Pandora och sedan kraschar in i den och bara nosen går igenom. Nästa FMV visar hur Ragnarok får mer fart och tar sig igenom skölden, skjuter lite mot väggen för att sedan spränga upp den med sin kanon och klamrar sig sedan fast med robot händer som skeppet har.

Vandra ut ur skeppet genom den vanliga utgången och in i Lunatic Pandora. Gå fram till trapporna så stannar ni och hör några välbekanta röster. De tillhör Raijin och Fujin som kommer fram och ni pratar lite innan det blir strid.

RAIJIN
-Ingen bild-HP: 11.400, 11.800, 15.000.LV: 16, 17, 25.-AP:GF:
WEAK: Poison.
STRONG:
ABSORB: Lightning.
ATTACKER: Stav attack -250-280, “Aura”, “Raijin Special” -1190-1250.
DRAW: Thunder, Protect, Shell.
Thundara, Protect, Shell.
ITEMS:
TAKTIK:
Raijin brukar dö först för att alla saker gör nästan dubbelt så mycket i skada på honom. Smaska på med alla dina starkaste GF’s för att göra 1200-1700 HP i skada. Alexander på 230 i boost ger över 1600 i skada och Ifrit och Shiva brukar också funka bra. Leviathan och Brothers kan du också fylla ut med.

FUJIN
-Ingen bild-HP: 9.800, 10.100, 12.500.LV: 16, 17, 25.AP: 20GF:
WEAK: Poison.
STRONG:
ABSORB: Wind.
ATTACKER: “Confuse”, “Haste”, “Meteor” -120-140 (10 träffar)
(olika mål), “Zan” -160-230, “Metsu” -250-320 (alla), “Pain”, “Regen”,
“Sai” -700-710, “Tornado” -440-460 (alla).
DRAW: Aero, Cure, Life.
Aero, Cura, Life.
ITEMS: Str up, Megalixir.
TAKTIK:
Smaska på med alla dina starkaste GF’s för att göra 1200-1700 HP i skada. Alexander på 230 i boost ger över 1600 i skada och Ifrit och Shiva brukar också funka bra. Leviathan och Brothers kan du också fylla ut med.