image/svg+xml Ta mig upp

Skaffa Odin

Tillgänglig: med Garden, skiva 2
Svårighetsgrad: svår
Belöning: väldigt bra
Otillgänglig: aldrig

På Centra kontinenten runt The Centra Crater finns ett stort torn som kallas Centra Ruins och i detta så bor Odin. Odin är ingen GF utan bara en liten hjälpreda som när du besegrat honom kommer att komma och hjälpa dig i strid ibland.
När du väl gått in här så börjar en nedräkning på 20 minuter och på denna tid ska du finna och besegra Odin. Om tiden skulle ta slut så kastas du ut från denna plats fast allt du gjort är kvar så om du har väldigt lite tid kvar (det brukar ta max 5 minuter att spöa Odin) så kan du lämna platsen och sedan gå in igen med 20 nya minuter och fortsätta där du slutade.
Ett förslag är att utrusta dig med Diablos “Enc-none” för att inte möta några fiender här eftersom de bara tar din tid och vissa som Tonberry är väldigt starka.
Nu så ska du springa in i denna byggnad och ner för backen och upp för trappen där. Till höger här vid en fallen pelare så finns en dold Draw Point och efter att ha tömt den så ska du dra upp för den högra trappen där framme. Gå här in i byggnaden och upp för trapporna till blocket i mitten som är en hiss som tar er till nästa plats. Här så ser du två stegar och den högra tar dig till en Draw Point och den vänstra tar dig till ett maskinrum. Klättra upp hit och slå på knappen i slutet av rummet och klättra ner igen så ser du att en knapp aktiverats på en panel och du ska trycka på den för att en trapp ska uppenbara sig runt tornet. Ta trappen upp till en plats med en demonstaty ovanför en låst dörr och ytterligare en trapp till höger. Klättra upp för stegen till statyn och ta dess röda öga och klättra ner och ta trappen upp till höger. Gå här till vänster och klättra upp för stegen längs kupolens sida. På toppen så finns ytterligare en staty och du ska placera vänsterögat (den röda stenen) från statyn där nere i denna staty. Du får nu en 5-siffrig kod som du bör skriva ner eftersom den slumpas fram för varje spel så det finns inget facit.
Ta nu ut statyns båda ögon och ta dig ner till statyn ovanför den låsta dörren och sätt in ögonen. Nu så kommer en eld att börja brinna på en pelare på din högra sida och fem siffror uppenbarar sig där. Du ska nu slå in koden, med styrkorset, som du fick av statyn där uppe så ska dörren under dig öppnas. Klättra ner och gå in i rummet så ser du Odin sittandes på sin tron och det blir strid.
Odin har mellan 1.300 och 31.000 HP beroende på sin level fast han attackerar er aldrig. Har du mycket tid över så ska du sätta några på att dra Triple ifrån honom medans en stark medlem får slå på honom tills han dör, du bör även köra Mug på honom för att få Luck-J scroll utav honom.
Är tiden knapp för er (2-3 minuter) så bör du kasta Meltdown på Odin så hans Vitality blir 0 och sedan Haste på er alla och bombardera honom med fysiska attacker eftersom GFs och Magier tar för lång tid.
Efter striden får du Odin’s Card, 20 AP samt så kommer Odin nu att dyka upp cirka var 10:e vanlig strid och döda alla fienderna. Han kommer aldrig att hjälpa er med bossar förutom med Seifer i Lunatic Pandora skiva 3 fast då är det Odin som faller offer för en vass klinga och Gilgamesh kommer att ta hans plats.