image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 2 – del 5

Det vita SeeD skeppet och Ellone.

Ett tjockt kraftfällt omger nu NORG och efter att ha pratat en stund så ta hissen upp till första våningen och gå till Infirmary. Prata med doktor Kadowaki och hälsa på Cid. Prata med honom om vad du vill och stick sedan tillbaks till kartan över Balamb Garden så ropar Xu på er. Hon berättar att ett skepp närmar sig och att hon tror att det kan vara Galbadian soldater på eller ännu värre; Edea. Hon springer för att underrätta Cid och ni ska upp på andra våningen och ut på balkongen där. Det är Edeas skepp och soldaterna ombord är Edeas Seed (alla Seeds är Edeas och Cids SeeD) fast de är vänligt sinnade. De vill prata med Cid och han kommer precis in med Xu efter sig. De vill att Ellone följer med dem, Balamb Garden är en osäker plats just nu. Cid ber er att hämta henne, hon finns i biblioteket.

Spring in mellan bokhyllorna så ser du henne sittandes vid ett bord. Ni pratar lite om drömmarna om Laguna (hon var flickan Ellone i drömmarna, de uspelar sig cirka 10 år bak i tiden). Sedan kommer Xu in och hon och Ellone lämnar Squall på en stol där han sitter och funderar. Sedan går Ellone på det andra skeppet och en FMV visar hur White SeeD ship lämnar Garden och åker vidare över havet med en står måne som avdöljs bakom molnen.

Det annars så stillsamma Fisherman’s Horizon…

Squall ligger i sin säng igen och tänker, han somnar och drömmer sig tillbaka när han var ung. En regnig natt så står han utanför huset i det piskande regnet och känner sig fruktansvärt ensam. Sedan kommer Rinoa in i rummet och Squall stiger upp och de pratar lite. Lämna sedan rummet och försök lämna gången från Dormitory area så hör ni Cid tala genom högtalarna igen. En FMV visar hur Garden sänker pelare efter pelare i vattnet utan för Fishermans Horizon och en fiskare har precis fått napp när han måste kasta spöt och springa sig själv i skydd från de höga vågorna.

Squall kommer strax upp till Cid där han får order utav Cid att gå i land och be borgmästaren om förlåtelse och berätta att ni är vänligt sinnade. Ta dig ner från bryggan så står dina kompisar där nere och väntar. Prata lite och ta sedan hissen till andra våningen och ut på balkongen. Prata med mannen där ute så berättar han vart borgmästaren bor. Spring åt vänster längs armen så visar en FMV den stora disken i mitten av staden och sedan zoomar den ut till trappen ni står på. Spring bort till andra sidan och prata med mannen där så får ni åka ner med hissen. Spring åt höger och sedan ner i disken och in i huset där. Upp för trappen så träffar ni på borgmästaren Dobe som ber er att sätta er ner. Efter att pratat en stund så ska du tillbaka till Cid och fråga om ni kan ta hjälp utav hantverkare från FH. Men innan du gör detta så finns det en gömd Draw Point närmast skärmen till höger här. När du lämnat huset och är på väg upp från disken så märker ni att Galbadian Soldiers kommit hit. Borgmästarens fru kommer efter er och sedan borgmästaren som nu ska gå och tala dem till rätta. Följ efter honom, en Draw Point och en Save Point. Spring ner för spåret och vidare igenom staden och ni ser borgmästaren förhandla med en soldat från Galbadia till ingen nytta. Kuta ner till honom och hjälp till så kastar soldaten iväg honom och två soldater anfaller bakifrån. Efter denna enkla match så börjar bilden att skaka och en välbekant och trasig boss från Missile Base kommer åkandes och anfaller er.

BGH251F2
-Ingen bild-HP: 6.300LV: 13AP: 20GF:
WEAK: Lightning, Earth, Water.
STRONG: Poison gör 0 i skada.
ABSORB:
ATTACKER: Skott -250-270.
DRAW: Shell, Protect, Stop.
ITEMS: Running Fire.
TAKTIK:
Boosta upp Quezacotl, Leviathan och Brothers och kör dem några gånger så är han grillad. Oroa dig inte för skadan han gör för han skjuter sällan och gör lite skada.

Full kontroll och ett återbesök till staden Balamb.

Roboten rullar ner i vattnet och dina andra kamrater kommer upp, de är vid liv. De andra sticker tillbaka till Garden fast du och Rinoa är kvar. Prata med henne lite och sedan ska du dra tillbaks till Garden. På vägen dit så stöter du på Irvine, ni ska tillsammans dra till Garden och på vägen dit så får ni er en liten pratstund.

Han vill att du ska prata med Selphie som verkar lite nere, hon är vid scenen i Quad area. Gå dit och prata med henne en stund ber Squall Irvine om hjälp. Cid kallar på Squall och Squall springer iväg upp till bryggan där han avlägger rapporten han så länge skulle göra. Efter lite prat så befodrar Cid Squall till ledare genom högtalarna så att alla får reda på det. Squall är lite motvillig till detta fast han får finna sig i det.

Han ligger igen och tänker i sin säng och sedan somnar han. Nu så ska Irvine spela instrument med alla de andra för att sätta ihop en liten konsert för att Balamb Garden har lagats. Välj ett instrument för varje person och när du är nöjd med ett så gå fram till den och säg att det är bra. Efter att ha valt fyra instrument så är det klart.

“Irish Jig”: Flute, Violin, Guitar, Tap.
“Slow Dance”: Piano, Bas, Sax, Electric guitar.

Irivine berättar nu planen att Rinoa ska gå på konserten med Squall. Squal vaknar i sitt rum och du ska nu gå ut ur rummet för att se Rinoa med Zell och Quistis som sticker när du kommer. Gå fram till Rinoa och prata så bjuder hon med dig på konserten, gå med på det så drar ni dit. Prata med Irvine så ger han dig lite tips på en bra plats och prata sedan med honom igen och spring ner i disken. De börjar att spela och du och Rinoa ska springa åt höger för att prata. Där ligger en snusk tidning (vad har de med romantik att göra?) som Irvine lagt dit. De pratar en stund och Squall är för kall gentemot Rinoa igen och i nästa scen så ser man honom somna i sin säng. Han drömmer igen om sin barndom och han väcks utav högtalarna som ber honom omgående att ta sig till bryggan.
Där uppe finns Quistis, Xu och Nida (kapten Nida?). Ni pratar lite om allas befattningar samt att FH arbetarna är klara nu så ni kan ge er av. De föreslår att ni beger er till Balamb för att kolla vad som har hänt. Prata med piloten (eller vad han är för nåt) till Garden för att komma ut på kartan och styra Balamb Garden. Åk rakt norrut för att nå Balamb, ett till skepp står där det är Galbadian Garden som också förvandlat sig. Landa utanför staden och gå in där. Prata med vakten som står där, han vägrar släppa in er, spring runt lite så kommer ni efter en stund att prata lite mera och ni lurar honom och kommer igenom. Nu ska du bestämma ditt party med Squall och Zell som redan valda.