image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 3 – del 3

Framtidsstaden Esthar.

En vakt kommer nu upp fast denne anfaller Laguna och en FMV visar hur en hiss kommer ner till er med ytterligare en vakt. Laguna håller fast denne och skickar in arbetaren och Moomban i hissen. Ward och Kiros kommer nu upp och en till vakt efter dem. Nu ska du välja om du vill slåss eller fixa lite första. Efter striden så ska du springa in i hissen som tar er upp till ett kontrollrums liknande rum. Där står Doc. Odine och hans assistenter och du bör smyga fram och lyssna lite på dem några gånger och sedan springa ut från rummet och ut i friska luften. Här ute finns en Draw Point, en Save Point samt Moomban och arbetaren. Djuret drar och doktorns assistent kommer ut. Han berättar att Doc. Odine har nåt nytt på gång, istället för att pyssla med Lunatic Pandora, nämligen en mycket intressant liten flicka som heter Ellone.

Spring, efter lite snack, tillbaka in i labbet där du ska ta “Weapons monthly, first issue” som ligger till vänster nära bildskärmen i labbet och sedan ta hissen ner. Här så ska du springa fram till Odine som står till vänster och prata med honom. Två vakter kommer nu upp och anfaller er. Odine erkänner sedan efter detta att han vet vem Ellone är, som han tidigare har förnekat, och sticker in i hissen. Följ efter honom in i den så åker ni tillbaks upp igen och här får du fortsätta att springa efter honom ut. En bil kommer och Odine berättar att hon finns i hans lab, O lab (Odine’s Laboratorium) utanför Esthar. Odine sticker tillbaka och ni hoppar in i bilen som kör er till Odines lab.

Här så kommer ni att snacka lite och då blir ni anfallna utav några vakter. Töm en Draw Point nära den stängda dörren längst bort och gå sedan fram till koppen i mitten och åk upp med den. Här så ska du gå in igenom dörren och pilla lite på kontrollpanelen till höger. En bit höger ut på panelen så ska du kunna öppna dörren där nere, åk nu ner och gå igenom dörren där så träffar du på en gråtandes Ellone. Laguna lyfter upp och kramar henne och Squall och de andra vaknar upp.

De andra har nu kommit ner till er och en svävande bil kommer fram till er och en man som söker Edea stiger ur. Edea förklarar läget och ni får åka med i bilen till Presidentens palats i staden.
Ni är nu i ett utav palatsets rum och där förklarar Edea lite mer och Odine kommer in i rummet. Han berättar att om ni tar er till Lunar Gate så ska ni snart få träffa Ellone fast han vill att ni lämnar Rinoa här för observation. Lämna nu rummet och dra åt höger och åk ner med “koppen” så visar en FMV hur ni åker ända ner till palatsets fot.

Spring framåt och sedan åt höger och sätt er på koppen där och åk till City Entrance via Shopping Mall. Om du vill så kan du hoppa av och handla på Shopping mall och sedan hoppa på koppen och åka till City entrance igen. Gå här söderut och ombord på hissen, vill du hyra en bil så knappa lite på panelen vid hissen så körs en bil fram. En FMV tar er ner ut ur staden och ner på dess slingrande motorvägar. De röda vägarna leder ut eller in i staden och de blåa ledera bara runt staden. Följ den röda vägen till dess slut och ta åt höger och sedan vänster igen och ut på den röda vägen samt ner på marken. Gå åt vänster och följ kusten tills du ser den första byggnaden som är Odines lab och då ska du dra sydöst tills du ser nästa byggnad med uppåtriktade rör på taket. Detta är Lunar Gate och du ska gå in här.

Resan till rymden samt anfallet av Galbadian.

Spring ner för trappen och följ vägen till och igenom portarna till Lunar Gate. Där inne möts ni utav en kvinna som väntat på er och ber er att följa henne vilket ni ska göra. När ni stannat så kommer Angelo infarandes och oroar sig för Rinoa. Ni går in i nästa rum där ni får träffa en man som vill frysa ner er och skjuta ut er i rymden. Dina andra kamrater står redan där inne och en arbetare här förklarar för er hur det ska gå till. Du ska nu gå med på att skickas ut i rymden och Zell få basa över dem kvar på jorden. Välj nu en som du ska ta med dig ut i rymden och godkänn ditt party.

Gå nu in i pelaren i mitten så får du se hur febrilt arbetarna sliter för att få iväg er till rymdbasen. En FMV sänker bilden ner till kanonen som laddar en kapsel som skickas väg i en så otrolig fart att hela Lunar Gate slocknar för en stund. Kapselns färdväg fattar eld medans kapseln fortsätter mot månen.

Nu är du Zell och de andra på jorden och ni är med Angelo som springer ut ur byggnaden. Spring efter så skakar snart bilden (och kontrollen) till. Gå ut så visar en FMV hur en gigantisk pelar-liknande byggnad svävar över Esthar, detta är Lunatic Pandora. Där ute så snackar ni lite och ska sedan bestämma party medlemmar och dra tillbaka till Esthar.