image/svg+xml Ta mig upp

Skiva 1 – del 2

Storma Dollet

BOOST

Ofta på boss-strategierna så skriver jag att du bör ‘boosta’ upp en GF till 160-170 (exempel). Du kanske inte har förstått det där riktigt så jag går igenom det för dig. Först så ska du se till att den GF du ska använda har lärt sig Boost. Detta kan du se om du går in i menyn och där går in på “GF”. Här väljer du en (eller alla) GF och trycker på X över “Learn”. Då kommer en lista upp med två sidor (bläddra till höger och vänster) där olika “Abilities” står för just den GFn. Oftast långt bak i listan så finner du Boost. Står det “Learned” efter den i vitt så kan du den redan och allt är klart. Fast står det inte det utan 0/10 (exempel) i grått så har du inte lärt dig den ännu. Första siffran står för hur många AP som den förmågan har fått i strid och den andra siffran står hur mycket som behövs sammanlagt för att den ska läras. Sist i varje strid så dyker det upp en liten ruta där antal AP du fått står samt om dina GF går upp i level eller om de lärt sig nått nytt.
Se till att minst en GF lärt sig Boost (markera boost i “learn” menyn och slåss tills du fått minst 10 AP) och gå i strid och kasta den GFn där. Håll in SELECT för att dölja namn och HP på dina kamrater. Du ser snart en hand med ett pekfinger på en fyrkant. Du ska nu trycka snabbt på fyrkant tills ett rött kryss börjar blinka, då ska du sluta. När det försvunnit så börja igen. Om du trycker på fyrkant när krysset lyser rött och slutat blinkat så hoppar siffrorna tillbaks till början (75). Du kan få mellan 75-250 på din boost där 250 gör minst dubbelt så större skada än 75.


Ta dig nu tillbaka till kartan över Balamb Garden så får du nästa uppdrag samt så får du träffa Zell och Quistis visar hur du kollar Zells limits. Seifer, Raijin och Fujin kommer in, ni ska assistera trupperna i hamnstaden Dollet att skydda sig ifrån de anfallande Galbadian trupperna. Nu så ska du lämna Balamb Garden och köra bil. Denna bil ska du köra till den andra staden, på denna lilla ö, som heter Balamb. Kör in här så körs ni automatiskt till hamnen där ni tar en båt till Dollet. På vägen dit så kommer ni att gå igenom uppdraget och situationen i Dollet. Lämna hytten och kolla ut för att se vad som händer när Seifer ber dig.

Ni når Dollet efter en FMV så kuta ut på stranden och springa mot skärmen. Upp för trappan och upp på vägen, här kan du spara om du vill. Fortsätt så får du möta två soldater som kommer ut ur tunneln, gå sedan in under tunneln och spring vidare längs Dollets gator. Efter en stund så kommer två soldater att hoppa ner från en gångbro mellan taken och anfalla er. Fortsätt sedan tills det att ni når stadens centrum med en fontän och en ensam soldat kommer fram bakom fontän och anfaller er. Seifer kommer att ställa sig här och tänka lite medan du bör ta dig mot bilarna som blockerar den nordöstra vägen ut från centrum och fixa soldaten där. Prata sedan lite med Seifer. Sedan så kommer hunden att skälla lite och några vakter kommer, följ dem till Dollets kommunikations satellit. Nu ska ni kuta vidare via den nordvästra vägen ut från centrum och över bron. Vid bergets fot så kommer en döende vakt fram och ett orm-liknande monster anfaller er. Efter denna attack så fortsätt upp för berget tills det att ni kan se tornets ingång. Där lägger ni er ner och spanar lite, Seifer drar dit. En FMV kommer nu att presentera Selphie som nu bokstavligt snubblar in i ert gäng. Hon sticker också till ingången och det bör ni också göra genom att antingen hoppa efter henne eller ta samma väg runt som Seifer tog. Seifer har rensar bort soldaterna ur tornet när ni ska gå in. Här inne finns en Draw Point samt en Save Point så spara och åk sedan upp med hissen. Major Biggs vecklar ut och startar satelliten på tornet. Sedan anfaller ni honom och Wedge (Välbekanta namn från deras snälla tvillingsjälar i FF7).

BIGGS
Ingen bildHP: 610, 640LV: 7, 8AP:GF:
WEAK:
STRONG:
ABSORB:
ATTACKER: “Thunder” -70-80, Maskingeväret -30-50, Tackling -30-40.
DRAW: Fire, Thunder, Blizzard, Esuna.
ITEMS:
TAKTIK:
Bränn på ordentligt med de GF du har, se till att alla tre i ditt gäng har en varsin utrustad samt lite magier länkade till dina värden. Satsa på att döda Biggs för att när han dör så blåser nästa boss iväg båda två.

Efter en stund in i striden när Biggs har lite liv kvar så kommer Wedge in och hjälper.

WEDGE
Ingen bildHP: 579, 608LV: 8, 9AP:GF:
WEAK:
STRONG: Poison gör 0 i skada.
ABSORB:
ATTACKER: X
DRAW: Fire, Thunder, Blizzard, Esuna.
ITEMS:
TAKTIK:
Fortsätt så som du körde innan, satsa på att besegra Biggs.

När Biggs besegrats så kommer en tornado och sveper bort båda två och en ny boss kommer in utan avbrott.

ELVORET
Ingen bildHP: 2.667, 3.300LV: 7, 10AP: 14GF:
WEAK: Fly monster.
STRONG: Poison gör 0 i skada.
ABSORB:
ATTACKER: “Thunder” -X, Slag -60-80, “Storm Breath” -160-190 (på alla), “Fire” -X.
DRAW: Thunder, Cure, Double, SIREN.
ITEMS: Elixir, G-returner, Weapons mon. Mar.
TAKTIK:
Här är taktiken också att köra på med dina GF som förhoppningsvis fortfarande lever efter striden mot Biggs och Wedge. Glöm absolut inte att dra Siren från honom som är en GF som gör skada samt ger fienden SILENT som gör att de inte kan använda magier. Plocka på dig Thunder samt Double som fungerar bra på nästa boss.

Efter denna strid så bör ni lämna platsen, ni har 30 minuter på er till stranden. Ta hissen ner, spara och lämna tornet. Ni kommer nu att titta upp och se en stor spindel-liknande robot hoppa ner och anfalla er.