image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 4 – del 1

Komprimeringen utav tiden, “Time compression”.

Lämna rummet och gå ner för trappen. Spring över till stegarna på konstruktionen till höger och klättra ända upp för att tömma en Draw Point. Klättra ner igen för en stege och spring upp längs den långa stången och fortsätt.

Spring här över gången tills du kommer till nästa bildskärm, har du “Move-find” på dig så finns det en Save Point här, och spring in i grottan här. Rinoa ber här Seifer om nåd fast Seifer vill föra henne och Adel tillsammans.
FMV: Rinoa kastas till golvet framför Adels bur. Hon kollar upp och ser Adel slita sig loss och sträcka ut sin kloförsedda hand mot en skräckslagen Rinoa.

Det blir strid.

ADEL
-Ingen bild-HP: xLV: 46AP: xGF:
WEAK:
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: “Meteor” -310-380 (x10)(slump), Dra HP -740-750 (från Rinoa), “Energy bomber” -1080-1210, “Earthquake” -1830-2020 (alla), “Flare” -990-1000, “Holy” -990-1000.
DRAW: Firaga, Thundaga, Blizzaga.
ITEMS: x
TAKTIK:
Kör Meltdown på Adel och sedan lite Limits. Kasta även Regen och Protect på Rinoa så att hon klarar sig längre.
RINOA
-Ingen bild-HP: 9036LV: 46AP:GF:
WEAK:
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER:
DRAW: Esuna, Dispel, Regen.
ITEMS:
TAKTIK:
Döda henne INTE.

Ellone och Laguna kommer springandes och Laguna ber henne börja. Hon blir omringad av ljus och sedan stiger en ljuspelare från Rinoa och Rinoa faller ihop. Nu så har Rinoa skickats iväg till framtiden där Ultimecia härskar, Ellone tar nu tillbaka Rinoa. Rinoa berättar lite och säger att Ultimecia är i Adel nu och “Time compression” -tids komprimeringen, ska just börja. Ellone och Laguna drar nu.

FMV: Bakgrunden geggar ihop sig och ni hamnar i nån slags tår som spottar ut er i luften. Ni faller förbi en massa blänkande bubblor som visar snuttar ur gamla FMV sekvenser ur spelet. Ni faller sedan in i en stor sådan bubbla som består av vatten. Ni passerar en massa fiskar medans ni sjunker i vattnet. Sedan faller ni ut ur bubblan via dess undersida och en massa fåglar kommer flygandes. De faller in i högen och fåglarna bildar ett rör som ni i hög hastighet åker igenom.

Ni är nu där Edea höll sitt tal på skiva 1 i Deling city. Här finns en Save Point och om du går in i den så uppenbaras en massa nya som alla är falska. Det är bara den första, orginalet, som funkar. Fortsätt mot dörren och i det rummet ser du nån i en stol. Denna någon reser sig upp och multiplicerar sig till fyra stycken och det blir strid.

SORCERESS (A)
-Ingen bild-HP: ~5.000LV: 45AP:GF:
WEAK:
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: “Fira” -470-480, Magi attack -310-320.
DRAW: Firaga, Thundaga, Blizzaga.
ITEMS:
TAKTIK:
Är du stark så använd vanliga attacker tills denna boss dör eller kör på med starka GF’s om de är två stycken så dör båda två.
Alla dessa Sorceress (a, b och c) kommer direkt efter varandra i samma strid.
6 stycken kommer.

SORCERESS (B)
-Ingen bild-HP: ~5.000LV: 45AP:GF:
WEAK:
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: Magi attack -650-660, “Double”.
DRAW: Haste, Double.
ITEMS:
TAKTIK:
Är du stark så använd vanliga attacker tills denna boss dör eller kör på med starka GF’s om de är två stycken så dör båda två.
4 stycken kommer.

SORCERESS (C)
-Ingen bild-HP: ~30.000LV: 45AP: 55GF:
WEAK:
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: Handviftning -1420-1470.
DRAW: Flare, Holy.
ITEMS: Flare stone, Holy stone, Ultima stone.
TAKTIK:
Här så bör du dra på med limits och Protect på alla så att hennes ganska starka handviftnings attack inte gör så mycket i skada. Kör även med dina kraftfullaste GF’s så ska denna boss dö ganska snart.