image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 3 – del 4

Lämna hissen och spring upp och sätt dig på koppen och åk till Doc. Odine’s lab. Spring in i gången där två vakter står och fortsätt mot huvudbyggnaden där. En Draw Point, där står en assistent som frågar om ni vill träffa doktorn och det är korrekt. Spring in där, en Draw Point, och åk upp med koppen och spring in igenom dörren där uppe. Prata med Odine lite så visar han er snart en karta över Esthar regionen och går igenom en plan på hur ni ska kunna borda Lunatic Pandora.

——————————————————————-
Min karta över Esthar.
TIDEN = Hur länge det är kvar tills Lunatic Pandora har passerat staden.
MÄTAREN = Hur långt Pandora har kommit.
FYRKANT = Visa en bild och en pil på den aktuella kontaktpunkten.
PIL = Mellan dessa så finns det en chans att stöta på skeppet.
BILD = Så här ser platsen ut.
PLATS 1 = Gå åt vänster, upp, höger, höger, ner och sedan höger från labbet, två vakter står här.
PLATS 2 = En bildskärm åt höger om platsen där Presidentens palats ligger.
PLATS 3 = Från plats två dra ner sedan åt höger efter köpcentrat. En väg är avspärrad här.
TEXT = Vit – Den kontaktpunkt du ska till. Röd – Den du ska vara på just nu.
——————————————————————-

Hemligheten i rymden, den fruktade Adel’s fängelse.

Spring åt vänster, upp, höger, höger, ner och sedan höger för att komma till den första kontakt punkten där två vakter står vid en bil.
När tiden är inne så svartnar skärmen och när den ljusnar igen så svävar det gigantiska Lunatic Pandora förbi, en dörr öppnas i dess vägg och två vakter hoppar ut och anfaller er. Hoppa in i Lunatic Pandora efter detta, töm en Draw Point, och spring upp för trapporna. Ta hissen märkt “01” och töm en Draw Point och sedan så finns det en Speed-J scroll i den lilla grottan till vänster. Följ nu gången rakt norrut hela vägen (för att det ska gå snabbt) tills du kommer till en plats där en stor robot spärrar eran väg. De springer in i den fast kastas då iväg och faller ut ur Lunatic Pandora och ser sedan den försvinna bort. En FMV visar Lunatic Pandora närma sig Tear’s Point och när den passerar över de olika kuberna där så aktiveras de och lyser rött medans Lunatic Pandora allt mer närmar sig mitten på Tear’s Point för att stanna upp helt där.

Zell och de andra lämnar platsen och en FMV visar hur kapseln slungas ut i rymden. Sedan snackar de i kontroll rummet lite om de ankommande kapslarna och då visar snart en FMV hur gröna energi fält sätts upp längs kapslarnas färdväg. Kapslarna bromsas upp av dem och fångas sedan upp i ett nät och två rymddräkts-klädda personer hämtar in dem. FMV’n visar även hur stor rymdbasen är.

Ni är nu inne i basen och för en stund så är allt grönt fast sedan blir det normalt igen och ni svävar in. När gravitations systemet är aktiverat så landar ni och en doktor vid namnet Piet kommer in. Prata med honom och spring sedan och lyft upp Rinoa. Följ nu dem till nästa rum, där det finns en Save Point, och gå in igenom den norra dörren till höger om Piet. Rinoa läggs ner i en speciell säng som sluter sig omkring henne och ni ska gå till kontroll rummet. Väl där så ska du följa din kompis fram till en kontroll panel och kolla för att se en FMV på ett data system som zoomar in på några konstiga röda moln. Kontrollanten förklarar lite om Lunar Cry och nu så ska du besöka Ellone. Lämna rummet och spring upp för trapporna, här så kan du prata med personerna till vänster för att få se lite mer utav hur Adel är fångad. Gå sedan in igenom dörren söderöver så ser du Ellone sittandes längst bort i rummet. Prata med henne så ber Squall henne efter en stund att rädda Rinoa, du ska nu springa ner mot hennes rum så får du efter trapphuset se hur hennes säng öppnas. De andra springer till kontroll rummet och du ska sticka till Rinoa. Hon kommer ut från sitt rum när du är i korridoren utanför och springer du in i henne så kastas du iväg in i en väg. Följ efter henne till kontroll rummet där Rinoa deaktiverar låset på Adels grav. Springer du in i henne så kastas du åter iväg in i en vägg. Rinoa lämnar rummet och du ska nu kolla på en panel igen för att se en FMV på en sond som svävar i rymden och sedan zoomar in på de stora molnen med monster ovan månens yta. Spring ut och sedan upp för trappen så kommer två personer till vänster att hojta till om månen och du kollar. En FMV rullar igång och börjar ovan jorden och sveper sedan förbi en rymdsond och sedan får den månen i fokus. Månen ser ut att ha ett gigantiskt infekterat öga på sig som alla monster drar sig till. De blir en jätte lik tår som faller olycksbådande mot jorden.

Spring in i rummet bakom dig där vakten ligger så ser du Rinoa på andra sidan glaset i en rymddräkt. Öppna ett av skåpen och gå in där och byt om till en rymddräkt och spring in i nästa rum så är du i en ofantlig luftsluss. Rinoa är på väg ut ur den och du bör följa henne, till ditt stora förtret så stängs dock porten precis innan du hinner ut och du måste sväva tillbaks igen. Lämna rummet och efter att Presidenten också lämnat korridoren så kommer han att komma tillbaks och be dig att ta hand om Ellone. Dra ner till kontroll rummet och prata med Piet så får du se hur Rinoa svävar fram till Adels grav och öppnar låset. En FMV visar hur den onskefulla Adels grav svävar in i klumpen med monster och Rinoa slungas ut i den oändliga rymden.