image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 3 – del 2

Sökandet efter den osynliga staden.

Prata med Quistis om du vill så berättar hon om järnvägen från den västra till den östra kontinenten. Denna järnväg är direkt förbunden med Fishermans Horizon. Åk till FH och in där för att befinna dig nere hos Rinoa. Squall lägger upp henne på sin rygg och bär henne ut ur Garden och du ska styra Squall över kranarmen mellan Garden och FH. Senare efter att bilden har svartnat så är du på järnvägsbron och efter lite tankar och bärandes så sätter Squall ner Rinoa mot kanten på bron och sätter sig själv där. Squall pratar lite med Rinoa och reser sig sedan, du ska nu gå fram till henne och prata lite till så fortsätter ni snart eran väg över bron. Snart så når han slutet på bron där några polare står och efter en stund så kommer Edea också dit. Squall sätter ner Rinoa och du ska gå och snacka med Edea och efter att ha pratat lite så hänger Rinoa åter på Squall’s rygg. Du ska gå lite så kommer dina andra polare springandes och ni snackar lite och du ska sedan välja dina lagkamrater (du kan välja Edea!).

Lämna denna plats så är du åter ute på kartan med en stor utorkad sjö framför dig, en saltsjö. Gå mot denna så befinner ni er alla på dess kant stirrandes ut i ingenting, inget Esthar nånstans även fast det ska ligga bortom sjön. Prata lite med polarna och välj sedan dina lagkamrater och spring ner i den uttorkade sjön.

När du kommit till en plats där ett stort uttokat skellett ligger till höger så ska du springa upp på dess huvud och över kroppen och på nästa del så ska du ta dig över ryggraden till den andra sidan. Töm den Draw Point som finns här och spring till höger och hoppa ner där med ett tryck på X-knappen. Spring nu vidare så når du slutet på den klippa, att springa åt höger tar dig till en Save Point, där du nu ska springa åt vänster. Efter att ha sprungit en bit så kommer ett skellett monster att kasta sig upp ur det gapande djupet med sina blodtörstiga käftar huggandes efter er.

ABADON
-Ingen bild-HP: 10.510LV: 21AP: 40GF:
WEAK: Fire, Holy. “Undead monster”.
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: Snabel/skägg-attack -360-390, armattack -530-580, “Silence”, “Blind”, “Confuse”.
DRAW: Cura, Esuna, Dispel.
ITEMS: Flare Stone.
TAKTIK:
När denne best står upp så gör alla attacker mindre i skada än när han står kutad. Alla attacker gör dock lite skada på denna boss även då han står kutad. Han tål inte saker som helar och om du vill kan du kasta en Elixir på honom som gör 9999 HP i skada och sedan avsluta med nån Hi-Potion som ger 1000 i skada eller dra och kasta några Cura ifrån honom för 700-800 i skada.

Fortsätt uppåt och sedan direkt åt höger. Här så ser du att bakgrunden blinkar och har sig och du ser en stor pentagon (femhörning) med en bunt horisontella streck ovanför varandra, likt en stege, i sig. Du ska gå fram till mitten av skärmen och vända dig utåt och trycka på X för att ett hål ska uppenbara sig i luften. Du ska nu klättra upp för en osynlig stege och in i hålet. Följ gången fram till och igenom dörren för att komma till en hiss som tar er åt höger och sedan uppåt. Ni pratar lite och Squall lägger ner Rinoa, gå runt lite så stannar hissen snart. Spring mot den svarta väggen så öppnas en dörr med en korridor efter sig. Du kommer nu ut på en annan plattform och en FMV visar hur en enorm stad uppenbarar sig ur tomma intet; Esthar. Och efter denna FMV så visar ytterligare en FMV hur en hiss tar er ända ner till en annan del av staden.

Där nere så börjar det att tjuta igen och ni somnar (inte Edea, om du kör med henne). Du ska nu välja vem som ska vara vem av Ward och Kiros.

Ni är nu på nån plattform och arbetar i Esthar. Ward och Kiros kallas ner till Lunatic Pandora och Laguna, Moomban och en arbetare får stanna kvar. Spring och snacka med vakten till höger så klagar Laguna på hungern. Dra sedan och snacka med vakten till vänster så blir det matdags fast inte för dig och Moomban och detta klagar Laguna lite på.

Prata lite med djuret och sedan med arbetaren så skakar skärmen. Hjälp nu Moomban med ett verktyg så kommer en vakt och ber dig att hämta fler vakter uppifrån. Laguna kastar då verktyget till djuret som tappar balansen när han fångar det och nästan faller. Laguna springer och hjälper Moomban upp. Arbetaren blir imponerad utav Lagunas vänlighet och berättar att han tillhör motståndsrörelsen som vill störta Adel fast de saknar en ledare; Laguna.