image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 4 – del 4

Den slutliga striden…

I huvudhallen så spring upp för trappen, åk ner med takkronan och fortsätt vidare. Passera fontänen och in i dörren där och upp för trapporna, över bron och in i rummet till vänster. Spring upp för trappen och vidare över den fallna pelaren och över nästa trapp. Fortsätt upp för spiraltrappen här så kommer du till en plats där en stor klocka dinglar. Fortsätt ända upp och in i nästa rum som är ett klockrum och här inne finns en Draw Point. Gå neråt så kommer du ut på klockans visare, gå åt vänster och klättra ner för stegen där. Spring till mitten här nere och ta nästa stege ner till en lång gång som leder till en mindre byggnad, antagligen toppen utav ett torn.

Efter en stund så byts bild och du är nu närmare denna byggnad, en Save point finns här och du bör spara och sedan gå fram till dörren. Du får nu välja mellan alternativen att gå in eller vänta, välj att gå in om du känner dig reda för här inne så väntar den sista striden med Ultimecia.

ULTIMECIA (A)
-Ingen bild-HP: 23.200, 27.400, 34.000LV: 32, 39, 50.AP:GF:
WEAK: Poison.
STRONG: Holy gör 0 i skada.
ABSORB:
ATTACKER: “Maelstorm” -(halverar hp)(alla).
DRAW:
ITEMS:
TAKTIK:
Ultimecia slumpar fram vilka som får börja i striden och dör nån så blåser hon snart bort dem och ersätter denne med nån annan, detta gäller även för de 3 andra bossarna. Alla dessa bossar kommer i rad så du hinner aldrig pusta ut.
Hon kan även ett annat litet fult knep och de andra bossarna kan det med. Det är att sno en magi, det jobbigaste är när hon snor en magi länkad till din styrka eller ditt HP för då sänks det markant. Har du till exempel 100 Ultima på styrka och hon snor Ultima så har du inga kvar alls, jobbigt? Ja!
Sätt Cactuar på en av dina mindre bra gubbar och lägg på abilityn Kamikaze. Se sedan till att höja dennes max HP med länkade magier med mera. Sedan när striden börjar så smäll på med Kamikaze för 5 gånger max HP i skada.
Annars så är det bara starka GFs och starka attacker som gäller. Jag brukar slå ihjäl de klena i mitt lag så att Ultimecia tar bort dem så att jag bara får mina starkaste kvar.

GREIVER
-Ingen bild-HP: 100.000 till 110.000LV: 49AP:GF:
WEAK: “Fly monster”.
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: “Shockwave” -8000 (alla).
DRAW:
ITEMS:
TAKTIK:
Om du döpte Squalls ring till nåt annat så heter denna boss detta istället.
Här så gäller bara starka GFs och attacker som Squalls Limit break. Har du Lion Heart så kommer allt att gå så mycket lättare. Se också till att ha mycket i liv för hans Shockwave tar mycket i skada. Kasta Haste och Shell på dina gubbar samt Meltdown på honom.

ULTIMECIA (B)
-Ingen bild-HP: 55.000 till 265.000LV: xAP:GF:
WEAK:
STRONG:
ABSORB: Holy.
ATTACKER: Åkalla “Helix”.
DRAW:
ITEMS:
TAKTIK:
Bara starka GFs och Limits. Squalls limit break Renzokuken kan ta över 50.000 och med LionHeart blir det över 200.000.
Kasta Haste och Shell på dina gubbar samt Meltdown på det.

ULTIMECIA (C)
-Ingen bild-HP: cirka 400.000LV: xAP:GF:
WEAK:
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: “Hell’s judgement” -(ner till 1 HP)(alla), “Flare” -1000.
DRAW:
ITEMS:
TAKTIK:
Bara starka GFs och Limits. Squalls limit break Renzokuken kan ta över 50.000 och med LionHeart blir det över 200.000.
Kasta Haste och Shell på dina gubbar samt Meltdown på det.


Efter detta så kutar alla runt på en vit bakgrund. Rinoa söker efter Squall, Squall träffar Matron (Edea) på en svart bakgrund. Sedan är de vid barnhemmet där Ultimecia uppenbarar sig och ger sina krafter till Edea för att sedan dö.


En liten fundering…


Kommer allt att gå runt så här i all evighet? Edea får krafterna av Ultimecia förr i tiden, i nutiden ger hon dem till Rinoa som åker och lämnar dem till Adel i framtiden som går ihop med Ultimecia. Där dödar de Ultimecia som åker tillbaka med alla i tiden och lämnar sina krafter till Edea igen, om och om igen!?!


Squall irrar omkring lite till och efter detta kommer en makalös FMV på över 15 minuter! Sedan kommer Staff texterna där även en rolig FMV visas i mindre format på cirka 8 minuter. Sedan bara Staff text och sist så visas ytterligare en FMV på cirka 2 minuter och sedan blir skärmen svart och spelet är helt slut, GRATTIS!

Läs min lilla sammanfattning utav hela spelet där jag går igenom allt från början till slutet och reder ut och förklarar ett och annat.

Slut på guiden - tack för att du läste!