image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 1 – del 8

Nu ska häxan få …

Nu styr du en ensam Rinoa som står vid en bil med en massa lådor, en Save Point och ett brunnslock. Du ska klättra ner genom hålet och springa åt vänster tills vägen tar slut, där ligger en “Weapons monthly, May issue” som du ska ta och sedan återvända upp. Gå fram till den lägsta lådan vid bilen och tryck på  för att klättra upp, fortsätt med detta för att komma ända upp på taket som du ska följa åt vänster. Här så ska du springa längst åt vänster tills den delen tar slut och vända dig om för att klättra upp för stegen där. Klättra nu upp på nästa tak så når Rinoa det rum där Edea sitter på sin stol. Efter att Rinoa har talat till henne så ska du gå mot Edea och försöka ge henne medaljen så kastas Rinoa iväg. Sedan lyfter medaljen upp henne i luften och bedövar henne med en stöt så att hon faller till golvet. Sedan visar en FMV hur Edea går ut för att möta folket. Sedan slår tiden över till 20:00 och ytterligare en FMV visar hur Edea går fram till talarstolen tätt följd utav Rinoa som verkar vara i trans. Strax därpå så påbörjar Edea sitt tal till folket. Presidenten har invändningar fast honom kastar hon bort och en FMV zoomar ut på folkmassorna. Det börjar ryka lite om presidenten där han ligger fast Edea fortsätter ostört sitt tal. Sedan så lämnar hon platsen och väcker två statyer till liv i en FMV som attackerar Rinoa.

Nu åter till Quistis och de andra som nu måste ta sig snabbt ut ur rummet innan det är försent. Spring fram till hyllan med alla glas och ta ett utav dem, gå sedan till statyn som finns i väggen till höger om glas hyllan. Där så ska du sätta glaset i statyns hand för att en lönndörr ska öppnas, gå in där. Kuta ner för trapporna, en Save Point finns här, och klättra ner för stegen där.

Rädda Rinoa från de levande statyerna

Gå till vattenhjulet som du ska hoppa på för att komma över till andra sidan. Där så ska du öppna grinden och fortsätta uppåt. Halvvägs igenom så tar en FMV bilden upp ur kloaken och visar hur Edeas paradvagn rullar ut. Med på vagnen så finns också ett välbekant ansikte, förutom Edea, nämligen Seifer. Nu ska du som Squall springa åt höger och en till FMV visar vagnen och dansarna. Fortsätt åt höger efter detta så visar ytterligare en FMV hur Seifer står och ler på vagnen, sedan ska du springa med Squall mot skärmen, med en rullande FMV i bakgrunden, till Presidents boning. Nu är du framme vi bilen som Rinoa klättrade upp för. Det ska du också göra, ta samma väg som Rinoa tog för att komma till platsen där Edea höll sitt elaka tal. Kuta in i byggnaden där Edea och Rinoa möttes för att rädda henne från de två statyerna som Edea väckte till liv.

IGUION 
Ingen bildHP: 944, 1619LV: 12, 18AP: 20GF:
WEAK: Earth, Holy (Quake, Earthquake, Brothers, Holy, Alexander).
STRONG: Fire, poison gör 0 i skada.
ABSORB:
ATTACKER: Lavaflod -160-180, “Magma Breath” -150-180 + petrify (12 sec), Slag -60-80, “Resonance” -230-260 (alla) (båda).
DRAW: Cure, Esuna, Break, CARBUNCLE.
ITEMS: G-Returner.
TAKTIK:
De har olika mycket HP båda två fast förutom deras attack Magma Breath så är detta en relativt enkel fight. Blås bara på med snabba GFs och annat som gör mycket i skada. Shiva på 150 eller mer brukar göra över 1.100 i skada på båda så kasta den och lite annat smått och gått. Blir båda petrify så blir det Game Over. De har också automatiskt Reflect uppsatt på sig.

 


Ner i kloaken, kanske Ninja sköldpaddorna Turtles finns här!?

Squall springer fram till Rinoa och pratar med henne. Hon reser sig upp och nu ska ni tre gå tillbaka till korridorens början och klättra ner igenom luckan i golvet där. Ta upp prickskyttegeväret och ge det till Irvine. Rinoa och Squall pratar lite och efter en stund så går Squall och pratar med Irvine som säger att han inte klarar av det.

Nu är det Quistis gängs tur nere i kloaken igen. Jag har gjort en liten karta över kloaken då den är lite knepig att ta sig igenom och det är svårt att beskriva vägen med ord. Därför har jag gjort en karta över kloakerna under Deling city, den finns på vår sida med grottkartor.

Efter att de har klättrat högst upp i Triumfbågen så kollar Zell ut genom fönstret. Det ska Quistis också göra för att se en FMV som visar dansarna och vagnen närma sig exakt den plats då du ska släppa grindarna. Spring och tryck på knappen i vänstra hörnet så visar en FMV hur grindarna släpps ner och spärrar in vagnen och de som är på den.

Nu är det Irvines tur, Squall lyckas få honom att skjuta och en FMV följer kulan ända fram till Edea som höjer en magisk sköld som stoppar kulan. Nu är det upp till Squall att ta hand om allt, han kastar sig ner från karusellen och springer till talarstolen där han drar sitt svärd. En FMV rullar igång som visar hur han kastar sig ner mot soldaterna nedanför och sedan rusar mot en bil som han kör för fulla kastruller mot grindarna. Där hoppar han på bromsen och kastar sig ur bilen och in mot vagnen som Seifer och Edea står på. Nu så konfronteras de och Seifer anfaller Squall i gammal hederlig man-mot-man strid.

SEIFER 
Ingen bildHP: 1.250LV: 12AP: 0GF:
WEAK: X
STRONG: X
ABSORB: X
ATTACKER: Svärd -60-150, Explosion -230-240.
DRAW: Fire, Cure, Life.
ITEMS:
TAKTIK:
Han är ganska lätt, kasta en GF typ Quezacotl två gånger på honom med boost över 150-160 så vinner du striden.

Efter detta så kommer Edea att anfalla dig fast i början av striden så dyker Irvine och Rinoa upp till din hjälp.

EDEA 
Ingen bildHP: 4.300, 4.600LV: 11, 12AP: 20GF:
WEAK:
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: “Thundaga” -340-370, “Firaga” -360-370, “Blizzaga” -350-360.
DRAW: Cura, Dispel, Life, Double.
ITEMS:
TAKTIK:
Bränn på med GFs som Shiva, Ifrit och Quezacotl som gör över 1.000 i skada om du får dem över 160-170 i boost. Hennes attacker tar visserligen en hel massa HP fast i skydd bakom dina GFs så bör du över leva för att gå över till fysiska attacker när dina GFs dött. Detta är dock väldigt osannolikt att det inträffar, 1-2 GFs kan dö fast sällan fler.

En FMV visar hur Edea laddar upp magi och bildar ett stort isspjut som hon kastar mot Squall. Han genomborras utav det och Rinoa skriker och sträcker sin hand efter Squall som faller av vagnen.

Slut på skiva 1