image/svg+xml Ta mig upp

Gåvor i Shumi Village

Shumi village är en liten stad som är den nordligaste staden i FF8’s värld och den är begravd under marken för att slippa kylan ovan jord. Och i denna stad så bor ett konstigt folk som har lång haka och stora händer och de är gula. Detta är Shumi folket och deras mål är att bli en “Elder”, typ gammal och vis, och de som misslyckas blir moombas.
Gå nu in i byn och ta hissen ner under jorden och stig ut. Du befinner dig nu i underjorden och här är det varmt och grönt gräs och gröna träd växer överallt.
Du ska nu kuta så långt du kan åt vänster och in i huset där och till husets bakre del och kolla på statyn där. Den liknar faktiskt Laguna en hel del och det kanske har nåt att göra med att det faktiskt är en staty utav Laguna Loire. En av skulptörerna kommer att be dig hjälpa honom med statyn. Du ska nu gå till The Elder’s house som känns igen ganska bra Skärmbild eftersom att det sitter en Moomba utanför huset jämt. Gå in där och prata lite med ledaren och stick sedan tillbaka till verkstaden och hjälp killen där med statyn.
När du pratar med honom så ber han dig att hitta fem stenar som ska användas för att bygga klart statyn. Den första stenen kallas “Blue stone” och den finner du faktiskt ganska nära där ni alla står. Undersök stenen i övre vänstra hörnet så ska du hitta stenen som du ska ge till Skärmbild skulptören för att få i uppdrag att finna nästa sten som kallas “Wind stone”.
Nu så ska du springa ända tillbaka till där hissen kom ner fast inte ända dit utan stanna Skärmbild mellan de två husen. Undersök stenen där så ska du nog finna den. Lämna den till skulptören så ska du hitta “Life stone”.
Denna sten finner du genom att springa till ledarens hus fast gå inte in där utan fortsätt åt höger och försök att klättra på rötterna som hänger från trädet ner över bergsväggen. Du kommer att klättra upp och finna stenen under en rot.
Skärmbild Efter att ha lämnat denna sten så ber skulptören dig att finna Shadow stone” och den finns, som namnet antyder, i skuggan. Så nu måste du ta hissen upp till marknivån och leta lite i skuggan till höger för att finna stenen där. Åk ner igen och lämna stenen så får du reda på att du nu ska finna en sten som kallas “Water stone” Skärmbild.
Detta kan faktiskt bli lite svårt eftersom det finns två möjliga stenar fast bara en stämmer. Den falska är den sten som man först kan tro är rätt. Det är den sten som grodan sitter på i den lilla sjön utanför verkstaden och tar du den och lämnar den till skulptören så berättar han för dig att den är fel sten. Utan strunta i den stenen och gå in i huset till höger om verkstaden och hälsa på Artisan. Du ska springa fram till diskbänken där han står och diskar och sedan gå in åt vänster och söka för att finna stenen.
Nu så ska du även lämna denna sten så tackar skulptören för din hjälp och du ska nu besöka ledaren igen för att få din efterlängtade belöning.
Va! Han visade dig bara sin hand fast för en Shumi så är det en väldigt stor ära. Men du får faktiskt en “Phoenix Pinion” utav assistenten som skäms lite över att ge dig en så ynklig gåva i skuggan av ledarens gåva med att visa er sin hand.
Detta item ska du kasta i strid för att åkalla Phoenix som väcker alla dina döda kamrater till liv samt ger dem fullt HP. Han kommer sedan att komma tillbaka i strid slumpmässigt precis som Odin.

Nu är allt över kan man lätt tro fast det är det faktiskt inte utan du ska nu lämna hela staden så att du kommer ut på kartan igen och sedan gå in i staden igen och åka ner och springa till verkstaden igen.
Här så ska du prata med Elder’s assistant som inte vill jobba, gå nu till Eldern och berätta detta så ber han dig att prata med Moomban utanför. Moomban springer till verkstan och du ska följa efter, där inne så övertygar han assistenten att jobba och sticker sedan. Du ska nu till Elderns hus och snacka med honom lite så föreslår han att ni ska skaffa mer hjälp till statyn så prata med Elderns assistent i verkstan två gånger så föreslår han Artisan. Han bor i huset till höger om verkstan så gå in där och fråga honom så säger han nej för att han inte har tid. Prata nu med Eldern igen och han vet inte heller vad du ska göra.
Lämna staden och ta dig till Fisherman’s horizon och ta dig till platsen mellan trappen upp ur kupolen och platsen där hissen finns. Spring härifrån åt höger och ta här det nedre spåret och följ det för att komma ner till alla affärerna. Fortsätt förbi dem och på nästa plats så ska du gå in i huset upp till höger, det kan vara svårt ibland fast gå på det vita skräpet på marken.
Här inne så ska du prata med Grease Monkey och förklara situationen så föreslår han att ni kan ta med er den lilla Moomba babyn med er så ska den kanske kunna hjälpa er.
Återvänd nu med Moomban till Shumi Village och gå till Artisans hus och lämna Moomba dockan där så hjälper Artisan till. Lämna huset och dra till Elderns hus så får du en “Status guard” av honom. Status guard ger en GF förmågan att länka fyra olika magier för status skydd.