image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 3 – del 5

Prata sedan med Ellone och följ de andra till nästa rum där ni ska åka ner med hissen. En FMV visar nu hur pelaren med monster penetrera atmosfären och sprids ut över jordens yta och Adels grav faller ner i vattnet och nåt binder den där. En Save Point finns i detta rum, du ska lämna hissen och springa åt höger och prata med Ellone där. Ellone går med på att skicka dig till Rinoas förflutna och du ska nu ställa dig i din säkerhetssele. En FMV visar hur eran räddningskapsel spottas ut ur månbasen. Sedan så förstörs den säkert mång-miljard dyra månbasen utav monstrena.

Nu så skickas Squall tillbaka till Rinoas förflutna. Hon och Irvine har nyss rymt från fängelset och åker ute i öknen där de kliver ut och Rinoa tvingar honom att vända tillbaka och rädda Squall. Sedan är du där Rinoa frågar Zell om Squalls ring, Greiver.

När de är tillbaka så säger Squall att det var för långt tillbaka så Ellone skickar honom nu till den tid och plats då Rinoa föll i koma. Det visade sig att Ultimecia gick in i Rinoa efter att ha besatt Edea. Tillbaka i räddningskapseln så faller Ellone ut från sin plats och du ska lämna din och gå fram och prata med henne. Hon tar dig nu till Rinoa där hon är just nu, i rymden. Efter 15 sekunder så tar hennes livs uppehållningssystem slut och hon tror att hon ska dö. Hon driver omkring i rymden och när hon nått skärmen så ses hon från sidan. En FMV visar hur hon sakta slutar andas, och nästa FMV visar hur hon börjar sluta sina ögon, och den tredje FMV’n visar hur en nästan livlös Rinoa driver iväg ut i rymden. Nästa FMV visar hur Rinoa öppnar ögon för att se Squalls armband närma sig henne och hon fäller en tår. FMV nummer fem visar hur hon trycker på nån knapp på sin dräkt.

Vilse ute i den oändliga rymden.

Tillbaka till Squall där han beslutar sig för att hoppa ut i rymden för att rädda Rinoa. Efter att ha passerat alla dörrar ut så ska du försöka med att fånga upp Rinoa ute i rymden. Med  så kan du styra lite snabbare. När tiden på 1:25 tagit slut så är det bara att hoppas på att Rinoa faller i dina armar.

De driver nu omkring tillsammans i rymden och en kort FMV visar Lunar Cry i bakgrunden. Sedan visar en FMV hur de tillsammans ser nåt (som jag först tyckte liknande Bahamut) driva omkring i rymden, det är ett rymdskepp som kallas Ragnarok. Ytterligare en FMV visar hur ni driver fram till skeppet och hakar er fast på det.

Ni tar er in igenom en lucka och in i skeppet. Gå runt i skeppet så hittar Squall en knapp och stänger luckan i taket, en Save Point, och du ska lämna rummet för att komma ut ur dräkterna och få tillbaka gravitations kraften. Ni pratar lite, Squall fattar inte att Rinoa vill ha en kram, och ska sedan lämna rummet. På gången så stannar ni och ser en lila Propagator under er. Gå (annars upptäcker den dig) över till andra sidan och ner för trappen och gå i strid med din första Propagator.

PROPAGATOR 
-Ingen bild-HP: 3.100, 2.500LV: 21, 15AP: 5GF:
WEAK:
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: “Silence”, Slag -360-450, “Thundaga” -190-210, “Blind”.
DRAW: Thundara, Cura, Esuna, Life.
Thunder, Cure, Esuna, Life.
ITEMS: Protect Stone, Aura stone, Death Stone, Ultima Stone, Flare stone. (Ibland en ny “stone” för varje Propagator).
TAKTIK:
Söv dem först med magin “Sleep” eller Item’et “Sleep powder” så somnar han och du kan lugnt slå på med dina starkaste GF’s 1-3 gånger så dör de.

Ta ett besök till vår sida med kartor över grottor, där har vi kartor över Ragnaroks bägge våningar! Väldigt hjälpsamt att ha.

Ta dem i denna bokstavsföljd: (direkt efter varandra, döda ingen annan i mellan dem eftersom du ska döda paren i samma färg i följd)
Först F+E, sen G+B, sen A+D, och sist C+H.

Nu så försvinner alla Propagators från skeppet.