image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 2 – del 3

Hindra missilerna från att fragmentera Balamb Garden.

Efter detta springer ni in och slår ner dem bakifrån och springer ut igen. Spring ner för trappen igen så ser du att alla vakterna går in i rummet där ispektören var i. Spring ner och när ni kommer till dörren så blir det en närbild på den. En vakt kommer ut och frågar vad ni gör där. Spela coola och hjälp dem med att flytta nåt stort. Följ honom in och gå fram och ställ er mellan de två vakterna som redan puttar. Tryck på FYRKANT för att putta på den stora saken tills den är på plats. Prata med soldaten där som ber er kolla koordinaterna för missilerna på datorn utan för till höger om dörren. Gå fram till den så går ni in i systemet och där ska du gå in på TARGET, sedan ERROR RATIO och sätta det på max och sedan data DATA UPLOAD och välja YES och sedan lämna systemet. Gå till vakten vid trappen så berättar ni att ni ska rapportera att koordinaterna stämmer så släpper han förbi er. Gå upp i rummet så talar Officern frågar er om vad ni gör där. Selpgie gör en felaktig hälsning och han kommer på er och det blir strid med 2 “Base soldier” och 1 “Base leader”. Kolla sedan den vänstra datorn så hittar du rätt, sedan ska du kolla de andra två och sedan gå till nästa rum och där aktivera självförstörelsesekvensen på datorn till höger. Välj mellan 10-40 minuter, 20 räcker bra. Dörren till höger öppnas bara när det är 20 minuter kvar så väljer du över det så får du springa den långa vägen ut ur basen och alla Save Points är borta.

När ni kommer ut till det första rummet som ni kom till så aktiverar en av de vakter som ni spöade nånting. Lämna sedan detta rum via trappen och ni är ute. Då ser du hur alla vakterna sticker därifrån och du ska nu springa åt höger, mot utgången. En FMV visar tre missilramper spotta ur sig 12 missiler. Spring vidare åt höger så ser ni en stor maskin ståendes där och en ilsken vakt som nu anfaller er.

BGH251F2
-Ingen bild-HP: 6400LV: 12AP: 4GF:
WEAK: Lightning, Earth, Water.
STRONG: Poison gör 0 i skada.
ABSORB:
ATTACKER: Kulspruta -320-350.
DRAW: Shell, Protect, Stop.
ITEMS: Weapon mon Jun, Potion
TAKTIK:
En boostad Quezacotl på 190 gör mer än 1500 HP i skada och Brothers på 220 gör nästan 1200. Shiva på 170 gör över 1100 i skada. Använd i alla fall Quezacotl och Brothers och komplettera med lite annat smått och gott så är han grillad.
När den är förstörd så exploderar maskinen och flyger in i väggen, efteråt så kommer 2 “Private” och 1 “Captian” inspringandes i striden som du med lätthet dödar.

Hemligheten begravd djupt under Balamb Garden.

Tiden har stannat och efter att du har sprungit runt lite till här ute så märker de att de är instängda där. Sedan visar en FMV hur basen i en enorm explosion sprängs medans de är kvar på basen.
Nu når Squall och hans party Balamb Garden. Gå in genom grindarna så ser ni en Faculty som står och härjar om att Headmastern över denna Garden måste arresteras och dödas, det är Cid Kramer som är Headmastern.

Innan receptionen så står en Faculty som frågar vilken sida ni är på, NORGs eller Cids, säg att ni är på NORGs sida. Spring vidare till kartan över Garden där Raijin och Fujin står, berätta för dem om missilerna och sedan ska ni leta reda på Cid.
Du ska nu gå till varje utav de 8 olika områdena i Balamb Garden och besegra en Faculty som åkallar monster i strid. En tjej i biblioteket ger dig en “Mega Phoenix”, när ni räddat dem, som väcker alla till liv. Du får även saker av de andra du räddat.

När du säkrat alla åtta platser och räddat de Cid anhängarna där och fått bort de Faculties som finns där så ska du till hissen. Där så ser ni Xu som ni ska springa efter, vid hissen så är Facultyn, som stod där förut, borta och ni kan ta hissen upp. Spring åt vänster och sedan framåt tills du stöter på Xu, ni berättar att missiler är på väg mot denna Garden och att ni måste prata med Cid. Hon säger att han är på sitt kontor och sticker, spring till hissen och åk upp. När du klivit ut ur hissen så visar hon vägen till hans kontor och ni ska springa in där. Ni pratar lite och när Cid snubblar så ska du gå fram och prata med honom igen. Han ger er nu en nyckel som tar hissen ner till MD nivå och där ska ni aktivera ett skydd. Prata med Cid igen så får du en möjlighet att spara.

Lämna kontoret och ta hissen så får ni se hur missilerna tränger igenom molnen. Efter en stund stannar hissen, då ska du trycka på panelen till dörren, inget händer, och sedan öppna en lucka i golvet och klättra ner. Klättra ner hela vägen ner för stegen så faller hissen ner och ni kastar er in igenom en öppning. Ljuset blixtrar till och tänds så gå fram till luckan och öppna den och ner. Squall berättar lite om Elemental Junction om du vill eftersom de flesta fienderna här nere är svaga mot eld. Spring sedan bort ifrån skärmen till nästa bildskärm. Spring fram till stegen och klättra ner för den och ta dig igenom dörren där nere. Gå fram till valvet och öppna det genom att snabbt trycka på FYRKANT under 10 sekunder. Varje gång du misslyckas så kommer en kamrat till och hjälper dig tills ni fått upp valvet. Lämna rummet och klättra ner för stegen och spring sedan ända ner för trappen. Där nere finns en Draw Point samt så ska du springa bakom pelaren för att hitta en till stege. Vad du än väljer så får Squall ta och klättra upp för stegen, en bit upp för den så släpper den från väggen och faller med Squall igenom ett fönster. Gå fram till monitorn till höger så dras golvet runt pelarens bas bort och du ska nu klättra ner igen. Gå fram till räcket där en grön lampa lyser och skjut undan räcket och klättra ner för stegen. Här finns en Save Point och en spak, dra i spaken för att öppna porten längst bort. Kuta mot den så blir du anfallen på bron utav 2 Oilboyle.

OILBOYLE
-Igen bild-HP: 4035LV: 18AP: 20GF:
WEAK: Fire
STRONG: Water gör 0 i skada.
ABSORB:
ATTACKER: “Oil shot” -488-750-760, Sug attack -240-250.
DRAW: Esuna, Blind, Cure, Confuse.
ITEMS: Wizard Stone.
TAKTIK:
Quezacotl på 170 gör över 1500 i skada och Ifrit på 170 gör mer än 2600 i skada. Efter dessa 2 GFs så är de faktiskt döda annars så är det bara att fortsätta kasta olika GFs, helst Ifrit som gör massa skada på dem.